Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 8. - 2006 -> Zastavte to
Autor Zpráva
Jeníčci



Příspěvky: 50

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 08:36    Předmět: Zastavte to

Je dobre se divat na veci z vesele stranky jako Krtci v upravene hymne. Neuskodi vsak vzit to i vazne. Z tohoto pohledu rikam, ze tady skoncila zazitkova pedagogika a zacalo hazardovani s lidmi a jejich zdravim. Za rozumne reseni povazuji zruseni akce a jeji presun nekam na duben pristiho roku. I kdyz se to samozrejme z jinych rozumnych duvodu nestane.

Kdyz jsem na Tmou zacinal, konala se v pulce rijna, pak se posunula (vratila) do listopadoveho terminu. Opet se primlouvam za navrat k rijnu, kdy je pravdepodobnost aktualniho pocasi mnohonasobne mensi.

Tmou je masova akce s velmi nizkym vekovym prumerem. Pri kvalifikaci do hry se testuji uplne jine schopnosti nez schopnost pripravit se a vybavit na nekolikahodinove stani v mrazu-snehu-vetru-desti s provadenim jemne motoriky. Zrejme si pusobeni chladu v tomto pripade ani nejde predstavit, jen ziskat tuto zkusenost praktickym zazitkem. Vetsina ucastniku ji pravdepodobne zatim nema. Je tez otazka, zda se vubec lze pripravit, protoze nutnost drzet papir a psat je v rozporu s ochranou rukou proti zime. Take podrazky vetsiny bot casem propusti zimu od stani na zmrzle zemi.

Nespolehejte na to, ze jsou vsichni dospeli a vedi, jak bude. Jak jsou ucastnici vybaveni na ocekavane pocasi se lze docist napr. v ohlasech letosniho Osudu. Pro ucastniky muze byt obtizne i vzdat hru. V noci v lese na Svratecku budou mit na vyber nekolikahodinovy pochod do Brna nebo taxi. Aby se pak z organizatoru nestaly soukrome sanitky, odvazejici ucastniky s omrzlinami do brnenskych nemocnic.

Nezbyva nez doufat, ze vetsina ucastniku bude moci/muset vzdat jeste v ulicich Brna. Jestli jejich zazitek splni cile organizatoru, tot otazka.

Hera
Návrat nahoru
Černý racek



Příspěvky: 52

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 09:35    Předmět:

Héra: Přestože v tom, co píšeš, je hodně pravdy, myslím si, že zrušit takovouhle akci z hodiny na hodinu není moc reálné. Ruku na srdce -- znamená to, že ty (tuší, že Jeníčci jsou pražští) do Brna nejedeš? Protože předpokládáš, že orgové zareagují na tvůj apel?

Ondra
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 50

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 09:59    Předmět:

Z prvního odstavce mého příspěvku je vidět, že zrušení nepředpokládám. Reálné nicméně je - všechny týmy mají povinné kontaktní mobily a i v tuto chvíli ještě nebude moc lidí, kteří by už nezadržitelně vyjeli do Brna. Je to jenom těžko řešitelná otázka, co je větší škoda.

Jeníčci nejsou z těch, kteří by dopředu či v průběhu vzdávali pro nějakou nepohodu. Z Prahy jsou, řekněme, většinově, já jsem např. z Rožnova pod Radhoštěm. Možná proto vidím více sněhu na zemi i ve vzduchu, než ho je jinde. Teploměr -3. A to je den, kolik asi bude v noci ?

Snad můj příspěvek splní aspoň ten účel, že některé vystraší (oprávněně) a přibalí si jednu vrstvu oblečení navíc. Byť při stání na místě ty vrstvy zase až tak nepomáhají.

Héra
Návrat nahoru
Sven Dražan
Admin


Příspěvky: 29

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 10:01    Předmět: TMOU bude

Kosty jsou vrženy, TMOU bude

Ii když mrzne, je to lepší než kdyby lilo. Spoléháme na pud sebezáchovy účastníků a věříme, že se drastickým změnám počasí přizpůsobí drastickými změnami výstroje.

Přejeme všem hodně štěstí.
Návrat nahoru
Prahory



Příspěvky: 41

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 10:11    Předmět: Re: Zastavte to

Jeníčci napsal:

Tmou je masova akce s velmi nizkym vekovym prumerem.
Hera


Ten prumer je 26 let. V tomto veku (a od 18 obecne) by jiz lide mohli byt schopni se sami rozhodnout a postarat se o sebe.
Honza
Návrat nahoru




Příspěvky: 16

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 11:00    Předmět: Argumenty pro i proti

Jen tak nesouvisle co me k tomu napadlo:

- Matrix I byl taky s chumelenici a na snehu, dokonce bylo jedno stanoviste uprostred zamrzleho rybnika. Nikomu se pokud vim nic nestalo, ale v terenu bylo zas jen nekolik tymu.

- obavam se, ze cast ceskych ucastniku nedorazi kvuli zablokovane D1

- krome zruseni ci presunu na jaro je take mozne zrusit jenom terenni cast a udelat ji napriklad ve meste tak, ze se bud zada vzajemne jednoznacne zobrazeni mezi mapou Svratecko a planem Brna, nebo se proste udela centralni vydejna sifer (za doslovnou tajenku dostane tym dalsi sifru)

Orgum tohle rozhodovani nezavidim. Sam si nejsem uplne stopro jisty, ze se o sebe dostatecne postaraji clenove naseho tymu. No a ted vy musite spolehat na zdravy rozum tisicovky vesmes neznamych ucastniku... Preju nam vsem, aby to dobre dopadlo, ale riziko tu je, to nema smysl zastirat.

Dalibor
Návrat nahoru
Divocí tučňáci



Příspěvky: 8

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 11:39    Předmět:

Přemýšlím, jestli je to myšleno vážně. Přihlásíte se na Tmou a děsí vás, jestli tam náhodou nebude Tma a Zima? Tutově bude. Pravidla hry výslovně upozorňují na to, že může být výrazně pod nulou a může i sněžit. Pro mě je to jeden z podstatných atributů Tmou, kvůli kterým ji mám nejraději. Stejně jako fakt, že se občas musí vylézt potmě lesem na kopec. Někomu jinému to může připadat jako zbytečná komplikace toho hlavního, tedy dešifrování, ale potom je možná lepší zvolit jinou hru. Třeba Sendvič, případně Bednu, která je v mnohem příjemnějším termínu a téměř celá ve městě. Pokud jste vyděšení ze sněhu, zvažte účast, nebo nešiřte paniku.

Radek
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 12:00    Předmět:

TMOU kdysi byla o tom VYHRAT.

Posledni dva roky spis o tom DOJIT.

Letos to bude o jedinem:
PREZIT.

Manec
Návrat nahoru
Albert Stallone



Příspěvky: 33

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 12:02    Předmět:

Ivo C.: Pár pamětnických údajů: hned na prvním ročníku TMOU bylo v Bílovicích v nočních hodinách naměřeno mínus šest stupňů - v terénu tehdy bylo všech 55 týmů (tehdy zcela bez zkušeností) a nikdo neomrzl.

Pod nulou (tuším mínus 4) bylo i na TMOU 3.

Sníh je letos poprvé - ale je to lehký poprašek - spíš ke koukání, než k obavám. Pod stromy v lese v okolí Brna (podle zprostředkovaných informací) je prý stále jen suché listí. Také vlhkost vzduchu (což je daleko důležitější faktor než samotný mráz) je příznivá.

Píšu to celé jen teoreticky, letošní TMOU mě kvůli nemoci mine. Ale bohapustě všem letošní neobvyklé počasí závidím (já vím, podle Martiny z Prahor jsem masochista:) - já se fakt léta těšil, že jednou takové počasí bude - a když to konečně nastalo, tak mám po legraci:(

Přepověď počasí navíc letos byla přesná - tj. čas na důkladnou přípravu byl minimálně týden - myslím, že podstatná většina hráčů bude vybavená - a kdo ne, ten holt vzdá. Mínus sedm není žádná extrémní teplota - a to ani na dlouhodobé statické luštění. Lze se jak kvalitně obléci, vzít třeba stan, vařič. Případně vyhledat místo, kde lze podle zákonů ČR rozdělat oheň.

Ještě doplním - 2/3 loňského závodu 88 se odehrávaly ve sněhu - a bylo to v podstatě velmi příjemné. Vlhko oproti dešti minimální, potěcha pro oko. Když to srovnám s letošním OSUDEM, je sníh mnohem příjemnější!
Návrat nahoru
Grande Puppos



Příspěvky: 3

Zaslal: pá. listopad 03, 2006 12:22    Předmět: Hymna TMOU

Aleš > TMOU bude dneska docela zajímavé. "Sáhneme si na dno a projdeme TMOU". Myslím, že to nebude horší než na letošním OSUDu, kdy pršelo celou noc. Kolem pulnoci přestaly fungovat všechny membrany a z goráčových bot jsem vylíval vodu. Sníh je proti tomu pohodička. Smile
Návrat nahoru
Oberna behen



Příspěvky: 12

Zaslal: so. listopad 04, 2006 16:37    Předmět: zima

(Dan) Bylo to přesně tak, jak předvídal Aleš - zima byla sice ukrutná (-8 přeci jen začátkem listopadu není každý rok), ale i podle zkušeností našeho týmu jednoznačně lepší než počasí na letošním Osudu. A pokud se vám zrovna podařilo zastavit drkotání zubů a rozhlídnout se, zjistili jste, že je dokonce krásně.
Návrat nahoru
Vševědovy senilní děti



Příspěvky: 2

Zaslal: so. listopad 04, 2006 19:00    Předmět:

Taky musim přidat srovnání s Osudem.
Ale v první řadě bych připoměla, ze tady nejde jenom o přemýšlení. Jde o to, "sáhnout si na dno" jak psychické, tak fyzické. Jde i o to poznat sám sebe a dokázat si, že na to mám. A to počasí k tomu prostě patří. Kdo zažil celonoční slejvák během hry, mi snad musí dát za pravdu, že letošní zima a sníh byla v mnoha směrech lepší. Na letošním Osudu jsme byli nacucaní jak houby a tak jsme každý táhli dvojnásobek svojí váhy-pláštěnky nepláštěnky.V botách hromada vody, membrána nemembrána. Mám dojem, že ten sníh a kosa na tomto ročníku Tmou byl oproti tomu pohadka.
Kony
Návrat nahoru
Totální diferenciál



Příspěvky: 32

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 12:00    Předmět: Zima

POdle mého dosti spolehlivého teploměru bylo v maloměřicích letos dokonce -9Smile I přesto razantně nesouhlasím s úvodnímek výrokem tohoto vlákna. Jednou z podmínkou účasti na TMOU je pokud vím plnoletost a plnoletý člověk je za sebe zodpovědný sám. V dnešní době není žádný problém v případě problémů zavolat orgy, v případě vážných problémů záchranku. A nežijeme na severvním pólu, naše česká zima není zas tak drastická - občas sice někdo umrzne i u nás, ale v drtivé většině případů jsou to opilci, kteří se zklátí někde do příkopu. Pokud někdo nedokáže hru vzdát, když mu zima vadí, je to jeho problém.
Návrat nahoru




Příspěvky: 16

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 12:49    Předmět: Re: Zima

Totální diferenciál napsal:
POdle mého dosti spolehlivého teploměru bylo v maloměřicích letos dokonce -9Smile I přesto razantně nesouhlasím s úvodnímek výrokem tohoto vlákna. Jednou z podmínkou účasti na TMOU je pokud vím plnoletost a plnoletý člověk je za sebe zodpovědný sám. V dnešní době není žádný problém v případě problémů zavolat orgy, v případě vážných problémů záchranku. A nežijeme na severvním pólu, naše česká zima není zas tak drastická - občas sice někdo umrzne i u nás, ale v drtivé většině případů jsou to opilci, kteří se zklátí někde do příkopu. Pokud někdo nedokáže hru vzdát, když mu zima vadí, je to jeho problém.


Orgové jistě neměli kapacity, aby řešili jakékoli problémy účastníků, na záchrance by ti taky nepoděkovali, o "propagaci" IS Brno, která by z toho vzešla, nemluvě. A pokud by bylo ještě o pár stupňů míň a místo orienťáku byla zákysová šifra (nějaký "Pasník"), mohl mít někdo omrzliny. A po tmě by možná ani nepoznal, že je má. Héru za ten příspěvek obdivuju, sám jsem se těšil na hru příliš na to, aby mě vůbec něco takového napadlo. Mnozí se tu chovají jako děti, kterým berou hračku, což poněkud nekoresponduje s řečmi o plnoletosti a zodpovědnosti. Od orgů by bylo bývalo velmi milé, pokud by tam nahoře byli schopní zařídit horký čaj (mně stejně jako mnohým ostatním všechny tekutiny zmrzly). Jen oni sami vědí, jestli to neudělali proto, že už neměli čas a kapacity, nebo proto, že chtěli mít hru bez jakýchkoli změkčení.

Dalibor
Návrat nahoru
Aplikovaní Hrošíci



Příspěvky: 9

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 13:15    Předmět: Muj pohled

Ahoj vespolek,

pridam svuj pohled (a snad i trochu pohled naseho tymu):
Bylo to docela v pohode. Rozhodli jsme se jit natezko (tzn. spacaky + karimatky) a bylo nam to docela k nicemu, spacaky jsem ani jednou nevytahli. Daleko dulezitejsi byly vrstvy obleceni na nohach, dobre ponozky a tak. Muzete si vsimnout, ze nas tym nepostupoval vzdycky uplne svizne a presto jsme ani jednou nevymrzli, az teda na tu sifru s orientakem, kdy vymrzl Mink, ktery hlidal bagly (tak jsem ho vyslal pro C a A a za chvili uz byl docela v pohode).

Dest je vyrazne horsi zalezitost a ten nebyl.

Uvital bych teda teplejsi pocasi, abych mohl jit vic nalehko (ono se to za tu noc docela pronese). Jako obvykle byly nektere sifry strasne daleko. Sakra, jdu na sifrovat, ne se prochazet. Ale jinak v pohode.

Za Aplikovane Hrosiky

Pavel
Návrat nahoru
Oberna behen



Příspěvky: 12

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 14:31    Předmět: Re: Argumenty pro i proti

Fň napsal:
Jen tak nesouvisle co me k tomu napadlo:

- Matrix I byl taky s chumelenici a na snehu, dokonce bylo jedno stanoviste uprostred zamrzleho rybnika. Nikomu se pokud vim nic nestalo, ale v terenu bylo zas jen nekolik tymu.

- obavam se, ze cast ceskych ucastniku nedorazi kvuli zablokovane D1

- krome zruseni ci presunu na jaro je take mozne zrusit jenom terenni cast a udelat ji napriklad ve meste tak, ze se bud zada vzajemne jednoznacne zobrazeni mezi mapou Svratecko a planem Brna, nebo se proste udela centralni vydejna sifer (za doslovnou tajenku dostane tym dalsi sifru)

Orgum tohle rozhodovani nezavidim. Sam si nejsem uplne stopro jisty, ze se o sebe dostatecne postaraji clenove naseho tymu. No a ted vy musite spolehat na zdravy rozum tisicovky vesmes neznamych ucastniku... Preju nam vsem, aby to dobre dopadlo, ale riziko tu je, to nema smysl zastirat.

Dalibor


Nemam rad polemiky o ničem, ale neudržel jsem se:
Obávám se (pokud se pletu, vyveďte mne prosím z omylu), že organizátoři měli na práci jiné věci, než se přemýšlet o zrušení akce - Tmou má už v mottu titul "outdoorová noční hra" a dále se dočteme, že účast ve hře je na vlastní nebezpečí. Z toho mi vyplývá, že kdyby bylo mínus třicet a padaly hovna s hákem, hra pravděpodobně stejně proběhne a stejně se najde dost magorů, co se jí zúčastní. Ale nerad bych mluvil za orgy.
Část účastníků pravděpodobně nedorazí kvůli situaci na D1 - su sice Brňák, ale bohužel jsem se musel v pátek vracet z Prahe (bohužel kvůli Tmou, nic proti Praze). Protože jsem vůl (veřejně přiznávám), jel jsem autobusem ve snaze ušetřit peníze - co jsem ale neušetřil, byl čas, takže začátek hry mi utekl. Od začátku jsem ale věděl, ,že je i alternativa jménem vlak, která je vůči silničním kalamitám relativně dost odolná.
K centrální výdejně šifer jen jedno - ježišichrouste! Bylo by to ještě Tmou?
Tuřín

Poznámka nakonec: Fň se zúčastnili a předpokládám, že i v mrazu si hru náramně užili - tak jako my.
Návrat nahoru
KOKOKEL



Příspěvky: 3

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 15:39    Předmět:

Mně se hra hrozně i tak líbila. Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá i na šifrovačky o délce 64 km mi rozestupy mezi šiframi vůbec nevadili a to jsem táhla spacák i pití (v termosce, takže mi nezmrzlo). Myslím, že naříkat nad tím, že bylo špatný počasí nemá smysl, jednak až tak špatný nebylo (nepršelo) a jednak o tom TMOU je, ne? Překonat se a vydržet. V hymně TMOU se přece mluví o zimě, mrazu a sáhnutí si na dno.

Jana Medková
Návrat nahoru




Příspěvky: 16

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 16:05    Předmět: Re: Argumenty pro i proti

Oberna behen napsal:

Nemam rad polemiky o ničem, ale neudržel jsem se:

Poznámka nakonec: Fň se zúčastnili a předpokládám, že i v mrazu si hru náramně užili - tak jako my.


Pokud to považuješ za polemiku, nauč se číst, aspoň titulek postu. Neapeloval jsem na zrušení, jen předkládal pozorování, precedenty a alternativy.

Dalibor
Návrat nahoru
Borci v uvozovkách



Příspěvky: 93

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 16:44    Předmět:

Aplikovaní Hrošíci napsal:
Ahoj vespolek,

pridam svuj pohled (a snad i trochu pohled naseho tymu):
Bylo to docela v pohode. Rozhodli jsme se jit natezko (tzn. spacaky + karimatky) a bylo nam to docela k nicemu, spacaky jsem ani jednou nevytahli. Daleko dulezitejsi byly vrstvy obleceni na nohach, dobre ponozky a tak. Muzete si vsimnout, ze nas tym nepostupoval vzdycky uplne svizne a presto jsme ani jednou nevymrzli, az teda na tu sifru s orientakem, kdy vymrzl Mink, ktery hlidal bagly (tak jsem ho vyslal pro C a A a za chvili uz byl docela v pohode).

Dest je vyrazne horsi zalezitost a ten nebyl.

Uvital bych teda teplejsi pocasi, abych mohl jit vic nalehko (ono se to za tu noc docela pronese). Jako obvykle byly nektere sifry strasne daleko. Sakra, jdu na sifrovat, ne se prochazet. Ale jinak v pohode.

Za Aplikovane Hrosiky

Pavel


Naprostý souhlas s předchozím příspěvkem!

Nevím teda, jestli orgům spílat za dlouhé pochody do kopců, nebo děkovat, že nás tím uchránili před mrazem. Fakt je ten, že nám zima téměř vůbec nebyla!

Trochu jsem vymrzla v roli hlídače batohů na devítce, ale další pochod s báglem to hned vyřešil. Zima mi začínala být i při luštění desítky, ale mnohem víc mi vadila únava z dlouhých pochodů s těžkým báglem. V záloze byly spacáky, které jsme taky vůbec nepoužili, a mně zbývaly ještě 2 svetry, na které taky nedošlo.

Dost zbytečné mi připadalo úvodní vyřvávání se na mraze a s tím spojené dvouhodinové zbytečné nošení batohu. Za další dvouhodinové bloudění s batohem po Černých Polích si zřejmě můžeme sami (šifra Čtyřlístek a "otočená mapa").

Jinak ale, jak už tady padlo, kdo si to nevyzkouší, neumí si to představit - předem jsem z -7 stupňů měla taky hoooodně velké obavy. Naštěstí úplně zbytečné.

Dana
Návrat nahoru
Noční motýl



Příspěvky: 2

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 23:59    Předmět: Poslední TMOU?

Obávám se, že TMOU byla pro náš tým až příliš drsná. Celkové zklamání z efektních, ale prázdných šifer, vyčerpání z nekonečných pochodů a kruté zimy nezměnilo. když se šlo, tak zima nebyla (alespoň ne taková). Ta špatná část nastala, když se došlo k šifře. Také je dost dobře možně, že orgové naschvál dali šifry lehké, aby tými nemrzli moc dlouho. Každopádně šifrovat budeme na jiných hrách mnohem radostněji.

PS: sníh je určitě lepší než déšť, ale TMOU v říjnu by bylo mnohem lepší než obojí Very Happy
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: po. listopad 06, 2006 09:11    Předmět: Re: Zima

Fň napsal:
Orgové jistě neměli kapacity, aby řešili jakékoli problémy účastníků, na záchrance by ti taky nepoděkovali, o "propagaci" IS Brno, která by z toho vzešla, nemluvě. A pokud by bylo ještě o pár stupňů míň a místo orienťáku byla zákysová šifra (nějaký "Pasník"), mohl mít někdo omrzliny. A po tmě by možná ani nepoznal, že je má. Héru za ten příspěvek obdivuju, sám jsem se těšil na hru příliš na to, aby mě vůbec něco takového napadlo. Mnozí se tu chovají jako děti, kterým berou hračku, což poněkud nekoresponduje s řečmi o plnoletosti a zodpovědnosti. Od orgů by bylo bývalo velmi milé, pokud by tam nahoře byli schopní zařídit horký čaj (mně stejně jako mnohým ostatním všechny tekutiny zmrzly). Jen oni sami vědí, jestli to neudělali proto, že už neměli čas a kapacity, nebo proto, že chtěli mít hru bez jakýchkoli změkčení.


To se mi nejak nezda --- to chces tvrdit, ze Ti zmrzl caj v termosce uprostred batohu? Mne nezmrzlo kafe v petflasce oblozene oblecenim (termosku nevlastnim), zustalo vlazne az do rana, tak se mi nejak nechce verit, ze by nekomu zmrzla termoska. Ano, zmrzla mi voda v petflasce vne batohu --- ale pokud chci horky caj, holt si ho nemuzu v minus peti ci deseti dat zvenku na batoh, ale koupim si tu termosku a jeste ji oblozim hadrama. Dalsi varianta samozrejme je vzit varic a ten horky caj si uvarit --- varic jsme meli, ale nepouzili. Dale, k primemu ohrani cloveka muze slouzit radiator z treba dvaceti svicek-kalisku, to uz v souctu vydava dost solidni teplo, taky jsem to nakonec tahl jen pro strycka Prihodu.

Pokud Ti zmrzly vsechny tekutiny a vadilo Ti to, zrejme ses malo dival na predpoved pocasi, nebo ses podle ni spatne pripravil. Ja bych byl spis pro to, aby Orgove ocekavali, ze plnoleti ucastnici si dokazou zaridit, aby jim piti nezmrzlo, budou-li o to stat. A ze si dokazou zaridit, ze jim nebude prilisna zima, budou-li o to stat. Bylo par stupnu pod nulou a vedelo se to nekolik dni predem. Par stupnu pod nulou nejsou v nasi zemi zadne vyjimecne mrazy, ze by to treba nekdo v zivote nezazil a neumel odhadnout, jak velka zima to asi je.

(Uznavam, ze nemusim byt uplne objektivni, v Malomericich jsem mel tricko a kosili a pridaval satek okolo krku, lehouckou vetrovku jsem oblikal az na desitce, kdyz nebylo jiste, jestli tam chvilku nezkysneme. Nicmene zasobnich zdroju tepla jsme meli hromadu a nevyuzili je ani ostatni.)

Celkove bych rekl, ze pocasi vyslo vyborne, nechapu, ze maji ti Orgove takove stesti. Uz o den pozdeji by to bylo dost nic moc. Pockejte, az cela TMOU proprsi a bude bahna po kotniky, to teprve bude smutnych oci. Na druhou stranu souhlasim s kymkoli, kdo by si myslel, ze to rvani na zacatku byla pri techto teplotach megaptakovina a ze by tomu tak bylo, i kdyby bylo par stupnu nad nulou, a ne pod nulou (ze teda se to dalo velmi dobre predvidat uz prede hrou).

Pavel Smerk
Návrat nahoru




Příspěvky: 16

Zaslal: po. listopad 06, 2006 09:40    Předmět: Re: Zima

FIMAN++ napsal:

Pokud Ti zmrzly vsechny tekutiny a vadilo Ti to, zrejme ses malo dival na predpoved pocasi, nebo ses podle ni spatne pripravil. Ja bych byl spis pro to, aby Orgove ocekavali, ze plnoleti ucastnici si dokazou zaridit, aby jim piti nezmrzlo, budou-li o to stat. A ze si dokazou zaridit, ze jim nebude prilisna zima, budou-li o to stat. Bylo par stupnu pod nulou a vedelo se to nekolik dni predem. Par stupnu pod nulou nejsou v nasi zemi zadne vyjimecne mrazy, ze by to treba nekdo v zivote nezazil a neumel odhadnout, jak velka zima to asi je.
Pavel Smerk


Ale vzdyt ja si nestezuju. Pokud mi zmrzla voda, byla to jen moje blbost. Jen jsem psal, ze by to bylo byvalo mile, dostat nahore caj. To neznamena, ze rikam, ze tam mel byt.

Jinak jsem rad, ze se orgum po sedmi letech konecne povedlo udelat hru, kterou fimani chvali a ostatni kritizuji, a ne naopak jako vzdycky Wink

Dalibor
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: po. listopad 06, 2006 10:04    Předmět: Re: Zima

Fň napsal:
Jinak jsem rad, ze se orgum po sedmi letech konecne povedlo udelat hru, kterou fimani chvali a ostatni kritizuji, a ne naopak jako vzdycky ;-)


... a to dokonce i presto, ze jsme taky byli zmineni ve Slovniku. Ne sice primo, ale Vy Vite Jak. ;-) Aspon je videt, ze nase kritika ci chvala neni ani trochu osobni a nereaguje ani na takoveto popichovani, ale prinejmensim se snazi byt co mozna nejobjektivnejsi. :-)

Abychom ale byli presni, chvali jeden FIMAN, co si mysli ostatni, nevim. :-) A i ja bych nasel spoustu hnidu, ale fakt je pro me asi jednim z podstatnych meritek kvality, ze tam nebyla zadna sifra, o ktere bych si myslel, ze je fakt blba (ze kdyz ji nevylustim, nebudu si myslet, ze jsem vul, ale ze volove jsou Orgove, jak jsem tu kdesi psal). Urcitou dani za to asi je, ze ne o vsech sifrach bych si myslel, ze byly dobre --- ale ja tu dan asi rad zaplatim. Porad je to tak totiz mnohem lepsi nez restarty z Tmou 5 (a to jeste byla vlastne dost haluz, taky to tehdy mohlo par tymu nejakou nahodou dat a zbytek by proste skoncil na trojce). Navic, ti vsichni, kdo rikaji, jak to bylo naramne jednoduche, by teda meli vysvetlit, proc nedosli do cile. A proc na trinactku nedosli pred nami. A vubec.

Hodne veci mohlo byt lepsich. Ale zase ja nevim, jestli uz nejsme trochu namlsani --- nemuze kazda Tmou byt lepsi nez vsechny predchozi (teda muze, ale nedivim se, kdyz neni).
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: po. listopad 06, 2006 11:01    Předmět: Re: Zima

FIMAN++ napsal:
Fň napsal:
Jinak jsem rad, ze se orgum po sedmi letech konecne povedlo udelat hru, kterou fimani chvali a ostatni kritizuji, a ne naopak jako vzdycky Wink


... a to dokonce i presto, ze jsme taky byli zmineni ve Slovniku. Ne sice primo, ale Vy Vite Jak. Wink Aspon je videt, ze nase kritika ci chvala neni ani trochu osobni a nereaguje ani na takoveto popichovani, ale prinejmensim se snazi byt co mozna nejobjektivnejsi. Smile


Muj tymovy kolega se bohuzel nepodepsal, takze mu vynadam az se prihlasi. Nicmene durazne koriguji:

Nas tym ve Slovniku zmineny neni. Vzhledem k tomu ze vsechny ostatni tymy co kdy TMOU vyhraly tu zmineny jsou, bylo by mozne se nad tim i podivovat. Na druhe strane, narozdil od vetsiny ostatnich vitezu nemame na strankach TMOU ani viteznou fotku, takze to asi uz patri k folkloru. Vlastne pardon, viteznou fotku nam orgove nemohli udelat, protoze polovina z nas odbehla 5minut po dosazeni cile tahat auto orgu z lesa. Takze nase absence ve slovniku je mozna dalsi z mnoha originalnich forem podekovani od orgu za tuto pomoc....

Takze my jedini ve slovniku nejsme... Sad
Nerozbrecim se z toho, ale lhal bych kdybych rekl ze me to na orgy nemrzi.

Manec
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 50

Zaslal: po. listopad 06, 2006 11:03    Předmět: Re: Zima

FIMAN++ napsal:
Navic, ti vsichni, kdo rikaji, jak to bylo naramne jednoduche, by teda meli vysvetlit, proc nedosli do cile. A proc na trinactku nedosli pred nami. A vubec.

Protoze Tmou 8 byla koncipovana jako lehke, ale pracne sifry. Prikladu je mnoho. Na 2 lokalizovat 43 bonbonu. O kolik rychlejsi by bylo reseni 3 a 5 dane na papire ? 8: 10 minut do kopce, 10 minut hledam tyc, 1 sekunda resim, 10 minut dolu, 10 minut merim cary. Zajimavy orientacni zavod na 9 by se dal udelat na daleko mensim prostoru bez nudneho sestupovani do vsech okolnich udoli az o 200 m niz. Pro "profesionalniho" orientaka byla zajimava pouze kontrola D (zarostly prusek). Po sneseni vsech napisu opet 1 sekunda reseni a 10 minut aritmetiky pro ZS. U 11 bylo treba provest 43 tahu, pricemz ruzne metody reseni nebylo mozno zamitnout po nekolika tazich.

Jsme tym, ve kterem nelitame jak posuci, vyhledavame pohodlne misto k reseni, neposilame zvedy dopredu, kdyz nam zacne zhruba vychazet prostor dalsiho stanoviste atd., proste jdeme si to na pohodu. Timto stylem bylo lze projit Bednou, ale ne Tmou. Aniz bychom se nekde vyrazne zasekli, nemeli jsme na dojiti dal cas.

Pomer invencni casti reseni k technicke byl vyrazne ve prospech te technicke. Premyslenim jsme mohli stravit tak dve a pul hodiny, zbylych 16,5 bylo provadeni a presuny.

Hera
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 50

Zaslal: po. listopad 06, 2006 12:50    Předmět:

V průběhu hry jsem dospěl k názoru, který mi zůstal dosud: byly připraveny dvě verze hry (ne nutně všechny šifry), z nichž byla použita ta light. Tedy lehká, pracná. Prací a přesuny byly eliminovány hrozby, o kterých jsem psal úplně na začátku. Kdyby třeba na 9 místo orienťáku byla zákysovka, dopadlo by to jinak. Orienťák s velkými výškovými přesuny se nám sice nelíbil, ale zahříval nás, to musíme uznat. Totéž platí o přesunech mezi stanovišti stylem kopec - údolí - kopec. Z tohoto pohledu hra postavena perfektně. I když jinak, než jsme byli zvyklí.

Héra
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: po. listopad 06, 2006 14:08    Předmět: Re: Zima

FIMAN++ napsal:
FIMAN++ napsal:
Fň napsal:
Jinak jsem rad, ze se orgum po sedmi letech konecne povedlo udelat hru, kterou fimani chvali a ostatni kritizuji, a ne naopak jako vzdycky ;-)


... a to dokonce i presto, ze jsme taky byli zmineni ve Slovniku. Ne sice primo, ale Vy Vite Jak. ;-) Aspon je videt, ze nase kritika ci chvala neni ani trochu osobni a nereaguje ani na takoveto popichovani, ale prinejmensim se snazi byt co mozna nejobjektivnejsi. :-)


Muj tymovy kolega se bohuzel nepodepsal, takze mu vynadam az se prihlasi. Nicmene durazne koriguji:

Nas tym ve Slovniku zmineny neni. Vzhledem k tomu ze vsechny ostatni tymy co kdy TMOU vyhraly tu zmineny jsou, bylo by mozne se nad tim i podivovat.


FIMAN++ tam nikde neni, ale myslim, ze vetsina (a pocitam, ze vcetne orgu) nas vidi pod pismenem P, heslem prudic. Co nadelas. :-)

Pavel
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: út. listopad 07, 2006 02:15    Předmět:

Jeníčci napsal:
V průběhu hry jsem dospěl k názoru, který mi zůstal dosud: byly připraveny dvě verze hry (ne nutně všechny šifry), z nichž byla použita ta light. Tedy lehká, pracná. Prací a přesuny byly eliminovány hrozby, o kterých jsem psal úplně na začátku. Kdyby třeba na 9 místo orienťáku byla zákysovka, dopadlo by to jinak. Orienťák s velkými výškovými přesuny se nám sice nelíbil, ale zahříval nás, to musíme uznat. Totéž platí o přesunech mezi stanovišti stylem kopec - údolí - kopec. Z tohoto pohledu hra postavena perfektně. I když jinak, než jsme byli zvyklí.

Héra

To je zajímavá myšlenka. A jestli to tak skutečně je, pak tedy smekám před organizací lepší, než jsem si připouštěl.
Ale asi to tak není, protože by byl i jiný začátek.

Izmi
Návrat nahoru
Oberna behen



Příspěvky: 12

Zaslal: čt. listopad 09, 2006 19:52    Předmět:

Všimli jste si, jak se snih při světle čelovek krásně leskl??? Wink
Bylo to parádní.
Déšt by byl opravdu o hodně horší. Loňský Osud nás dostatečně poučil.

Můj názor na přesuny: byly dlouhé, leckdy nudné a vyčerpávající, o to více však zahřívající. Všechni zlé je k něčemu dobré Wink

Evka
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina