Logo Tmou 4


Stanoviště č.4

Vyhlídka nad Mahenovou strání

Feek sem umisťuje šifry na začátku hry. Na účastníky tady čeká malý žertík v podobě pěti kusů pohlednice z naší akce.

Tmou 4 - Zadani 4

Tmou 4 - Zadani 4 Tmou 4 - Zadani 4

Na jedné z pohlednic je nalepena známka. Řešení šifry je ukryto pod známkou, stačí ji odlepit. Koho to nenapadne rovnou, tomu může napovědět morseovka ukrytá v tečkách na zadní straně jednotlivých pohlednic. Řešení posílá účastníky na další stanoviště umístěné v areálu Kounicových studentských kolejí.

Při přípravě jsme se docela bavili představou, že někdo skutečně pohlednici se známkou odešle. Možná to některý tým nakonec udělal a ani o tom nevíme.

Tohle stanoviště bylo zajímavé také tím, že jsme se tady již poněkolikáté dopustili jedné základní chyby, na kterou se sice snažíme dávat pozor, ale jak je vidět, nemusí to být nic platné. Jde o špatné umístění stanoviště, které je tak nalezeno náhodou dříve než by mělo (v organizátorském slangu „haluz“). Bohužel jsme si neuvědomili, že výhled z tohoto kopce se velmi podobá výhledu od brněnského ústředního hřbitova tj. předchozího stanoviště. Mnoho týmů tak neomylně při hledání „trojky“ zamířilo sem. Radost nad nalezením stanoviště tak vystřídalo překvapení, kam se stanoviště číslo tři podělo. Podle pravidel je sice nutné dohledat všechna stanoviště, oproti našemu záměru však už nemuseli třetí šifru řešit. Škoda.

Ještě jedna docela vtipná příhoda se tady naskytla naší kamarádce Veronice. Při stoupání do stráně neomylně odhalila stanoviště hry. Šifry byly ukryty v igelitové tašce položené vedle lavičky a hlídala je naše hlídka, starší paní sedící na lavičce. Až poněkud vyděšený pohled dotyčné paní, poté co Verča začala vyklepávat obsah igelitky na lavičku, naznačil, že sem jsme šifry doopravdy neukryli :o)



<< Předchozí  Řešení  Následující >>