Logo Tmou 4


Stanoviště č.2

Konec železniční vlečky v Komárově

Spěchám nejrychlejším spojem do Komárova k řece, kde končí slepá železniční vlečka a kde mají být šifry položeny. Sakra!!! Fakt už jsou tady účastníci! Téměř neuvěřitelně si zkrátili cestu a předběhli mě. Naštěstí je situace celkem rychle vyřešena, nejsou tady dlouho. Pro další kola TMOU však už musíme mít vždycky podobnou situaci předem vyloučenou umístěním všech úvodních šifer ještě před začátkem hry.

Účastníci si chvatně rozebírají kartičky s šifrou. Na formátu A5 je vytištěna fotografie s dokreslenou šipkou... nic víc

Tmou 4 - Zadani 2

Uvidíme jak se jim podaří zorientovat podle dvou významných bodů viditelných na pozadí, hradu Špilberk a chrámu na Petrově. Z jejich polohy a vzdálenosti se dá odhadnout místo označené šipkou, na kterém je nutné hledat další šifru.

Pospíchám zpět na šalinu. Potřebuji dojet na hlavní nádraží a odtud k brněnskému ústřednímu hřbitovu, kde na kopci u zarostlého křoví hra pokračuje. Některé týmy už mají fotku tohoto místa, ale pochybuju, že mě předběhnou. Teď už přede mnou určitě nikdo není.

Marťas s Feekem zatím umisťují po městě šifry od stanoviště 4 dále. Na tomto místě bych rád poděkoval všem našim pomocníkům, kteří nám pomáhají s hlídáním stanovišť. Sami bychom to nezvládli a přitom je potřeba dohlédnout na to, aby někdo nezúčastněný stanoviště nezničil. S jedním z nich, Davidem, mám sraz na Hlaváku. Čeká na mě na domluveném místě. Pokračujeme společně. Bude hlídat místo, ke kterému míříme.



<< Předchozí  Řešení  Následující >>