Logo Tmou 4


Stanoviště č.11

Hráz rybníka Ve Strážné

Konečně se Feek přiřítil k autobusové zastávce v České, kde ho už na něj netrpělivě čekám víc než hodinu. Mě je celkem zima, z něj jde pára, takže svižné tempo, kterým jsme zamířili k nedalekému rybníku je pro nás oba příjemné. Feek mi během cesty vysvětluje proč nepřijel autem. Z příběhu srovnatelném snad jen se zážitky účastníků Camel Trophy postupně chápu, že k záchraně škodovky budeme potřebovat nejméně traktor s bagrem dohromady.

Přicházíme k rybníku. Romantické místo. Pokládáme balík s šiframi přímo na hráz a spěcháme dál. Ani nás nenapadne, že jsme právě umístili asi nejtěžší šifru tohoto kola TMOU.

Tmou 4 - Zadani 11

Kdo by to byl řekl, že tahle hříčka, do které stačí doplňovat slabiky, potrápí řadu týmů na několik hodin a že jich to tady na břehu rybníka v neděli dopoledne celkem hodně vzdá úplně. Nicméně většina z nich se o ní dodatečně vyjádřilo velmi pochvalně, jako o první šifře, která na TMOU 4 stála za námahu. Chvála však nesměřuje do našich řad, protože tuto šifru paradoxně nevymyslel nikdo z našeho týmu, ale jistá Kristýna, která nám původně pomáhala jako jedna z testerů zkoušejících připravované šifry. Kristýně se šifry během testování tak zalíbily, že nám postupně začala dodávat svoje vlastní, přičemž jí vymýšlení šifer šlo zjevně lépe než jejich řešení :o)

Velmi jsme si toho vážili a na její počest jsme tuto šifru skutečně použili. Její úspěch nás pak tak nějak utvrdil v domněnce, že naše kreativita při tvoření šifer je už poněkud za vrcholem a že by to chtělo posílit náš tým o nějaké nováčky. No uvidíme na TMOU 5, ale to je zatím celkem daleko, takže zpět do lesa v okolí České.



<< Předchozí  Řešení  Následující >>