Stanoviště č.2

Kostel sv. Augustýna - Kraví hora

Nedaleko odtud začínalo TMOU 2. Hlavou mi bleskne vzpomínka na budík zvonící v nedalekém jezírku, ale o tom víc v reportáži TMOU 2. Teď jsme přijeli autem přímo ke kostelu. Je tma jako v ranci a kolem už proudí účastníci TMOU 5. Kamarádka Zuzka, která hlídá tohle stanoviště oznamuje v kolik tady byl první tým a jak jim to jde. Šifry jsou skryty u postranního vchodu do kostela, tak chvíli pobaveně pozorujeme, jak se týmy jeden po druhém plíží od hlavního vchodu podél zdi, dokud šifru neobjeví. Pak každý zbystří, bere šifru a mizí rychle pryč.

Při tomto kole už máme tolik pomocníku, že každé městské stanoviště nám pomáhá někdo hlídat. Díky tomu máme snad poprvé čas si hru trochu užít a podívat se v klidu na jednotlivá stanoviště. Tady na Kraví hoře to vypadá bez problémů, jen každá další šalina je plnější a plnější. Na účastníky tady čeká poměrně zábavná šifra. A4-ka z jedná strany plná obrázků a z druhé strany s okopírovanou mapou centra Brna.

Tmou 5 - Zadani 2
Tmou 5 - Zadani 2

Na stránce s obrázky je nakresleno několik písmenných a číselných řad. Chybějící znaky vymezily na mapě Brna polygon, v jehož těžišti se nachází další stanoviště hry.

Víme, že řešení řad hodně týmů pobavilo, Raďa ty obrázky opravdu vymyslel dost vtipně. Hledání těžiště už bylo méně zábavné. Šlo to buď konstrukčně s pravítkem nebo experimentálně s vystřiženým polygonem a třeba špendlíkem. Těžiště mělo vyjít na ulici Mášova.

Chyba ve slově „nedaleko“ v textu na šifře se vyskytla nechtěně, bohužel však tato anomálie některým týmům trochu zamotala hlavu a hledaly v ní i něco víc.



<< Předchozí    Statistika  Následující >>