Zážitky a reakce týmů

Tým "The Plaky" napsal:


Za tým The Plaky napsala Evanii...no třeba se sem k tomu vyjádří od nás ještě někdo další:)

Aneb jak by to asi nemělo vypadat:)

Na úvod je asi nutno říct, že náš tým se letos objevil na Tmou poprvé a poté, co jsme kovečně překonali nekonečnou kvalifikaci jsme se mohli radovat z úspěchu (možná lehce předčasně...to jsme tehdy nevěděli co nás bude čekat...)

Tak jsme se sešli v pátek odpoledne před areálem Rosničkou. Byli jsme tam o půl hodiny dřív...co kdyby jsme to náhodou nestihli:)Po té, co byl náš tým vpuštěn jsme začali rozjímat nad tím, na co jsou ty velké papíry.To jsme se záhy dozvěděli. Nicméně po prvních deseti sekundách nám zaplaťpánbůh došlo, že psát si !všechny! papíry jak jdou v řadě po sobě by asi nikam nevedlo:) Naštěstí jsme už při druhé výměně spatřili, že ty bíločerné papíry tvoří písmena.Ny cestu jsme se vydali troufám se říct mezi prvními a to směrem ke sjezdovce. Chvíli jsme tam hledali šifru, ale kde nic tu nic...tak jsme se vydali do těžiště. Tam jsme strávily dobrou hodinu obcházením kolem dokola.Naštěstí jsme zjisttili že tudy cesta nevede a museli jsme se rozdělit...Nejdéle jsme hledali zprávu na sjezdovce, ale potom jsme se ve zdraví sešli a vyluštiliPOŠTOVNÍ SCHRÁNKA.
Tehdy se dostavila paranoia, kdy jsme ve tvaru listů spatřovali nemožné i možné kombinace ulic, které jsme si samozřejmě všechny obešli...V naprostém zoufalství netuše kudy dál jsme si...jen tak z legrace řekli: Co kdyby někde byla ulice Smrková? A hele...Smrčkova a vedle Březová. Mohli jsme se tedy úspěšně vydat na 3.

Začalo to pěkně...nastoupili jsme do přeplněného trolejbusu.Zatímco kluci vystoupili, dívčí část týmu zůstala v trolejbuse (kdo mohl tušit, že to kvantum lidí jede na další stanoviště...) Kluci ale zavolali a tak jsme se za nimi vydaly. To už měli další šifru....jak jsme později zjistili jenom jízdenku na vlak (bylo nám trochu divné, že by městská část končila už po 3. šifře, ale inteligentně jsme vydedukovali, že za onou jízdenkou se skrývá něco víc...a vydali jsme se do Králova pole.
Tam sedělo několik bezdomovců a jinak nikde ani noha...není divu, že nám to začalo být divné.Zavolali jsme tedy našemu spřátelenému týmu a dozvěděli se, že jsme si zapomněli vzít "ten druhej papírek"!!!Tak znova do Jundrova. Po vypořádání se s bludištěm jsme pokračovali na 4, kde jsme dalších 30 minut strávili hledáním na všech možných hřištích v okolí...jen ne ta tom správném:)
Nakonec jsme další šifru získaly, ale nevyluštili (zkoušeli jsme všechny kombinace morseovky, ale synonyma nás fakt neosvítila...)Následoval úprk na vlak. Zde jsme se přesvědčili, že do autobusu se může vejít nekonečně mnoho lidí (Věřte tomu, jde to i dokázat:). S vypláznutým jazykem jsme se dostali do vlaku, přičemž jsme se dokonale poztráceli:)
Expresem Brno-D.Loučky jsme se úspěšně přepravili na další etapu hry...Myslím, že na šifru 9 jsme museli bloudit nejdéle ze všech týmů:) Navíc se po hodině hledání značky Meivis s Petrem rozhodli, že nám nevěří ani slovo a vydali se opačným směrem bez mapy...tak jsme se zase poztráceli:)Nakonec se naše cesta prokázala hjako správná a vydali jsme se zatím na Pasník...zbytek měl za námi dojít. Na Pasníku už šifra v obálce nebyla, tak jsme ji opsali. Tehdy nám volal jiný tým, že za hodinu jedou do Brna. Hmmm...zajímavá myšlenka...Tak jsme na Pasníku rozbalili karimatky a začali luštit půlku šifry...a taky jsme začali jíst:) Po hodině jsme se rozhodli(když začalo docházet jídlo), že dojít pro 9a je nad naše síly, tak jsme se vydali do Tišnova,kde jsme potkaly spoustu týmů, kteří měli evidentně stejný záměr odjet do Brna.Tak tedy skončilo naše putování.

¨Nutné je však říci, že přes notný neúspěch jsme se shodli na tom, že to stálo za to a že příští rok se opět pokusíme prokousat kvalifikací a všem to natřem:)...nebo taky ne

Zpět na zápisky