Zážitky a reakce týmů

Tým "geoteam" napsal:


Geoteam
Katka, Mirka, Martin, Palda, Roman


Letos to bylo vydařené. Úvodní video a hymna nás vtáhla do hry hned. V textu hymny jsem se pak po zážitcích z milulých ročníků několikrát našel :-)
První šifra celkem potěšila, jsme všichni z Brna a tak to jde jak po másle. Při louskání pak testu šifry č.2 jsem si jako člen týmu "odskočil" do práce pro nápovědu a zároveň se podívat jak pracuje páteční odpolední směna :-) Někteří kolegové nechápou proč když hraju Tmou, tak chodím surfovat po Internetu, na vysvětlování není čas, nápověda nefunguje. Katka s Paldou máchají po mapě s kružítkem a úhloměrem, Roman se zatím prošel po Lužáneckém parku :-) a pokonverzoval si s náhodně potkavším se známým stylem: "Ahoj. Kam jdeš?" "Na koncert, a ty?" "Já se jdu projít do parku." Zanedlouho míříme správně k altánku na Špilberk, básnička hezká, ale kde v těch verších najít místo dalšího stanoviště trochu záhada, kterou dáme až v teple v hospodě a běžíme na Starou radnici. Několikrát jsem prošel kolem paní, kterou mi bylo blbé zblízka očumovat, jaká chyba! Zatímco prozkoumávám věžičky na vstupním portálu, zbytek týmu s kokosem se tváří vítězoslavně. Šifra z kokosu nám moc času nezabrala, stíháme tramvaj jedoucí do vozovny v Medlánkách.

V parku na Božetěchove pod lampou, která občas zhasne když se o ni někdo opře :-), rozmotáváme význam slov v textu, jde to celkem rychle, pochvalujeme si pěkný nápad a omíláme nově naučená slova. Když vycházíme z mekaru, tak nám někdo přeje příjemnou žvoulečku :-) Na Palackého vrchu beru do ruky šifru s runama...to nebude nic těžkýho. Kéž by to tak bylo! Během několikahodinového luštění si říkáme hlavně neztratit vůli a dáme to, náladu v týmu klesá. Jo jo, cesta nebude přímá.... Nakonec se hromadně posilujeme energy drinkem a Mirka po vypití Extra Bomby vyvádí neuvěřitelné věci :-), které ovšem končí zprávou Ruský vrch Komín, hurá! nebýt člověk línej tak tu dekompozici dávno máme, teď jenom dohonit ztracený čas. Ruský vrch obléhá dost týmů a já tuším problém, to nebude legrace a taky nebyla. Je to pro nás nejtěžší šifra letošní Tmou. Tramvajové linky nic, posouvat jednu třetinu abecedy vypadá dost divně, jen kdyby člověk konečně měl už nápad! Svítá a já se jdu podívat do oken našeho paneláku, jestli třeba manželka doma nesvítí. Nesvítí, takže spí, to se ale má, a já tady budu ještě kosnout! Za plně bílého dne odjíždíme na přehradu, máme pár minut na to abychom stihli poslední autobus do terénu. Pan Novák se snažil a má těch harantů nějak moc, ale jde to, zbytek týmu poslouchá dokola a dokola pasáž s hudebními nástroji..... - po vypršení časového limitu po oznámení správného řešení někteří nevěřícně koukají na obal CD :-) a já si v duchu říkám: Proboha, vole, pokolikáté že jdeš Tmou?

Martin za Geoteam


Zpět na zápisky