Zážitky a reakce týmů

Tým "The Pláky" napsal:


The Pláky se vrací...

Letos bohužel odpadli na poslední chvíli 2 členové týmu, takže jsme museli Tmou absolvovat pouze ve 3 :(

Šifra č.1: Po famózním intru následovaly neméně famózní klipy:) Po druhém promítnutí všech jsme se vydali nejprve pod most-úspěch, poté do Tesca (vida...první zádrhel). Tímto se omlouváme všem, kteří si o nás museli myslet, že jsme nějací bufeťáci (po té, co jsme probrali snad všechny odpadkové koše v areálu Tesca). Naštěstí nám rychle došlo, že někde se stala chyba a tak se náš tým poprvé rozdělil a vydal se na Bílou horu a ke kostelu Cyrila a Metoděje.

Šifra č.2: Nejprve jsme ani omylem netušili o co jde. Nápověda z internetu stále nepřicházela, tak se The Pláky rozhodly odejít na Pellicovou na internet - tehdy jsme vůbec netušili, jak je toto místo strategické... Po dvou nápovědách jsme znali tyto údaje: altánek a 660 m. Po té co jsme si v mapě zakreslili kružnice z bodů K jsme se rozhodli, že se půjdeme podívat k altánku na Špilberk, který byl od nás asi 200 metrů... Bingo!

Šifra č.3: Moc pěkná básnička...ani nám moc nedala zabrat, takže jsme mohli pokračovat ke Staré radnici.

Šifra č.4: Rozbíjení kokosu bylo vskutku úžasné...zatímco ostatní týmy okolo se snažily otevřít kokos co nejšetrněji, Tomáš se postavil do prostřed Zelòáku a vší silou ořechem mrskl o zem... šifra byla naše! Jelikož papírek nepůsobil ani trochu sympatickým dojmem, usadili jsme se v teple Mc´Donaldu. Pomalu nám docházela inspirace (nějak jsme nepočítali s nápovědou), nakonec však Meivis osvítila idea a vyšel nám park na Božetěchové...hurá!

Šifra č.5: Malou chvíli jsme koukali zmateně, ale potom Tom chvíli koukal do mapy a hned mu bylo jasné kamže máme žvoulet...

Šifra č.6: Tato šifra nám dala opravdu velmi zabrat...pomalu ale jistě nám docházela trpělivost, když Meivis do ticha pronesla: "jí si nemůžu pomoct! Já v tom vidím M" a hele...ono to asi nebude tak úplně špatně... Z písmenek co nám vyšly jsme rychle složili: KOMINSKY VRCH UPR (že by to upr bylo jako uprostřed???). Vydali jsme se opět na cestu. Naštěstí jsme byli tak líní, že se nám nechtělo chodit do kopce. Proto jsme se raději znovu koukli do mapy...vida...spatříme: Ruský vrch! Trochu jsme přeskupili písmenka a vyšlo nám KOMIN RUSKY VRCH P(p by mohlo být jako pomník). Další šifru jsme tedy našli (to, že správné řešení bylo POMNIK RUSKY VRCH nám došlo až po přečtení správných řešení po akci:)

Šifra č.7: Aneb naše nehezká konečná:( Až do ranních hodin jsme si trápili mozky, ale na nic kloudného jsme nepřišli. Nejhorší na tom je, že náš postup řešení byl vlastně správný, pouze jsme nebyli schopní dotáhnout jej do konce (tu krychli jsme měli i nakreslenou). V 4.30 +-, kdy nastala naprostá demoralizace týmu, jsme se rozhodli hru ukončit.

Nutno však říci, že bude-li to takhle pokračovat dál, příští rok dojdeme na 10, další rok na 13 a potom je vítězství naše:)

Zpět na zápisky