Zážitky a reakce týmů

Tým "Chlýftým_" napsal:


Naše první putování Tmou se započalo společným srazem s naším milovaným mateřským Chlýftýmem ;o) na konečné 13 v Juliánově. Sice měli někteří členové zpoždění, ale na hřišti jsme byli mezi prvními. Po cestě samozřejmě padaly narážky na naše schopnosti počítat a znalost pravidel :o)
Na video jsme koukali asi tak dvacet minut, pak už jsme došli k názoru, že nic nového se nedozvíme, a vydali jsme se na pouť.
Část A a C jsme šli hledat na jistotu, já, šnEk a Janap jsme se vydali ke kostelu pro C, Lars a Tomáš vyrazili k posprejovaným sloupům pro A. Když tam dorazili, obešel Tomáš sloup...a nic. Obešel ho podruhé a ejhle! Objevil se kouzelný chlapík a umístil zadání. Tak aspoň někde jsme byli první :o)
Tlustá paní a její nákup se ukázaly jako zapeklitý problém...chybně jsme identifikovali některé předměty, takže jsme nějakou tu chvíli tápali. Pak se Lars a Tomáš rozhodli trochu proběhnout a podle neochvejné logiky, že B musí být úplně na druhou stranu než A a C, část B Lars nalezl na Bílé hoře. Tomáš po cestě zpět řešení také odhalil, ale už nebylo potřeba. To už bylo okolo 18. hodiny.
Testík nás docela zdrtil. Měli jsme ho sice během půl hodiny z většiny vyřešený včetně znalosti azimutu a vzdálenosti, ale azimut jsme měřili na opačnou stranu, takže nám vycházela samá podivná místa. S dalšími otázkami jsme nemohli pohnout, a tak se Lars s Tomášem vydali objet jednotlivá místa. Samozřejmě nic nenašli, tak jsme se vydali také do města. Sešli jsme se na Moraváku, kde jsme zakempili a začali test vyplňovat úplně od začátku. Lars zaběhl domů na net pro nápovědu, ale tu jsme nakonec nepotřebovali, neboť jsme test vyřešili...předtím jsme si nevšimli jedné drobnosti. Tak jsme začli řešit kde to tedy bude. Altánek na Cejlu se nám dost nezdál :o), tak jsme zkusili azimut na druhou stranu a šup! Špilberk. šnEk vyběhl a získal cenný papír. Věřte nevěřte, bylo už 21:20, tedy nám 2. šifra zblajzla 3 a půl hodiny času jen kvůli špatně měřenému azimutu...to docela naštve.
Třetí šifru jsme začali řešit 21:40 na Svoboďáku. Básnička pěkná, zkoušeli jsme kdeco, až Lars vyplivl řešení. Žádný zázračný čas, bylo 22:10, když jsme se vydali ke Staré radnici.
Na nádvoří Staré radnice jsme nafasovali kokos a vydali jsme se pryč. Zakotvili jsme v Dominiku na zemi a začali se dobývat do kokosu. To bylo 22:20. Díky Tomášově univerzálnímu noži jsme kokos během 5 minut demontovali a samozřejmě jsme začali horlivě pít kokosové mléko. Lars s klidem pomalu rozbalil zprávu a informoval nás, že kokos je nepoživatelný. No poflusali jsme, co jsme mohli... :o)
Tahle šifra nám dala trochu zabrat, nemohli jsme přijít na systém znamének. Nakonec jsme si udělali všechny možnosti pro několik prvních písmen a já jsem po chvíli spatřil Božetěchovu. Hráli jsme si dál a Lars nakonec vydojil park pomník. Pět minut po půlnoci, ale co.
Doprava rozjezdy, nebo spíš jejich nestíhání, je docela otrava. Do parku jsme dorazili 0:45 a zabrali dřevěnou konstrukci. Text jsme četli vážně do zblbnutí. Začali jsme jej dekódovat a aspoň čtyřikrát jsme si v mapě ukazovali trasu. Bohužel jsme ji hlavně v posledních částech dost haluzili a také jsme chybně předpokládali, že kynop je kostel. Tak jsme se v 1:50 vydali ke kostelu na Kraví hoře. No jo, já vím, že to bylo blbě :o) Odtam jsme se vrátili ke kostelu na Žabovřeské, který jsme předtím míjeli...a zas nic. 3:10. Morálka na nule. šnEk a Tomáš hodili odpočinkový režim, Janap se procházela sem a tam a nabízela čaj. Lars zíral do mapy a zkoušel vymyslet novou cestu. Po nějaké době jsem se k němu přidal a společnými silami jsme skutečnou cestu odhalili. Zvedli jsme se s novou nadějí a 3:55 jsme vyrazili po silnicích směr pomník na Palackého vrchu.
Zakempili jsme u vodárny ve 4:30. "Čínština" nás moc nepotěšila, nápady žádné. Tomáš usnul, po něm následoval šnEk a Janap taky chvílemi podřimovala. Já s Larsem jsme pořád do toho rozsypaného čaje zírali, ale nic to nepřineslo. Asi po hodině spánku se šnEk probudil a vychrlil řešení. Písmenka hezká, nicméně poskládat z nich další stanoviště se ukázalo jako značně nesnadný problém. Nakonec jsme to v 6:35 tak nějak ohaluzili směr Komínský vrch, ale přebývala nám písmenka. Po cestě jsem přemýšlel, co s tím, a napadlo mě ruský. Konzultoval jsem to s mapou a na přehybu jsem objevil napůl nečitelný název Ruský vrch. Hurá tam!
Na vršek Ruského vrchu jsme dolezli v 7:15. Asi po 10 minutách jsem měl ohledně řešení jasno, nicméně docela trvalo, než jsme písmena popřesunovali. Pak už jsme bohužel od Larsovy sestry zvěděli, že do 8 hodin musíme mít vyřešenou i 8. šifru, takže jsme už jen cvičně zkusili šifru dořešit a někdy okolo čtvrt na devět jsme se pozvedali a odešli. Už to tak vypadalo, že letošní Tmou pro nás definitivně skončilo. šnEk se oddělil a odjel, ale o půl deváté mi přeposlal zprávu od orgů oznamující možnost do 10:00 vyluštit 8. šifru a odjet na vlastní pěst směr 9. šnEka jsme povolali zpět a vydali se na přehradu (tuhle informaci získal Tomáš, ale to jsme mysleli, že jsme skončili, takže žádné porušení pravidel ;o) ). Stejně jsme předpokládali, že bude potřeba vyřešená 7, takže jsme zakempili na lavičce nad šalinou a 7 v 8:50 dořešili.
Na parkovišti u přístaviště jsme se v 9:00 pustili do šifer 8a a 8b. Vypadalo to nadějně...8b jako dělaná pro šnEka a morseovka v druhé verzi Hymny byla jistá. Ale ouvej! šnEk ne a ne vyřešit své soustavy rovnic a ať už poslouchal hudbu Lars, Tomáš či Janap, výsledku jsme se nedobrali. Naše naděje se začaly rozplývat až nakonec vysublimovaly úplně v 10:00. Docela studená sprcha.
No, úspěch nikterak gloriosální, nicméně byla to první šifrovačka našeho týmu. Měli jsme tak trochu smůlu, ale to se stává...nám obzvlášť :o)
Hru jsme si skvěle užili a moc se těšíme na další působení v oranžových tričkách po boku (nebo spíš za zády) našich kolegů Chlýfáků bez podtržítka :o)
Růžmen

Zpět na zápisky