Zážitky a reakce týmů

Tým "Lamy na Varanech" napsal:



  1. Áčko poznali brňácí z teamu, béčko jsme dokázali poskládat Brambory, Indiánka, Loupák, buhvíco, Hrušku, Oŕechy, Rohlík a Ananas a bylo jasno, a na fotkách se při druhé či třetí repríze objevilo Sankt Cyrilus a pravoslavný kříž. Hurá se rozdělit.

  2. Jako první jsme měli u sebe části b) a c). Honem na stránka, nic tam není jako nápověda, nervozita, jdeme luštit. Pochvíli doráží část a) a zjišťujeme že příslušná čast má být na stránkách až od sedmé. Takže luštíme, luštíme a docházíme k prvním nejednoznačnostem a (dle našeho názroruú chybám v zadání. Odbíjí sedmá - panika - "Váš tým je nehraje". Voláme orgům a ti nás ujižťují že všechny teamy "jsou nehraje" a že je chyba na jejich straně. Super. Mezitím určujeme azimuty a vzdálenosti jednoznačně, a počet míst "K" zůžíme na 3. To už by stálo za brute force. Takže část z nás vyráží a část dolušťuje s užitím konečně funkčních nápověd. Malé zdržení akorád způsobí fakt, že azimut 260 opravdu není na sever ;). Nápovědy jsou ovšem velkým překvapením. Kvůli nepřesným zadáním, postupně nacházíme 3, různá, avšak zcela funkční řešení, všechny tři ukazující na stejné místo. Rušíme brute force a jedeme tam všichni. Nic. Mezitím užíváme další nápovědu a konečně víme s jistotou kde je trojka. Ale tahle šifra byla velkým sklamáním, neb byla (naštěstí jediná), která byla dle mého názoru zadána špatně a nejednoznačně.

  3. Krásná šifra. Hostinský pod hradem se sice na skupinku luštitelů co se přišla ohřát čajem díval nevrle, ale vyluštěno, vyrážíme

  4. Rozbít, či nerozbít, toď otázka. Ale zvuky rozbíjených kokosů a radostné výkřiky teamů nám ukazují že rozbít. Z hrůzou nejprve přemýšlýme nad množstvím možných kombinací, ale po šílené době najednou přijde ten úplně nejjednodušší nápad, a to že ta slova dávají smysl. Jdeme dál a konečně se nám rozproudil mozek.

  5. Mozek opravdu pracuje, chvilinka nad mapou a máme význam jednotlivých slov, nejvíc nás pobavily vágy.

  6. Tahle šifra si říkala o nějakou krásnou číselnou záležitost, poziční soustavu o pěti znacích, či něco takového. Nakonec jsme se museli spokojit s "obyčejnou" obtahovačkou stejných znaků a ještě poněkud nešťastnou a zdržující přesmyčkou. Ještě že ten POMNÍK byl v KOMÍNě, což bylo první slovo co jsme v té přesmyčce našli.

  7. Skládanka byla pekelná. Tak jednoduché a přitom několik zdlouhavých hodin. Navíc ještě poznámku kolemjdoucího teamu že "nejvíc nás zdrželo jak jsme to roztříhali" jsme si vyložili tak, že to chudáci pak museli lepit zase dohromady, a tak hodně dlouho trvalo než jsme se odhodlali také sahnout k nůžkám.
  8. Tady jsem v šílených sólech v mezihře okamžitě poznal skladbu Amarok od Mike Oldfielda ;). Amarok je na šest a tak chvilku trvalo, než jsme se vrátili ke skutečnému řešení. 5 dětí v rodině byl super nápad.
  9. Trošku podraz pro nebrňáky, naštěstí naši brňáci parkoviště bezpečně poznali, a narážka na ychyla byla tak okatá, že to byla jen otázka času. Škoda jen, že poŕadí výskytu jsme si zaznamenali až napodruhé.
  10. Pro nás konečná. Sice padlo, že morseovka ještě nebyla, ale nemohli jsme ji v tom nijak najít a nápověda byla opravdu zavádějící, neb podobný obrázek šlo dostat pŕekládáním a souměrnostmi.

Celkové hodnocení pak je, že velmi povedená hra, na které jsme hodně ztratili vlastní nepozorností, krásné nápadité šifry, a naštěstí jen minimum renonců typu nápověda na 2 a 10, či zadání 2.

Zpět na zápisky