Zážitky a reakce týmů

Tým "AHA!" napsal:


Tak že poprvé půjdeme na TMOU, jen zvládnout tu kvalifikaci... To zase tak těžké letos nebylo, takže vyrážíme do boje na Velodrom a před zahájením přemýšlíme, za jak dlouho mají závodníci jedno kolečko objeté. 20 sekund? To ještě nevíme, že se za 14 hodin dostaneme DO PŮLKY TMOU a v té půlce strávíme 5 hodin s panem bahnem a mistrem bagristou a pak teda vzdáme:-) ale to až za 14 hodin, hlavní cíl je zatím vyluštit 1.šifru...
1. Z toho jsme byli pekelně nervózní... My, nýmandi začátečníci, diváci to určitě vyřeší dřív a trapas... Tudíž po pěkném zahájení roztrháváme a s nezáhřátými mozky žonglujeme se šiframi, není moc slyšet, takže začátek jednotlivých vystoupení vždy těsně promeškáváme, nespolupracujeme sami se sebou, i dokonce ve zcela jasné XVI šifře hledám morseovku:-x... Nakonec teda měníme systém, řešíme kolektivněji a začíná to pěkně jít, jde to, pak se začínají sypat nápovědy, možná zbytečně rychle a vzorový hradní žebrový pes je odhalen, yes! AHA! cíl splněn!!
2. Složit puzzle, to jsme měli o TMOU vyšší mínění..., které máme po složení opět zpět... Prý tam ale něco pluje v těch písmenkách... Budiž, nějak se to asi z3Duje. Nejdřív ještě zkoušíme stíny, jenže je čteme po řádcích, tudíž nic a pak to tam při větším rozptylu světla vyskakuje jak za světla.. AHA!
3. V mapách se vyznáme, místa najdeme, akorát neumíme v rychlosti přesně opisovat... Takže po nedlouhé době sesbíráno, akorát máme třikrát mřížku č.4 a všichni si jsou jistí, takže asi hodinu luštím kde můžeme mít chybu:-x Tak... Malá kašna a velká kašna nejsou dvě malý kašny (proč ti lidi choděj okolo velký), dva stejný plakáty nejsou dva jiný plakáty (orgům se asi bohužel vloudil jeden z plakátů na jiné stanoviště, protože ta místa byla opravdu 2 různá a plakát jeden skoro stejný)... Mno, takže hlava hotová po luštění chyby a tudíž žádnej nápad jak mřížka evoluje.. Nám neevoluje. Ani neevokuuje, neevakuuje, nevaluuje, neejakuuje a neeskaluje.. Co už... Vyřešíme alternativu - a po malé chvíli si vynahrazujeme prohru s římskými číslicemi na 1:-)) AHA!
4. Chudáci orgové, pořád poslouchat to samé dokola... Vynikající šifra! A nejenom proto, že ji má tým AHA! do AHA! 10 min hotovou:-)
5. Hlavně se nezaleknout... Hej ono to všechno v tom textu je! A je. Evoluje, provokuje, rekurzivuje, replikuje, geniální... Naprosto geniální! Akorát výpadovka na západ musí bejt nájezd na dálnici Brno-západ, takže kostel uprostřed náměstí musí být v Ostopovicích... Takže jdeme s jistotou k nějaké škole v Bohunicích, kde je AHA! cíl místo 6. Do pr... Teď už to neevakuuje. A ten JASNEJ do očí bijící hint o zlodějským orgovi kradoucím boty nás taky do očí nebije. Tak jedině tady nějaká hala, akorát teda jedno místo prý máme blbě.. A to to tak skvěle vycházelo, famózní grafické RONDO, morseovka, rekurzivní heslo, normální heslo, akorát blbá výpadovka.. tak jo, výpadovka-nevýpadovka-vypadnem s nohama beznohama neobutýma v přezůvkách do Bosonožského biorafu!!
6. mno, takže je to pravda, hulí trávu... po první sekvenci to evokuuje barvy a hned z čísílek evolují písmena AHA! tak si užíváme všechny skryté hinty v bohovsky udělaným filmu... Za tohle bylo startovný jen 100 na jednoho?
7. Nápad jasnej.. PísmenA HA!pají dolů a buď se to přesype po jednom kole nebo budou postupně vypadávat... Pomalu začíná svítat a pršet a ranní krize pomalu eskaluje a po chybičce se nám nechce znova posouvat, ale budiž, hurá k mostu...
8. Ranní krize vrcholí při vyzvedávání. Org leze s průkazkou do stanu, protože leje a on si nás musí v suchu zapsat. Dostáváme dvě mapy a je to zcela zřejmé! Bufety na mapě mají vlaječku doleva i doprava, navíc jsou s vybarveným i bílým čtverečkem..... ..... .... ..... ....... ....... .... ..... .... ... Už nikdy nepůjdu do bufetu:-D Jsme čtyři hodiny pod železničním mostem. Bahno, proudy vody, vedle bagrista a kolem jedno projela česká pošta. Vše evokuje evakuaci. Evaluujeme situaci a jdeme na poslední šanci do právě otevírané (11) hospody na poslední pokus... Stejně jako mnoho týmů dáváme polévku a koukáme do normální mapy, ve které jsme toho našli. Jedem do tělocvičny... bez AHA!
---
Je to škoda, štve mě to, úkryt v průkazce je geniální.. Ale na první TMOU, dojít ještě skoro za TMY do půlky, eskalátory se eskalovat někam do první meta-stovky... tak za rok... bylo to výborný!!

Zpět na zápisky