Zážitky a reakce týmů

Tým "Defekt" napsal:


Defekt na Tmou X


Naše stabilní sestava se nám rozpadla asi tři týdny před akcí - Strejda odjel do Francie a Prdílek do Číny a tak jsme se snažili najít nějaké náhradníky. Několik jsme jich sehnali, ale vesměs odpadli, tak jsem sehnal na poslední chvíli kolegu Laďu a na akci jsme vyrazili ve čtyřech.
Naše jediná příprava před hrou spočívala v úpravách části plesnivého transparentu "... 25. výročí vítězného února ..." a to vystřižení slova vítěz a dopsání názvu týmu (a ješte druhé vlajky, která obsavovala jen písmeno O).

Zahájení - šifra 1


Scházíme se přímo na velodromu a přesně v 17:00 začíná zahájení, díky problémům s osvětlením a ozvučením tak trochu divné.
Vlastní získávání indicií nám moc nejde, díky velkému hluku se na luštění (někteří) nemůžeme soustředit. Příště bereme špunty do uší. Nakonec máme indicií celkem dost a pouštíme se do hledání hesla.

Šifra 2


Vyzvedáváme puzzle, usedáme v hospůce a dáváme si pivko. Vyškrtáváme divně vystouplá písmena "obelisk ztojhi fognfhgiofd sady". Jedu na Nové sady, zbytek týmu mezitím nachází slovo "denisovy", tak tam vyzvedávám zprávu.

Šifra 3


Nacházíme značky kostelů i dalších míst. Jedním z nich je Moravkák, kde již několik dní visí plakáty Tmou X. Teď na ně někdo dolepil kusy mřížky. Postupně zjišťujeme, jak se mřížka vyvíjí, ale jde nám to pomalu a nepřesně. Nakonec jdeme pro alternativní šifru, tu máme za 3 minuty hotovou (škoda že ne hned po dvou hodinách, měli bychom menší ztrátu).

Šifra 4


Luštit jdeme do naší skautslé klubovny na Trýbovu - dveře se tam netrhnou. Šifru řešíme, ale zapomínam tam jídlo.

Šifra 5


Chvíli nám trvá najít místo, kde se šifra nachází (není v ulici Kamenná, ale Kamenná kolonie) a pak přečíst celý douhý text. Řešíme místo další zprávy - tělocvičnu v Bohunicích i heslo. To je špatně a tak to správné vymýšlíme u piva v nonstopu vedle tělocvičny.
Jedna z nejhezčích šifer za celou existenci Tmou.

Šifra 6


Nejdůležitější je u filmu neusnout, to se daří Pavle a nachází barvy.

Šifra 7


Přetáčením bludiště nám vychází "Ostopovice zbyt..." a dál se nikdy pro chyby nedostaneme. Ovšem složit se zbylých písmen "zbytky mostu 650 m JJZ od kostela" není pro znalce Scrabblu problém. Píšu Daně SMS, ať pohnou, že se jde přes její rodnou ves.

Šifra 8


Divné je, že dostáváme jen mapy, navíc bez čísla zprávy. Některé týmy tu tvrdnou mnoho hodin, jiné jsou prý hned hotovy. Jdeme se dívat na sousední most, zda je tam něco zajímavého, pak na ten náš. Vidím jak nějaký tým mává svojí průkazkou a mapami, zkouším tedy prohledat všechny naše materiály a hle na průkazce je "TMOU X 8". Po rozstřihnutí máme zprávu. Začíná dost pršet.
Toto je divná zpráva, na Tmou by neměla co dělat, byť nám zas tak moc času nevzala.

Šifra 9


Nacházíme obrázky zvířátek, pak si vzpomeneme, že zpráva je na hrázi, rybníčka, takže ji naštěstí nacházíme. V dešti fotíme zvířátka, procházíme tunelem, stavíme přístřešek a ve zprávě vyškrtáváme ta stejná zvířátka. Dle návodu ve zprávě je spojujeme čárami a je hotovo.

Šifra 10


Zpráva se nám skoro rozmočí, ale po chvíli vidíme, že se jedná o poněkud zprzňenou mapu okolí a můžeme pokračovat. Hledat v noci by byl problém, na rozdíl od mapy tu není žádná skála.

Šifra 11


Největší krize. Stále prší, jsme mokří a je nám zima. Během dvou minut máme slova, pak hodinu nic. Volám Athajovi, kdo že je v cíli a že na to kašleme, a on ať to ještě zkusíme. A hle za minutu je hotovo.

Šifra 12


Jednoduché, ještě že v tom dešti nemusíme běhat po lese.

Šifra 13


Je půl druhé, šifru si jen bereme a pokračujeme do Želešic na autobus. Během čekání obědváme (smažák a pivo je lepší než ještě něco řešit) a sušíme se v místní hospůdce.

Škoda toho deště, to orgové fakt nemuseli :) Jinak by pocit ze hry byl daleko lepší. Letos nám to šlo sice pomalu, hlavně začátek, ale i náhradní sestavě se můžeme měřit s dobrými týmy.

Za Defekt Milan - Akil

Viktor: Jen par poznamek. Me ten dest sice taky vadil, ale s odstupem casu su rad ze zaprselo. Dostalo to trochy jinej rozmer. Jen se v tymu nemuzeme shodnout, jestli je lepsi dest a nebo zima:)

Zpět na zápisky