Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 8. - 2006 -> Hesla ke všem týmům na stanovišti 4
Autor Zpráva
Tupouni



Příspěvky: 5

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 22:33    Předmět: Hesla ke všem týmům na stanovišti 4

Sám jsem je neviděl, ale kamarád z jiného týmu mi hlásil, že když došli někdy po půlnoci na šifru 4, tak tam byl i papír se seznamem týmů a u toho hesla na stránky v plaintextu. Navíc tam u toho ani nebyl žádný org. Takže prý ví naše heslo, heslo Prahor atd.

Pokud pominu fakt, že se stalo a že nevidím jedinný důvod, proč by měl jakýkoliv org tisknout hela na web, tak bych chtěl říct, že to může mít i poněkud dost neblahé následky. Pokud by se našel jeden blbec (pardon za to označení, ale jinak to fakt nejde), který by si chtěl užít "legrace" na úkor někoho jiného, tak patrně bude mít před další šifrovačkou šanci, protože spousta týmů (a typicky těch zavedenějších) si určitě pro každou takovou hru nevolí nové heslo, ale používá stále stejné. Namátkou jmenujme třeba tu možnost, že by někdo odhlásil již přihlášený a kvalifikovaný tým...

Ano, stejně jako vy pevně doufám, že mezi účastníky Tmou žádný takový není, ale bohužel zkušenost mne naučila, že klidně může být. Proto bych chtěl vyzvat orgy, aby se k tomuto jedinému opravdu vážnému problému Tmou 8 postavili čelem a na homepage vystavili varování, že se to stalo a ať si týmy změní heslo a dosavadní ať raději nepoužívají ani pro jiné šifrovačky.

Kreten

PS: Ano, to je moje přezdívka a opravdu mi tak nemálo lidí říká. A chcete-li se po poněkud pochmurném příspěvku trochu pobavit, tak se podívejte na www.kreteni.cz, kde pochopíte, že není tak špatné být Kreténem Wink
Návrat nahoru
Sven Dražan
Admin


Příspěvky: 29

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 22:54    Předmět:

Ahoj, toto zjištění nás docela šokovalo, nevíme jak k tomu došlo ale arch s týmy a jejich hesly měli mít v rukou pouze orgové na stanovištích, kde se vydávaly "nákladnější" šifry jedna na tým, aby si některý tým nemohl vzít víc.

Každopádně jde o naši chybu a pokusíme se všechny týmy na toto potenciální nebezpečí upozornit, díky za tuto závažnou informaci.

Sven
Návrat nahoru
Aplikovaní Hrošíci



Příspěvky: 9

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 23:31    Předmět: Heslo uz pri registraci

Ahoj,

no, ono uz pri registraci to slo precist orgum z podruk (nechte). Docela blby... Meli jsme dostat jednorazovy kod nebo vstupenku, jako treba na Matrixu v Praze...

S pozdravem,

Pavel
Návrat nahoru
HALUZna ORGanizacia



Příspěvky: 72

Zaslal: po. listopad 06, 2006 00:51    Předmět:

Nech sa tu zbytocne neopakujem, len podotknem, ze o tomto probleme som uz pisal skor ako tento thread vznikol, ale v inom fore ako Tmou 8, kedze ide podla mna o vseobecnejsi problem. Moj post vid tu:

http://www.tmou.cz/forum/viewtopic.php?t=226

--
misof
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina