Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 8. - 2006 -> Delsi hodnoceni naseho postupu + Podekovani + +/- ...
Autor Zpráva
Totální diferenciál



Příspěvky: 32

Zaslal: so. listopad 04, 2006 17:07    Předmět: Delsi hodnoceni naseho postupu + Podekovani + +/- ...

Zdravim...
Rad bych v prve rade podekoval organizatorum. Za obrovskou pili a snahu udelat co nejlepsi a nejvyvazenejsi hru i pres nepriznive vnejsi podminky. Bez jejich prace by nebylo na co vzpomina ale ani co kritizivat ... Proto jeste jednou velke diky ....

Ted trocha (doufam ze) kosntruktivni kritiky:
Chapu ze cilem hry bylo dostat co nejvice tymu do tereni casti otazka je jestli je pro toto tento format to nejvhodnejsi. Osobne se mi libil vice format predlonsky kde obtiznost sifer ve meste gradovala a umoznovala zisk napoved do tereni casti. Do ktere se po absolvovani urciteho poctu stanovist automaticky kvalifikuje. Takto byla cela mestska cast preplnena zpestrenimi a hrickami u kterych clovek od zacatku tusil na 90% ten spravny postup ktery mohl byt ruzne casove narocny bohuzel se neobjevilo prilis mnoho sifer kde se tym musel semknout a snazit se prijit spolecnymi silami na spravny postup pomoci vice indicii. Ocenuji ruzna zpestreni v podobe "opruzu na 6" (i kdyz clen tymu ktery je vsechny ochutnaval se mnou asi souhlasit nebude, BTW Proc u nej byla napoveda v podobe morseovky hned ze zacatku patrna na listu podavanem s tic-tacy nebylo by hezci kdyby tym na to muselo prijit???) nebo displaye i prijemny odpocinek s ctyrlistkem ci letopocty ale na bylo jich az moc najednou. Cekal jsem spise sifry prokladane zpestrenimy ktere cloveku dodaji kuraz a dalsi chut soutezit takto mu ji spise braly. Dalo by se rici ze pravymi siframi (ve smyslu ze ke spravnemu postupu se clovek dostava po kouskach a chvili to trva) byli pouze 1(sifra co clovek dostal po rozlosovani) a 6 (sachy allias sudoku). Dale jsem nepochopil k cemu byli sifry 7 a 8 dobre Prisli mi prilis mechanicke a muj osobni pocit z nich je ze mely pouze vyplnit cestu k 9-ce. Dokazal bych si predstavit takovy mensi prolog kde by clovek mohl ziskat aspon nejake napovedy do dalsi casti nebo treba pouze 1 (napr. ted me napada svetelka umistena na protejsim svahu tvorici morzeovku a davajici treba 1 napovedu do dalsi casti). Navic nevim zdali to bylo cilem organizatoru ale kombinace vystupu na 8-ku na 9-ku a pobihani po 9-ce prakticky fyzicky zrusila nas tym. (Abych to nedaval za vinu orgum zcela jiste se na tom znacne podilelo pocasi a lehce podlomeny zdravotni stav naseho tymu ktery se timto pouze zhorsil Pro zajimavost nam v jednu chvili teplomer ukazoval teplotu pod -9 st.C tj. dalo by se rict ze misty bylo az -10 st.C). Dale jsme se nedostali proto mi neprislusi to hodnotit.

Smutny zaver(za ktery orgove skutecne nemohou a je dan pouze nasi neschopnosti): Ve vysledku jsme se pak v ramci zachovani rozumneho mnozstvi zdravi rozhodli na 9-ce po sesbirani tabulek temer vylusteni (vedeli jsme ze tam mame spravny postup ale nesedel nam posledni radek tak jsme premysleli jestli uz neumime pocitat nebo jsme to spatne opsali) rozhodli Tmou vzdat Tj. poprve se stalo ze nas nedostala obtiznost sifry ale nase fyzicka a zdravotni kondice mozna v kombinaci s ponekud extremnim pocasim. A to od Tmou nikdo z nas necekal (vzdy je lepsi pocit po 4 hodinovem i delsim zakysu ze na to hlavu nemate nez ze vite ze na to hlavu mate ale nohy se vam sotva motaji jak unavou tak nachlazenim - abych predesel debate nedostatecneho obleceni kazdy znas mel temer kazdou cast obleceni 2x s sebou aby mel duplicitni vrstvy) ...

Jeste jednou bych rad podekoval za skvele organizacne zvladnutou hru. Mela spoustu zajimavych prvku v podobe zpestreni ktere se bohuzel nahromadili prilis na 1 miste a tak svuj efekt trochu navzajem vyrusili. Nerad bych byl aby tento clanek vyznel tak ze neco orgum vytykam (sam jsem podobnou hru v zivote neorganizoval proto mi to neprislusi soudit) ale byl bych rad kdyby to pokud mozno vzali jako konstruktivni pripominky a dalsi podnety pro zlepseni jinak jiz bezvadne hry.
Jeste jednou diky za zajimavou a zabavnou hru
Luinar
Návrat nahoru
Abfalleimer



Příspěvky: 4

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 09:43    Předmět: Šifry-nešifry

Bohužel musím souhlasit s předchozím týmem. Až příliš mnoho šifer nebylo šiframi (Čtyřlístek, Sudoku) nebo bylo na první pohled jasné, co se s tím má dělat, a byl jen opruz řešení realizovat (Tic-Tac, displej, orienťák). Některé šifry byly tak jednoduché a profláklé, že si až člověk říkal, jestli je vůbec na Tmou (sesypávačka, graf EKG).

Chápu, že měli orgové spoustu pěkných nápadů (mnohé byly fakt efektní - Tic-Tac a vtipy o něm, Čtyřlístek, displej) a chtěli je všechny použít, obávám se však, že méně je někdy více - přes tyto úžasné efekty se po vyluštění nějak nedostavila ta radost, co člověk pociťoval například loni, a neustále zůstavala taková podivná pachuť. Šifry (až do 10. stanoviště) byly vesměs bez "šifrového" nápadu, příliš jednoduché (to, že jsme strávili dvě hodiny na jedničce a čtyři hodiny na pětce, byla naše hloupost, nikoliv velká obtížnost šifry) a takové sice nablyštěné, leč plytké.

O začátku raději pomlčím, o tom, že to nebyl dobrý nápad (člověk si připadal jak na dětském táboře) a výsledné rozptýlení (pokud vůbec nějaké bylo) bylo zcela náhodné, už mluvili a psali hodně jiní. Také nepůsobilo zrovna dobře, že se orgové při vysvětlování jednotlivým skupinkám nedokázali shodnout (používání/nepoužívání mobilů, startovní signál).

Určitě chceme orgům poděkovat. Už jsme prostě zhýčkaní, namlsaní předchozími dvěma silnými ročníky Tmou. Kromě začátku byla organizace perfektní, náš tým si hru užil, moc se nám líbil zvolený terén, máme spoustu zážitků a příště, příště už určitě dojdeme!
Návrat nahoru
Božščí bojovníci



Příspěvky: 2

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 12:55    Předmět: nám se to líbilo

Já musím za náš tým poděkovat organizátorům. Jelikož jsme až na mě ( a já nejsem mozek) tým Tmou nepoznamenaný, trošku jsem se báli a kladli jsem si samé malé cíle Very Happy ( překročeno 300%). Začátek na planince byl veselý, zvláště z pohledu kolemdoucích a odcházejících týmů. Ale našli jsme se. Docela brzo. Myslím že to bylo přínosné hlavně pro týmy se špatně znějícím názvem. I když se pravděpodobně tento začátek už nebude opakovat, zvažujeme přejmenovaní Very Happy Smile Very Happy
Moc si vážíme toho, že šifry byly akorát a těžké byly až ke konci. My jsem se samozřejmě zahrabali na úplné kravině, ale jen díky kombinaci krizové hodiny a špatných vstupních dat. Komu se nelíbilo, že to bylo ze začátku moc lehké, měl rychle bežet až k těm težším Very Happy . Tic-tac byl super Opruz, a těší mě, že se na tom některé supermozky zasekly. Twisted Evil To se budou metaři divit až budou uklízet Svoboďák poplyvaný bílými zbytky čehosi. Smile
Velká zima byla, hlavně na ulici Podzimní a Zimní. Na Jarní uz to bylo lepší. A každý věděl, že zima bude, takže bylo na každém zvlášť, jak se zařídí. Já jsem táhla 2 termosky a jak mi bylo dobře. Nohy mě samozřejmě zábly, ale na to jsem zvyklá ( i teď doma mi mrznou a ruce taky) Smile
Nevadí, že jsem nedošli daleko, víme že jako tým máme budoucnost, že dokážem přežít i v těžkých podmínkách a vůbec...že je sranda.
Pravda, tic-tac dlouho nechci vidět, ale cšechno lepší než déšť a bahno Very Happy
Toť zatím vše.
za Proudový cytometr Božka
Návrat nahoru
Kofila



Příspěvky: 20

Zaslal: ne. listopad 05, 2006 16:25    Předmět:

Doufám, že se tu nebude rozvíjet příliš pozitivní kritiky, jako po Tmou 4, kde se to všem taky líbilo, ale... a pak orgové zjevně zareagovali na to Tmou 5, která už se nemohla líbit snad nikomu.

Tedy nám se Tmou 8 líbila, a moc.

-Začátek, moc hezké, hodně jsem se nasmál. Myslím že operních pěvců mezi hráči Tmou moc není a tak to vyřvání snad nikomu moc vadit nemohlo, kdo nechtěl řvát tak mohl počkat, šifra se dávala za hodinu.

-Tiktaky: Geniální, další způsob jak eliminovat výhody nabušených matfyzáků. Paradoxně Honza, jediný informatik u nás ji se soustředěným výrazem profesionálního someliéra dává za necelou půlhodinu. Díky těmto šifrám jsme se pak až do 12 pohybovali na špici, zatímco jindy sledujeme čelo z uctivého povzdálí. Takže ještě aby se nám nelíbily.

-Dlouhé přechody, taky plus, Tmou je náročná fyzicky i intelektuálně, kdo chce vyhrát musí na tom být v obou směrech dobře (+ mít štěstí). Rozhodně mě tedy nepřijdou samoúčelné a nám se moc líbily.

-Počasí, nemůžu si pomoct, ale podle mě vyšlo skvěle. Např. sobotní noc byla vlhkostí a mokrem mnohem horší. Kromě týmů, co šli poprvé snad muselo být všem jasné co si obléci a pokud se neoblékli dostatečně tak je to jejich blbost, jsou dospělí. Taky mrznutí vody v láhvi mě nepřijde přímo úměrné drsnosti. Mě se to stalo párkrát na horách i v červenci. Navíc tady se vytvořila tak maximálně tříšť. Osobně jsem měl spíš problém, že mě bylo pořád horko (bodejť ne, když jsem měl ráno 37,8 C Smile ). Mluvit o omrzlinách či volané sanitce pro nějaké anonymní členy anonymních týmů mě přijde absurdní.

-Hl. plus - to že terén začal tak brzo a užilo si ho víc týmů, než jen těch elitních 10%


Vašek
Návrat nahoru
DoubleSix



Příspěvky: 4

Zaslal: po. listopad 06, 2006 03:39    Předmět: Re: Šifry-nešifry

Abfalleimer napsal:
Bohužel musím souhlasit s předchozím týmem. Až příliš mnoho šifer nebylo šiframi (Čtyřlístek, Sudoku) nebo bylo na první pohled jasné, co se s tím má dělat, a byl jen opruz řešení realizovat (Tic-Tac, displej, orienťák). Některé šifry byly tak jednoduché a profláklé, že si až člověk říkal, jestli je vůbec na Tmou (sesypávačka, graf EKG).

Chápu, že měli orgové spoustu pěkných nápadů (mnohé byly fakt efektní - Tic-Tac a vtipy o něm, Čtyřlístek, displej) a chtěli je všechny použít, obávám se však, že méně je někdy více - přes tyto úžasné efekty se po vyluštění nějak nedostavila ta radost, co člověk pociťoval například loni, a neustále zůstavala taková podivná pachuť. Šifry (až do 10. stanoviště) byly vesměs bez "šifrového" nápadu, příliš jednoduché (to, že jsme strávili dvě hodiny na jedničce a čtyři hodiny na pětce, byla naše hloupost, nikoliv velká obtížnost šifry) a takové sice nablyštěné, leč plytké.

O začátku raději pomlčím, o tom, že to nebyl dobrý nápad (člověk si připadal jak na dětském táboře) a výsledné rozptýlení (pokud vůbec nějaké bylo) bylo zcela náhodné, už mluvili a psali hodně jiní. Také nepůsobilo zrovna dobře, že se orgové při vysvětlování jednotlivým skupinkám nedokázali shodnout (používání/nepoužívání mobilů, startovní signál).

Určitě chceme orgům poděkovat. Už jsme prostě zhýčkaní, namlsaní předchozími dvěma silnými ročníky Tmou. Kromě začátku byla organizace perfektní, náš tým si hru užil, moc se nám líbil zvolený terén, máme spoustu zážitků a příště, příště už určitě dojdeme!


no... souhlasim... ja z toho mel taky takovy pocit. zadny ponor do sifry, jen se to proste vyresilo...

myslim ze na letosni tmou budou dva nazory - jeden tech, co jsou zbehli v hrach podobneho typu (ehm, chtel jsem rict - v hrach napodobujicich tmou Smile)) a jsou tudiz narocni na sifry, jejich originalitu atp., a druhy vicemene novacku, kterym se to myslim muselo libit mnohem mnohem vic.

Petr
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina