Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 11. - 2009 -> šifra zpověď
Autor Zpráva
Čumáci



Příspěvky: 25

Zaslal: po. říjen 12, 2009 08:16    Předmět: šifra zpověď

To že nás taková zprominutím pitomost jako číst písmena po předponách vy nenapadla (ač jsme tato slova měli vypsaná pod sebou...) je normální, hledání složitostí je naše specialita, ale PROČ proboha byla první věta začátek a konec Plíhalovy nejdelší básně to by mě fakt zajímalo... Pokud chtěl pouze autor odvést od jednoduchého řešení, tak se mu to skutečně povedlo, fujtajbl, to by se na bezvíčku stát nemohlo... Very Happy
Návrat nahoru
Zlí lidé



Příspěvky: 6

Zaslal: po. říjen 12, 2009 11:34    Předmět:

posedni dobou (poslednich par let Smile) mam pocit, ze uz je vse vycerpano a umele se zvysuje slozitost mene logickymi ukroky

neco jako proc cist 1. pismeno kdyz se da cist 7. ?
(ale zrovna tohle nas napadlo, u barevnych obrazku nas nenapadlo cist pismeno pred spojkou)
Návrat nahoru
HALUZna ORGanizacia



Příspěvky: 72

Zaslal: po. říjen 12, 2009 17:07    Předmět:

Plus jedna k Tribonovi, v 3.1 sme mali princíp až po posledný krok rýchlo, zvyšok času sme bojovali s pomenovaním niekoľkých obrázkov, a hlavne hľadaním toho, v ktorom keli hľadať riešenie. Po tento krok bola tá šifra fajnová, ale ten koniec bol bolestivý a moc nás teda nebavil. Nakoniec to hrubej sile neodolalo a princíp "čítaj písmeno tesne pred výskytom predložky" sme ako asi 47. možnosť odskúšali -- ale pokazilo to teda dojem.

Omnoho elegantnejšie mohlo byť "pomenujem červené obrázky, vyškrtám predložky, prečítam celý zvyšok" -- teda D z Dna, OPO z OPOna, atď. -- som presvedčený, že zadanie tak spraviť ide, netreba potom už nikde nič hľadať, a je z toho šifra postavená na nápade, nie na autistickom vyhľadávaní správnych písmen v texte.

--
mišof
Návrat nahoru
Zlí lidé



Příspěvky: 6

Zaslal: po. říjen 12, 2009 17:11    Předmět:

HALUZna ORGanizacia napsal:
potom už nikde nič hľadať, a je z toho šifra postavená na nápade, nie na autistickom vyhľadávaní správnych písmen v texte.

--
mišof


to s tema autistama me taky napadlo, ale nechtel jsem byt na orgy tak kruty Smile

3b
Návrat nahoru
Černý racek



Příspěvky: 52

Zaslal: út. říjen 13, 2009 06:54    Předmět:

HALUZna ORGanizacia napsal:
som presvedčený, že zadanie tak spraviť ide
mišof


No asi ide, ale kladlo by to mnohonásobně větší nároky na výběr slov, což by se pak projevilo na obrázcích (byly by nejasnější, hůře pojmenovatelné). A taky by jich asi bylo méně (čímž by se zase hůře odhaloval ten základní princip s dvojicemi). Takže z mého pohledu tu orgové z výběru "metodologická čistota" a "vizuální atraktivita" zvolili to druhé (a přijde mi, že zvolili dobře).

Ondra
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina