Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 9. - 2007 -> Šifra 12 - Bludiště
Autor Zpráva
tomh
Admin


Příspěvky: 141

Zaslal: po. listopad 05, 2007 12:26    Předmět: Šifra 12 - Bludiště

Diskuze k šifře.
Návrat nahoru
Borci v uvozovkách



Příspěvky: 93

Zaslal: po. listopad 05, 2007 21:50    Předmět:

Docela mě zmátla ta první legenda co vyšla. Proč se tam opakovalo dvakrát "STOP"? To mi evokovalo telegraf a morseovku. A proč tam bylo "klíče ignoruj". Jak bych je mohl "neignorovat"? Pro mne klíče ignoruj, znamenlo, klíče nepočítej, což samozřejmě nikam nevedlo, ale muselo se to zkoušet.

Richard
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 40

Zaslal: út. listopad 06, 2007 13:54    Předmět:

Koukam, ze duvod, proc Borci na teto sifre ztratili skoro stejne casu jako my byl tentyz Wink klice ignoruj ve mne evokovalo pouzij tentyz postup ale nepouzivej klice ... pouzij kazdy 50 znak. Pak jsme presli na telegram ... tedy morseovku. Pri ignorovani klicu mel kazdy 50 znak jeste nekolik mozncyh interpretaci ...
Sloupce ignoruj by bylo prilis navadejici, mozna by pak neslo vytvorit zadani. Vychazi mi z toho klice ignoruj melo znamenat "pouzij jiny princip" bohuzel nas to utvrdilo v tom modifikuj tento princip Sad.
Návrat nahoru
HALUZna ORGanizacia



Příspěvky: 72

Zaslal: út. listopad 06, 2007 14:53    Předmět:

Naše (a zjavne správne) chápanie tejto vety bolo, že "klíče ignoruj" znamená "rieš zadanie, ktoré dostaneš, keď si z pôvodného odmyslíš kľúče" -- inými slovami "táto úloha sa dá riešiť aj keby tam tie kľúče neboli".

Navyše sme dostali informáciu "padesát písmen", ktorú sme (opäť zjavne správne) pochopili "riešenie má 50 písmen" a už to šlo. Ako z 50riadkovej tabuľky dostať 50 písmen? Predsa čo riadok, to písmeno.

Jediné odchýlenie od správnej cesty bolo, keď som si pri prvom kroku na zle natočený papier najskôr napísal abecedu nesprávnym smerom Very Happy
Ale našťastie ma JanoS rýchlo opravil a šlo sa ďalej

--
misof
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 40

Zaslal: út. listopad 06, 2007 22:56    Předmět:

To že má tabulka 50 řádků jsme věděli, ale to co bychom večer řešili 5 minut si holt muselo počkat na těch pár okamžiků, kdy byl mozek ochoten vyhodnocovat informace ... . Stejně tak si myslím, že pokud by to bylo před rybičkovým zákysem, dali bychom princip chaosu do 10 minut, bouzel mozek za tu hodinu a pul uz nenaskocil. ... predpokladam, ze zkusene tymy uz se s tim setkaly vicekrat ... je proti tomu nejaka obrana? Pokud bychom s sebou tahli spacak ... meli jsme 6 hodin pred koncem zvolit 2-hodinovy spanek?
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina