Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Nápady, návrhy a přání účastníků -> Hrajme vsichni
Autor Zpráva
Lupen II
Anonymní



Zaslal: čt. říjen 21, 2004 17:53    Předmět: Hrajme vsichni

Ahoj,

jeste jednou bych se chtel vratit k navrhu nejjednodussiho a podle mne nejlepsiho reseni. A sice dat moznost VSEM tymum si zahrat. Nechci cist znovu protiargumenty od organizatoru, ale chtel bych aby se zamysleli nad nasledujicimi argumenty.:

1. Je mnoho lidi, kteri si chteji zahrat, proc to omezovat? Stejne spousta tymu brzo vypadne. Vsichni jsou ochotni zplatit atd...

2. Vzdy slo predevsim o outdoor super hru a ted je to neuveritelna pruda s technikou. Nezlobte se na mne, ale ja si myslim, ze investujete energii spatne a na spatne misto. Chapu ze napad to byl skvely, ale neni na miste se mzna poucit?? A nechat to treba vylepsena na priste?

3. I kdyz to delate zadarmo, tak mate urcitou odpovednost vuci nam hracum. A ta odpovednost by mela byt predevsim v tom, aby se vsichni citili v pohode. Mam pocit ze ted, kdy hra jeste nezacala je nastvano spousta lidi...

4. Obe dve kola ukazala, ze se neda zajistit STEJNA SANCE PRO VSECHNY, je to proste nefer..uz jenom proto ze se nektera kola naulovala a presouvala atd...

Takze moje doporuceni je...vykaslete se na kvalifikaci..je to blbost, vemte vsechny a udelejte hru na kterou budu vsichni vzpominat v DOBREM!!!! a ne vzpominat ze kvalifikace byla horor a NESPRAVEDLIVA!!

Zkusili jsme si pocitace,...no technika ne vzdy funguje...vsichni to zname, ale o tomhle snad TMOU NENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ahoj
Návrat nahoru
Radek
Anonymní



Zaslal: čt. říjen 21, 2004 21:13    Předmět:

Argumenty proč to pro 400 týmů dělat nechceme jsem už někde psal, odpovím tedy pro ostatní aspoň stručně.

- vznikl by souvislý průvod dvojnásobný počet lidí už je prostě poznat a průvod likviduje základní princip hry - hledání skrytých stanovišť
- eliminovat průvod by bylo možné, např. vyřazením velké části týmů na začátku. Když se ale někdo zlobí, že neprojde kvalifikací, kde zase tak moc energie vyvinout nemusí, jaká bude jeho reakce, když přijede třeba i z dálky a skončí na prvním stanovišti?
- další možností je rozložit hru do větší plochy, tím se ale dostáváme k delším přesunům mezi stanovišti, které také hře na zajímavosti nepřidávají

Nevýhody kvalifikace beru, zbývá pak možnost vzít do hry prvních 200 týmů, které se přihlásí jako tomu bylo na TMOU 2 - TMOU 4. Pořád ještě jsem přesvědčen, že by kvalifikace mohla být zajímavým vstupem do hry, i když mě ty opakované problémy samozřejmě vůbec netěší.

Počkejte na závěrečné kolo kvalifikace v neděli. Ještě celých 70 týmů projde, tak jestli doopravdy stojíte o to hrát TMOU udělejte vše pro to, ať je to ten váš tým.
Návrat nahoru
lupen
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:13    Předmět:

Tohle resi nasledujici opatreni:

prvni dve tri sifry udelat na dvou ruznych mistech (sifry samozrejme stejne) a rozdeli 400 tymu po dvou stovkach. Po nekolika sifrach by se uz pokracovalo po stejne trase.

Myslim, ze to by nemel byt problem ne?
Návrat nahoru
Lupen II
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:29    Předmět:

Radku,

vis nikdo nehce aby po meste chodili zastupy lidi. To se jednak da zaridit jinak, viz predchozi zprava a jednak nechapu proc pises o hledani skrytych sifer. Vdycky to bylo o tom predevsim tu sifru vylustit. Pamatuji jen nekolik malo situaci, kdy vylustit sifru bylo lehci nez ji najit.

Nehlede na to, ze na konci hry vzdy dochazi zlomek tymu a nekdy ani nikdo... Proste ten limit neni logicky. Kdyby vzdy do cile doslo trab 50 tymu, tak chapu proc delat vyber, ale kdyz dojdou tri.... Proto je ta hra tak super, ze to neni brnkacka......!!!!

A k tve poznamce ze se na kvalifikaci nemusi vyvinout enregi...delas si legraci??? Dvakrat jsem menil svuj rozvrh abych byl u pocitace. Jednou jsem sifru vylustili, byli v hrajicjch hracich..anulovano.. podruhe jsem se nestihl vratit dostatecne rychle ze skoly.

Ted ve cvrtek jsme ztatili cas preposilanim obrazku na svoje maily, protoze jeden clovek z tymu to mel driv nez ostatni....

Ja se tedy citim energeticky vycerpan dost...

Jeste jedna vec, ja samozrejme chapu ze problemy se vyskytuji a moc vam fandim at se hra povede. Nerekl bych o organizatorech nikdy tak tvrda slova jak tady zaznely. Jenom bych chtel aby vsichni mohli po kvalifikaci rict...ano bylo to spravedlive...kdyz to tak nebude, bude to dost smutne..

Tak aspon at ta treti sifra stoji za to. At to neni zavod s klavesnici.

Diky a hodne stesti!!!
Návrat nahoru
Lupen II
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:35    Předmět:

A jeste jedna poznamka...

Ukazuje se, ze zajem o hrani techto her je veliky...nebylo by opravdu lepsi nez kvalifikovani zmenit trochu pristup a koncepci? Co kdyz se pristi rok prihlasi 500 tymu???

Pak se za chvili stane ze se najde dalsi particka, ktera bude svoji vlastni hru, uz tu nebudou jenom dva giganti TMOU a BEDNA. Zcane se to rozmelnovat.

Proc nechecete zustat prvni a nejlepsi, ketri zvladnou i tyto maximalni pocty? Nedejte sanci konkurenci!! Udelejte to, co tu este nebylo. Budet nejlepsi , nejnapaditejsi. Chcete po lodech aby resili sifry, ktere vymyslite ale mate problem s pruvodem 200 tymu? Tomu neverim!!!! To je prece tak lehke..

Smile)))
Návrat nahoru
Ronnie
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:41    Předmět:

To je naprosto presny, se vsim souhlas. Dejte nam sanci!!!
Návrat nahoru
lupen
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:46    Předmět:

Opravdu si myslim, ze by se to dalo zvladnout pro vsechny, presvedcte nas o tom, ze jste pripraveni resit jakekoliv situace a udelejte letosni TMOU 6 pro dvojnasobek tymu. Opravdu myslim, ze udelat prvnich nekolik sifer paralelne by bylo jedine paradni zpestreni otrepaneho scenare...

Nevyrazujte potencionalni ucastniky jeste driv nez zacnou, i kdyz musim rict ze uz i v tehle chvili je letosni TMOU zazitek!!!
Návrat nahoru
Lupen II
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:55    Předmět:

....jaká bude jeho reakce, když přijede třeba i z dálky a skončí na prvním stanovišti?

no apon si zahraje, dostane sanci a priste si to rozmysli...mimochodem podle kvalifikace si nekdo, kdo to jeste nehral a nezkouknul minule rocniky, bude asi myslet ze to budou spise bezecke zavody. Pridavam se k nazoru, ze tymy, ktere nemaji zkusenosti se do hry dostanou velmi tezko. Ale my chceme nove mozky ne????

nebyla tahle hra predevsim o tom, ze tym dokazal sebe sama podrzet a lustit tak dlouho az vylustil??? A hlavne pokud by byla prvni sifra "kvalifikacni" to by byla taky dobra soda...Videt jak nektere tymy odchazeji a ostatni lusti a pak je potkavat na trase...klasika

dobrou noc
Návrat nahoru
Lenka
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 00:59    Předmět:

Neni dulezite vyhrat, ale kvalifikovat se Smile)

Ja s vama kluci soucitim ale vim ze jako clenka kvalifikovaneho tymu uz nejsem moc inn v tehle diskusi. Nicmene vam preju moc stesti. Meli jste proste byt rychlejsi a lepsi. Je to hra.

Tak ahoj mozna na trati..mozna ne Smile

Lupenovi II preju aby misto rozsahleho psani radeji konal, hodi se to do zivota.

Ahoj
Návrat nahoru
Rada
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 01:57    Předmět: Logisticke problemy

Ahoj,
ony ty logisticke problemy jsou daleko vetsi nez si mozna predstavujete. Verte, ze 200 tymu uz je dost velky problem.

Samozrejme, ze by to asi slo nejak udelat pro 400. Ale pak by se tomu muselo vsechno podridit (od zacatku) a uz by to bylo o necem jinym.

Kazdopadne v tuto chvilu uz to nema cenu resit. Opravdu.

Radek
Návrat nahoru
I.C.
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 07:48    Předmět:

Vsem nespokojenym, ze nemuze hrat treba 400 tymu: uz jste nekdy lisovali 400 keramickych placicek, vsunovali 400 listecku do disket? Chapete, co myslim?

Neni jen Bedna a TMOU. Na zlinskem OSUDU bylo loni 90 tymu. Neprislo mi to jako rozmelneni - kouzlo techto her je take v rocnim obdobi! At zustane TMOU nejdrsnejsi po vsech strankach - zadne napovedy, nutnost kvalifikace, zima, dlouha noc...

Ale preji stesti vsem do nedelni kvalifikace!
Návrat nahoru
Murkhach
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 09:02    Předmět: 400 tymu (Jeste mne napada ze...)

Bohuzel je na to uz pozde, ale za predpokladu, ze budeme spolehat na solidnost tymu ze si nebudou posilat reseni, tak existuje jeste jedna fikanost.
A to rozmisteni tymu cyklicky po nejakych 5 stanovistich, ktere tvori kruh
Z kazde sifry jako vysledek muze byt navic krome polohy dalsiho stanoviste i zadana hodne skryte cast popisu k prvnimu stanovisti linearni cesty.
Nebo lze udelat i nejake trojske kone, ze cast (ta jednodussi povede na spatnou cestu, kde na konci bude vysvetleni, ze jde o trojana a jak najit spravne reseni

napriklad :
stromova sifra u=xxI - treba i bez napovedy
a je to zapsano jako xXi iV Xii i iXVV ix Xi v VXix XiV IVI xvI iix i X
a je to maso ... treba kdyz se vyndaji mezery mezi pismeny a nechaji jen falesne mezi slovy v morseovce pak uz totalni

jinak kdyby bylo udelane, ze by na kazdem zadani na cyklicke trase bylo v zahlavi napsano 8 mistne cislo a kus textu o 9 znacich
s tim ze reseni by bylo secist 8 mistne kody a vyslednym 9cifernym kodem posunout jednotlive 9tice znaku, ktere by dali kam jit dal

S tim ze tym vejra, kdyz dojde na dalsi stanoviste, a vysledek lusteni ho posila na start

nebo treba takove ty pruhledne folie, kdy se to musi prelozit pres sebe aby neco vyslo
Návrat nahoru
Pavel
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 09:18    Předmět: 400 tymu a kvalifikace

Myslim ze 400 tymu je jiz opravdu hodne a 200 tak akorat. Nemuze preci hrat kazdy kdo se prihlasi, co kdyz kdyz se prihlasi 600 tymu? Krom toho my jsme hraci a musime ctit pravidla organizatoru, je to proste jenom hra.
Kvalifikace je relativne spravedliva zalezitost, ale podle me ma dve zasadni vady.
1. Sifry jsou moc lehke a stava se z ni jak tady jiz nekdo napsal zavod s klavesnici. Pokud bude sifra obtiznejsi, tak se kvalifikuji opravdu jen ti "lepsi" nebo ti, kterym stesti vice pralo. Ale hlavne se eliminuji rozdily kdy tym sifru ziska. Pokud budu potrebovat na vylusteni hodinu nebo dve, bude mi vcelku jedno jestli sifru ziskam o pul minuty pozdeji nez jiny tym, bohuzel ted rozhoduje kazda vterina.
2. Kazdy tym by mel mit jine reseni, jako napriklad na Bedne. Urcite jsou ve vyhode tymy, kteri resi sifry nekde na koleji nebo v nejake pocitacove ucebne, kde se klidne sejde 5 - 10 tymu, a to nemluvim ani o ICQ apod. Proste kazdy za sebe. Apelovat na fair-play nema cenu, protoze kamaradovi preci pomuzu, kdyz jde jenom o to se prihlasit. Pri samotne hre se myslim podobny nesvar moc neobjevuje, tak kazdy brani svoji tezce vylustenou sifru.
Návrat nahoru
Martina Prahory
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 12:45    Předmět: Re: 400 tymu (Jeste mne napada ze...)

Murkhach napsal:
A to rozmisteni tymu cyklicky po nejakych 5 stanovistich, ktere tvori kruh
Z kazde sifry jako vysledek muze byt navic krome polohy dalsiho stanoviste i zadana hodne skryte cast popisu k prvnimu stanovisti linearni cesty.


Tohle ale prece vubec nic neresi, ne? Ahorat sis pridal 5 stanovist, ktere tak jako tak musi projit vsechny zucastnene tymy - dav zarucen.
Udelat nekolik prvnich stanovist jako paralelni se mi taky nezda, protoze jak vite o postupu nerozhoduji jen sifry, ale i jejich umisteni a ruzne haluze s tim souvisejici, takze by nekdo pravem mohl napadnout ruzne podminky pro ruzne tymy.
Ja tak ted nevim, co s tim. Na jednu stranu je mi lito tymu, ktere se zatim nedostaly, kdyz o nekterych vim, ze na to maji, na druhou stranu je jasny, ze tu proste byli lepsi nez oni a ti maji na hru vetsi pravo.
Ja myslim, ze hra pro 500 tymu by mohla mit nejake svoje kouzlo, ale Tmou takova jaka je at prosim vic tymu nema. Tmou 4 sice neni moc reprezentativni priklad, protoze byla moc jednoducha, ale pamatuju si malou lesni cestu nekde mezi stanovisti 9 a 10 (tusim), kde sel porad jeste pruvod lidi a bylo to dost neprijemny. Odstrelit takovyto dav tezkou sifrou je zas napad, ktery se snadno zvrtne a muze pokazit celou hru. Takze zatim jsem spis pro 200 tymu, ale jen proto, ze jsem zatim nevymyslela fungujici verzi pro 500.
Návrat nahoru
lupen
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 13:46    Předmět: Re: 400 tymu (Jeste mne napada ze...)

Martina Prahory napsal:
Murkhach napsal:
A to rozmisteni tymu cyklicky po nejakych 5 stanovistich, ktere tvori kruh
Z kazde sifry jako vysledek muze byt navic krome polohy dalsiho stanoviste i zadana hodne skryte cast popisu k prvnimu stanovisti linearni cesty.


Tohle ale prece vubec nic neresi, ne? Ahorat sis pridal 5 stanovist, ktere tak jako tak musi projit vsechny zucastnene tymy - dav zarucen.
Udelat nekolik prvnich stanovist jako paralelni se mi taky nezda, protoze jak vite o postupu nerozhoduji jen sifry, ale i jejich umisteni a ruzne haluze s tim souvisejici, takze by nekdo pravem mohl napadnout ruzne podminky pro ruzne tymy.
Ja tak ted nevim, co s tim. Na jednu stranu je mi lito tymu, ktere se zatim nedostaly, kdyz o nekterych vim, ze na to maji, na druhou stranu je jasny, ze tu proste byli lepsi nez oni a ti maji na hru vetsi pravo.
Ja myslim, ze hra pro 500 tymu by mohla mit nejake svoje kouzlo, ale Tmou takova jaka je at prosim vic tymu nema. Tmou 4 sice neni moc reprezentativni priklad, protoze byla moc jednoducha, ale pamatuju si malou lesni cestu nekde mezi stanovisti 9 a 10 (tusim), kde sel porad jeste pruvod lidi a bylo to dost neprijemny. Odstrelit takovyto dav tezkou sifrou je zas napad, ktery se snadno zvrtne a muze pokazit celou hru. Takze zatim jsem spis pro 200 tymu, ale jen proto, ze jsem zatim nevymyslela fungujici verzi pro 500.


to taky neni potreba, uz to vymysleli jini. navic ty uz jsi v hrajicim tymu takze je pochopitelne, ze te to netrapi...
Návrat nahoru
Dalibor, Fň
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 14:02    Předmět:

Lupene, prosimte, dej si uz na chvili pohov...

Pokud orgove nepripravujou celou hru na posledni chvili, maji uz objednanych pet autobusu, 200 kazet, zapecenych 200 minci, napalenych 200 cdcek... Tezko budou travit posledni tri tydny pred hrou tim, ze to vsechno zaridi jeste 200krat.

Nikdo nemusi ausgerechnet tobe dokazovat, ze zvladne 400, 600, 1000 tymu. 200 je strop, nauc se s tim zit, kvalifikuj se v nedeli nebo si sezen (pripadne zorganizuj) jinou hru, neomezenou, nekonecnou, hvezd se dotykajici.

A nebudes mi to verit, mluvil bych stejne i kdybychom kvalifikovani nebyli.

D-Fň
Návrat nahoru
Radek P.
Anonymní



Zaslal: pá. říjen 22, 2004 17:18    Předmět:

Lupen II napsal:


Ukazuje se, ze zajem o hrani techto her je veliky...nebylo by opravdu lepsi nez kvalifikovani zmenit trochu pristup a koncepci? Co kdyz se pristi rok prihlasi 500 tymu???

Pak se za chvili stane ze se najde dalsi particka, ktera bude svoji vlastni hru, uz tu nebudou jenom dva giganti TMOU a BEDNA. Zcane se to rozmelnovat.



Ja osobne si myslim, ze kdyby vzniklo (v Brne) vic podobnych her, tak to vubec neni problem. Ba naopak. Jednotlive hry by se mohli trochu vic specializovat a kazdy by si mohl vybrat, co se mu vic libi. Nemyslim si, ze by to bylo rozmelneni.

Jak se zda, poptavka tu rozhodne je. Ekonomicke teorie tady asi nefungujou, takze tezko rict, jestli se zvedne i nabidka...

Radek P.
Návrat nahoru
Anonymní




Zaslal: út. říjen 26, 2004 15:04    Předmět: Re: 400 tymu (Jeste mne napada ze...)

Martina Prahory napsal:
Murkhach napsal:
A to rozmisteni tymu cyklicky po nejakych 5 stanovistich, ktere tvori kruh
Z kazde sifry jako vysledek muze byt navic krome polohy dalsiho stanoviste i zadana hodne skryte cast popisu k prvnimu stanovisti linearni cesty.


Tohle ale prece vubec nic neresi, ne? Ahorat sis pridal 5 stanovist, ktere tak jako tak musi projit vsechny zucastnene tymy - dav zarucen.
.

No ja nevim, resi to podle me alespon to ze 500 lidovy dav rozdelis po ceste jinak
- nebude to gausovka (poc tymu za cas), ale
- bude to pocet rozdelovist gausovek naskladanych za sebe (tedy alespon na tom okruhu)
- dal predpokladam, ze se uz rozptyl tymu znacne zvetsi, takze nebude vadit cela banda na jedne lajne
- pripadne umisteni slepe vetve (z trojskeho kone) ma efekt podobny,
tj gausovka se ti opet snizi a to o co se snizila se posune dozadu o nejaky ten cas ...

Ikdyz je pravda ze jestli v urcitem useku projde 30 tymu za hodinu nebo 120 tak je to temer nastejno Smile
Návrat nahoru
Prahory Martina
Anonymní



Zaslal: út. říjen 26, 2004 16:33    Předmět: Re: 400 tymu (Jeste mne napada ze...)

Anonymous napsal:

- pripadne umisteni slepe vetve (z trojskeho kone) ma efekt podobny,


Na tuto myslenku jsem puvodne ani nereagovala, protoze se mi zdalo, ze o ni nema smysl vazne uvazovat, ale pro pripad ze o ni nekdo uvazuje (jakoze zrejme ano, kdyz se to tu opakuje) tak chci rict, ze jsem rozhodne proti. Teda proti tomu, aby jakekoliv regulerni reseni vedlo zamerne na spatnou cestu. Je pritom uplne jedno, jestli sifra nabizi jine, treba i stokrat hezci nebo slozitejsi reseni. Pisu to asi zbytecne a predpokladam, ze to je samozrejmost, tak jen pro vyse nepodepsaneho autora: pokladala bych to za podraz.
Návrat nahoru
prase
Anonymní



Zaslal: st. říjen 27, 2004 10:40    Předmět: cyklické rozmístění stanovišť

Ten navrhovaný cyklus, kdy by se na začátku rozmístily týmy na pět různých stanovišť a až po projití všech by zjistily místo začátku lineární trasy, je docela dobrý nápad, ale stejně bych ho použil jen pro 200 týmů. On ten dav 1000 lidí je už sám o sobě dost nechutný a start potom vypadá jako manifestace. Od organizátorů je přítomnost qalifikace dokladem zodpovědného přístupu. Je triviálně jednoduché si nechat zaplatit od ctyr #SET (sesti se padesati, tisice, ..., kdo vi kolik se prihlasi priste) tymu poplatek a nechat 90 procent vypadnout na druhém stanovišti. Byl by to ale podraz na hráče. Takovéto akce by se nikdy neměly řídit tržním principem, tak aby se nabídka snažila uspokojovat poptávku za každou cenu. Pokud někdo naříká nad ztracenou energií při qalifikaci, co by říkal, kdyby jel do Brna třeba z Prahy (nebo taky z nějaké vesnice u Chebu) a vypadl na druhé šiffře, nebo případně šel celou hru s davem několika #SET lidí? Pokud by TMOU byla masovou soutěží v rychlosti luštění, namělo by vůbec cenu do Brna jezdit. Hlavní půvab hry spočívá v prázdných nočních ulicích a pustém terénu, v atmosféře. Luštící sympozium pro 5000 lidí si můžete uspořádat ve dne na stadionu na Strahově (nebo v Brně v Boby centru, jestli z toho ještě něco zbylo).
Návrat nahoru
Murkhach
Anonymní



Zaslal: st. říjen 27, 2004 12:06    Předmět: Promin, nejak mi uletelo jmeno

Prahory Martina napsal:
Anonymous napsal:

- pripadne umisteni slepe vetve (z trojskeho kone) ma efekt podobny,


pokladala bych to za podraz.

Podraz to urcite je, ale já jsem chtěl jen nastínit, kolika různými způsoby jde hra obměnit. Protože pokud chces neco zlepsit nobo zmenit, povede se ti to dokonale jen tak, ze se odprostis od vsech zvyku a tradici a soustredis se na cil ktery hces dosahnout.
To co ti z toho vypadne je malokdy reseni, ale dost casto te to nakopne co muzes delat

Mimochodem poznamka k rozmisteni tymu po trase:
1. banda 2. gausovka
3 a vice stale spicatejsi gausovka (tj kolem stredu stale vice lidi a ke spici a ke konci to ridne)Idea
=> za urcitou dobu dojde priblizne polovina tymu v intervalu jedne hodiny do cile (vetsinou tak Ne Rano Very Happy )
Návrat nahoru
Anonymní




Zaslal: st. říjen 27, 2004 17:17    Předmět:

Dalibor, Fň napsal:
Lupene, prosimte, dej si uz na chvili pohov...

Pokud orgove nepripravujou celou hru na posledni chvili, maji uz objednanych pet autobusu, 200 kazet, zapecenych 200 minci, napalenych 200 cdcek... Tezko budou travit posledni tri tydny pred hrou tim, ze to vsechno zaridi jeste 200krat.

Nikdo nemusi ausgerechnet tobe dokazovat, ze zvladne 400, 600, 1000 tymu. 200 je strop, nauc se s tim zit, kvalifikuj se v nedeli nebo si sezen (pripadne zorganizuj) jinou hru, neomezenou, nekonecnou, hvezd se dotykajici.

A nebudes mi to verit, mluvil bych stejne i kdybychom kvalifikovani nebyli.

D-Fň
Na tu doprednou pripravu bych moc nesazel vzhledem k tomu ze orgove nebyli schopny zajistit ani spravedlivou kvalifikaci kdyz uz si ji vymysleli...
Návrat nahoru
juřín
Anonymní



Zaslal: po. listopad 01, 2004 13:37    Předmět:

Ahoj Radku, Martine ....
Z vlastní praxe vím, jak je složité zvládnout tolik lidí. Návrhy na to, jak startovat všichni naráz, případně na několika stanovištích souběžně mi připadají nereálné. Ke zvážení do budoucna mám jiný nápad. Odstartovat týmy, které se nekvalifikovali s několika hodinovým handicapem (např. po 3 hodiných). Jejich šance na umístění bude sice zcela mizivá, ale mají šanci si zahrát a získat zkušenosti. Davy nikde nevznikají nadměrně. Na druhé straně vím, že nevýhodou zůstává potřeba zajistit stanoviště po mnohem delší dobu a materiál v gigantické podobě pro cca 400 týmů. Zvážení všech pro a proti je samozřejmě jen na vás. Já jen chtěl tento nápad vyslovit. Ať se TMOU 6 a případně další ročníky zdaří. Ahoj Juřín
Návrat nahoru
Pavel q58vzcvrnk
Anonymní



Zaslal: ne. listopad 14, 2004 21:27    Předmět:

Zatím jsem z podobných her absovoval pouze Tmou6 (neúplně), hlavní věc, která se mi nelíbila bylo to, že lidí bylo moc. Tedy rozhodně nebrat více, než 200 týmů, spíš méně. Myslím, že je velice dobrý nápad s tím cyklickým začátkem a s dobře skrytým pokračováním uvnitř kruhu. Nejlépe skrytým tak, že tuto šifru by rozdávala kontaktní osoba, které by se muselo říct nějaké dešifrované heslo složené ze všech cyklických stanovišť (aby se vyloučilo haluzování s tím, že někdo ze tří stanovišť bude odhadovat polohu středu kruhu).
Po rozpadu našeho týmu po nevyluštění devítky jsme cvičně pokračovali ve dvou dále (kde je desítka jsme věděli už 3 hodiny předtím, ale nechtěli jsme podvádět a chtěli jsme to vyluštit sami) a i kolem 13. stanoviště jsme kolem poledne potkali hromadu lidí. Myslím, že hra je s touto masovou účastí méně zajímavá. Závěr byl ale dobře volen tak, že lidi jsme potkávali jen v okolí stanovišť, ne po cestě, protože jsme chodili mimo cesty.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina