Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 15. - 2013 -> Diky za TMOU 15
Autor Zpráva
Freezy Bee



Příspěvky: 73

Zaslal: so. listopad 02, 2013 17:20    Předmět: Diky za TMOU 15

Diky za peknou sifrovacku, prvni pulku jsme se uzili nadherne a skoda, ze to diky #8 neslo i v druhe...

Sifra 4. ZMĚŤ ČAR byla super!

Zdenek
Návrat nahoru
Freezy Bee



Příspěvky: 73

Zaslal: so. listopad 02, 2013 17:34    Předmět: Rychle zverejneni reseni

A chvalim rychle zverejneni reseni!

Zdenek
Návrat nahoru
Albert Stallone



Příspěvky: 47

Zaslal: so. listopad 02, 2013 18:19    Předmět:

Díky za hru. Jak jsem slyšel, nebyla finální příprava vzhledem k problémům s povolením trasy vůbec snadná. Je skvělé, jak jste to zvládli. Jak by řekl Mates, klobouček!

Na trase byla většina pozitivně nezapomenutelných šifer - zejména "pohádková změť čar", třináctka na Santonu, ale i dalších. Úplný konec byl trochu nevyrovnaný, průchodová čtrnáctka a vzápětí hybridní patnáctka za hranou přijatelné luštitelnosti (ech, pochopitelně, že to ze mě mluví i zklamání z nedokončení hry:)

Ještě jednou dík!

Ivo C.
Návrat nahoru
J.U.P.



Příspěvky: 21

Zaslal: so. listopad 02, 2013 20:33    Předmět:

Víte někdo, kolik týmů došlo?
Návrat nahoru
topude



Příspěvky: 6

Zaslal: so. listopad 02, 2013 20:46    Předmět:

2J.U.P.: klika na Pravidla -> Novinky, změny, obvyklé detaily Smile)
Návrat nahoru
J.U.P.



Příspěvky: 21

Zaslal: so. listopad 02, 2013 21:00    Předmět:

topude napsal:
2J.U.P.: klika na Pravidla -> Novinky, změny, obvyklé detaily Smile)

?
Návrat nahoru
Spící Volové



Příspěvky: 12

Zaslal: so. listopad 02, 2013 21:59    Předmět:

Za všechny Spící Voly bych moc rád poděkoval za další výborný šifrovací zážitek. Drtivá většina věcí se mi líbila (vyzdvihnul bych zejména Teleport - super!) a těch pár věcí, které se mi ne-zas-až-tak-líbily (krabička, kondomšifra, zbytečná dvanáctka - přesunově i luštitelsky) nemohly výsledný dojem pokazit.

Rád bych taky poděkoval svému týmu za dobrou práci a jsem rád, že jsme i v sestavě o 4 a 1/4 člověka došli dost daleko a příště už to projdem celé! Fakt Smile

Takže ještě jednou díky moc!

Karel
Návrat nahoru
Zelená Panda



Příspěvky: 14

Zaslal: ne. listopad 03, 2013 13:34    Předmět:

My bychom taky rádi poděkovali. Vzhledem k tomu, že jsme na TMOU byli úplně poprvé a tři členové našeho týmu dokonce úplně poprvé na šifrovací hře, byla to zkouška ohněm Twisted Evil Měli jsme ze začátku strach, že se dostaneme tak maximálně na 4. šifru a říkali jsme si, že terén bude úspěch. No nakonec nás položila až desátá šifra a celou hru jsme si skvěle užili. Už se těšíme na další ročník!

Líbily se nám originální šifry, ve kterých nebylo třeba hledat ukrytou morseovku nebo něco dalšího. Hodně jsme trénovali na šifrách z minulých ročníků, takže nás to mile překvapilo a i vzhledem k ostatním šifrovacím hrám nám to přišlo hodně nevídané. Líbil se nám i ten malý twist, který nás ze Stránské skály poslal zpátky do města (přestože jsme se na terén těšili jako na pomyslný předěl hry Smile) a na rozdíl od většiny ostatních týmů nám hru nezkazila ani osmá šifra, protože jsme náhodou nacvakali řešení asi po 30ti minutách a za náhodu jsme to nepokládali, protože jsme si celou dobu mysleli, že to je o tom zmáčknout ta čtyři tlačítka co nejvíce synchronizovaně.

Toto je možná standard, nicméně mě osobně hrozně mile překvapilo ukončení hry, kde bylo možné si v klidu sednout a pokecat s orgy o šifrách, dát si teplý čaj, něco k jídlu, zajít si na záchod nebo se třeba i chvíli prospat.

Díky za úžasný zážitek a přejeme hodně sil a nervů do příprav a organizace dalších TMOU Smile

Iva
Návrat nahoru
fluffy guinea



Příspěvky: 3

Zaslal: ne. listopad 03, 2013 22:39    Předmět:

Díky moc za hru! Mně se moc líbila.

Oceňuji zejména většinu šifer (a to především teleport, pohádky, barevné čáry, divnověty). Pak super atmosféra v cíli.

Slabší byl výběr terénní trasy. Na co jsme měli mít s sebou člověka, který se neztratí v lese? Smile

Eva
Návrat nahoru
ROFLCOPTER!



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 03, 2013 22:45    Předmět:

Ve chvíli, kdy sem píšu, je vlákno "Poděkování za TMOU" na patnácté pozici, je tu pozitivní odezva snad jen od pěti týmů. Na stránce "První dojmy..." se slovo "Děkujeme" vyskytuje jedenáctkrát, slovo "Díky" šestkrát, z toho třikrát jako předložka.

Je sice dobré, že hra vyvolala širokou odezvu a neprošuměla jako jiné hry - korektní šifrovačky, na které si ale po pár dnech nikdo nevzpomene - na druhou stranu mi přijde smutné, že se organizátoři po všem tom vynaloženém úsilí dočkají spíš výčitek a zpochybňování svého nasazení, než poděkování.

Jistě, pro nás taky hra skončila těžkým debaklem, zklamáním a vlastně i nejhorším výsledkem za celou dobu, co na šifrovačky chodíme. Ale to zklamání plyne spíš z toho, že jsme si se hrou (včetně jejích nevyhnutelných nedokonalostí) nedokázali poradit, než abychom měli pocit, že to orgové kdovíjak pokazili. Spíš mi přijde, že TMOU trpí na neúměrná očekávání ze strany hráčů, jejichž splnění by ale fakticky vyústilo sice v technicky dokonalou, ale ve sterilní šifrovačku, která ve výsledku sice nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Doufám, že odezva na letošní ročník orgy neodradí od toho, aby se dál snažili bořit zažitá tabu, i když to na šifrovačce bez nápověd musí stát hodně nervů a zákonitě se to nemůže pokaždé povést stoprocentně.

Takže tisíceré díky, orgové, že to pro nás děláte, že do toho dáváte všechno a že kvůli naší zábavě dobrovolně riskujete šediny, partnerské vztahy, vyhazovy ze školy či z práce a kdeco dalšího. Snad vám to letos stálo za to. Nenechte se zmást převažujícími reakcemi. Letošní TMOU se vám jako celek povedla, a i když našemu týmu ne, stejně jsem si na ní našel svoje a věřím, že na ni určitě hned tak nezapomenu. Smile

Ondra
Návrat nahoru
Název týmu:



Příspěvky: 16

Zaslal: ne. listopad 03, 2013 23:24    Předmět: Díky za hru

Pozor, tento příspěvek nevyjadřuje názor celého týmu! Smile

Škoda, že jsem se nemohl účastnit Tmou úplně od začátku. K týmu jsem se připojil až těsně před sedmou večer ("nepovinná" oslava 20. výročí založení firmy v Praze).

Co nejvíc oceňuji na letošní Tmou, je trasa. Už asi od Tmou 10 jsem doufal v to, že trasa jednou povede právě přes Šlapanice, Žuráň a Santon. Tato jihovýchodní část Brna byla doposud dost opomíjená. Stoupání na Stránskou skálu? Hej, boží!!! Vzpomínky na Tmou 4 a 5 se vrací! Peťa se raduje, že jde ve stopách své první Tmou.

Opět jsem si prožil pocit, když proti mně jde tak 200 lidí s batohy (když jsem šel od kostela na konečnou v Komárově, kde jsme měli hlavní tábor na trojce).

K šifře č. 8 už bylo řečeno mnohé a už nemá cenu, abychom se vyjadřovali i my. Jen stručně, ani nám to nefungovalo, jak mělo.

Až asi na 11. šifře jsme si uvědomili, že vlastně zatím nebyly potřebné pomůcky! Žádná morseovka, žádný Braill, žádný semafor. Perfektní!

Možná je to tím, že mám v sobě flašku vína, ale opět musím hodnotit Tmou jako jednu z nejlepších šifrovaček tohoto roku.

zruda
Návrat nahoru
JTHTN



Příspěvky: 36

Zaslal: po. listopad 04, 2013 10:16    Předmět:

Děkuji organizátorům za spoustu času a energie, které nám každoročně věnujete. Šifry, které jsme viděli,byly parádní start zábavný a trasa ideální.

Že se něco nepovedlo je velká smůla. Přesto doufám, že Vás to neodradí a příští rok se uvidíme zas.

Ti
Návrat nahoru
Vlhká jáma



Příspěvky: 43

Zaslal: po. listopad 04, 2013 10:57    Předmět:

Díky, bylo to super! Bezprostředně po hře má člověk sklony zabývat se jen tím nevydařeným, vlastním výkonem počínaje a nějakou evidentní orgovskou chybou konče. Postupně ale začne vnímat i to dobré, lepší a geniální. Takže díky za LuŠtiLovou pártyhymnu, díky za Tmoubolu a perfektní cíl, díky za pohádky, teleporty, Val-y-béra, svatbopříčinu, čtvereček i za tu zatracenou patnáctku, která nás dostala. Ať vám chuť a invence vydrží i do dalšího ročníku!

Dalibor
Návrat nahoru
Teoretická Pantomima



Příspěvky: 2

Zaslal: po. listopad 04, 2013 12:09    Předmět:

Ahoj,
připojujeme se k pochvale organizátorům Smile Pro nás to byla první zkušensot s Tmou a hra nás i přes velmi vysoká očekávání nadchla Smile Nakonec jsme skončili na 8- nebyly jsme tak daleko od správného řešení, ale nedokázali jsme dotáhnout. Smile Co nás, ale překvapilo, je absence online systému na výsledky. .. Nestálo by za to, se pro příště zamyslet nad jeho použitím. Myslím, že i více týmů by uvítalo možnost mrknout do pořadí online či po hře si to vklidu projít jak se jim vedlo ve srovnání s ostaními a organizátoři, by aspoň viděli jak si týmy průběžně vedou Smile

Každodpádně díky za hru
M.
Návrat nahoru
Černý racek



Příspěvky: 56

Zaslal: po. listopad 04, 2013 12:30    Předmět:

Taky díky moc za hru, vaše nápady i zdravou drzost (Luštila, osmička). Omlouvám se, že mě ani vidina hmotné výhry v tombole nepřinutila dorazit do cíle poděkovat osobně a zatleskat, ale bezprostředně po hře prostě bývám unavený a naštvaný, že se nám nedařilo lépe. Tak tleskám aspoň teď v práci.
O.
Návrat nahoru
Zlomili jsme klíč



Příspěvky: 3

Zaslal: po. listopad 04, 2013 12:55    Předmět: Poděkování

Děkujeme za hru, opravdu jsme si ji užili. K celkovému dobrému pocitu přispěl na naše poměry slušný výsledek, spousta hravých šifer, příznivé počasí a to, že jsme na osmé šifře nepropadli trudnomyslnosti a nakonec ji zdolali autorsky. Díky!
Návrat nahoru
Divize nulou



Příspěvky: 40

Zaslal: po. listopad 04, 2013 20:45    Předmět:

Rozmilí orzi (podle vzoru páni),
vřelé díky za to všecko, za působivou LuŠtiLu, za krásné šifry, obzvláště tu pohádkovou, za fajn atmosféru, za to, že jste nás zas vytáhli společně do tmy a do zimy, za ten zážitek na trojce, kdy do Rudy na chodníku pomalu a rozvážně nacouvalo auto, za to hovno na šestce, do kterého jsem uložila svůj batoh a které nám posloužilo jako zdroj pokleslého humoru až do návratu domů, za to morální dno, kterým jsme si společně prošli díky osmičce.
Ukořistila jsem krabičku domů a musím říct, že už jsme se docela skamarádily:-) Už jedna druhé nenadáváme, už vím, co nemám dělat, abych ji nerozčilovala, a ona mi na oplátku doporučuje spát a požírat čokoládu.
Bylo to fajn. Díky, že to pro nás děláte!

Martina
Návrat nahoru
Proudoví krtci



Příspěvky: 5

Zaslal: út. listopad 05, 2013 00:19    Předmět: Díky

Díky moc všem orgům a pomocníkům za Tmou, kterou si určitě budeme pamatovat! Prosím, vytrvejte v klasických pěkných šifrách i v nápadech vyžadujících jiné myšlení! Rád bych přístě opět očekával všechno a nic – stejně jako při své první účasti na Tmou – tehdy jsme vůbec netušili, co přijde, jen tušili, že to bude krásné, drsné a tajemné. Vítek
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 80

Zaslal: út. listopad 05, 2013 11:44    Předmět: Dvě tváře

Letošní Tmou jsem musel opustit již v 5 ráno, takže pro mě zůstala hrou dvou tváří. První tvořila orámování: posunutý start, neřešitelný Šifreros a bazmek. To bylo "hrozny". Mezi tím perfektní hra s dokonalými šiframi, zejména kloboukodolový Teleport. Pro vás mezi těmito tvářemi nebyl rozdíl, obě vás stály mnoho práce. Za jednu se vám dostává vrchovatě kritiky, za druhou mírně pochval, tak už to bývá. Děkuji za vše, o co se pro nás snažíte.

Héra
Návrat nahoru
Übertým



Příspěvky: 19

Zaslal: út. listopad 05, 2013 15:31    Předmět:

Divize nulou napsal:
... za to hovno na šestce, do kterého jsem uložila svůj batoh ...

Toto smrdí protekciou! My sme hovno mali až na osmičke! Very Happy

V cieli som snáď väčšine orgov zvládol za hru poďakovať, ale tak ešte raz verejne: keby ste už teraz spustili registráciu na Tmou 16, hneď na ňu klikám Smile za mňa vrcholmi hry šifry 5 (teleporty), 15 (šesťuholníčky) a 16 (výborne zvládnuté "spätné referencie", škoda, že si ich neužilo viac tímov). Ale aj mnoho iného bolo výborného, niektoré definície 11ky a verše 14ky sú dokonalosť sama. O veciach čo nefungovali dobre už viete dosť od iných tímov, a tak ja len želám, nech sa vám v ďalšom ročníku vyhnú. Vďaka!

-- mišof
Návrat nahoru
Corn Flakes



Příspěvky: 46

Zaslal: út. listopad 05, 2013 15:48    Předmět:

Orgové, i já děkuji za všechno to úsilí, které hře věnujete, a které se i letos na hře viditelně projevilo. Odklon od šifrovacích pomůcek mě osobně maximálně bavil a vůbec se nebudu zlobit, když v něm budete pokračovat. K blikátku už bylo řečeno vše, tak za sebe jen čárku ke skupině "bezva nápad, průserové provedení". Nejpamátnější šifry: změť čar, sýry, čáry, šestiúhelníčky. Smekám před autorem divnovět a moc se těším na další ročník Smile

JiříK
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: st. listopad 06, 2013 00:58    Předmět: Bez pomůcek a vůbec

Po celou hru jsem si dělal čárky, kdykoli jsme museli použít šifrovací pomůcky. Ani jednou, přátelé! Ani jednou!

A za to musím složit velký dík!

A nejen za to. A nejen pro to, že patřím mezi ignoranty, co neznají ani morseovku. Ale postupně k pozitivům.

On i start bez registrace není úplně obvyklý. A pak třeba ta krásná pohádka na dobrou noc. Nebo bláznivé teleporty. Zvratná kreslení. Světla pod lomem. Myší bludiště (s dodatečným úchvatným videem od jaderných testerů - viz diskuse k tomuto tématu). Křivky čar nad Napoleonovým bojištěm. Či konečně něco těžšího v podobě šestiúhelníků (kam jsme sice nedošli, ale dodatečně oceňujeme, protože šlo o šifru z našeho ranku).

A také Tmoubola. A spousta obětavých lidí všude na trati a okolo. A stále neutuchající zájem domorodců podávajících čaje a projevujících zájem o to, co se děje v jejich okolí.

A vlastně i trasa byla perfektní. Proč se máme na terénní část přesouvat vždycky do stínu lesů, když v okolí jsou další zajímavá místa dýchající historií (a to myslím beze srandy - nikdy jsem například netušil, jak vypadá nedaleké okolí rohlenských dálničních občerstvoven).

A nerad bych opomenul také Kvalifikaci s velmi dobře odhadnutou obtížností, kdy pouze jedna malinko sporná úloha byla bonusově zařazena až na závěr.

Skoro mi připadá nespravedlivé, že nejvíc diskuse vyvolává to proklaté blikátko (ač nás stálo také šest hodin nočního trápení). To bylo v podstatě jediné drobné mínus (snad kromě té úvodní spermie, která byla zapomenuta restartem s frontou na Svoboďáku). Asi jsme ještě malinko víc očekávali od vytěžení tématu "nad zákonem". Možná nám něco uniklo, ale nikde jsme moc hlouběji téma (kromě občanky) nezaznamenali (na rozdíl od pověrčivé 13 a od zamotané 14).

A copak nám přinese další ročník? Tmou čtyři na druhou nebo dvě na čtvrtou?

Celkově jednoznačně vystavuji jedno velké PLUS a DÍK.

Tomáš
Návrat nahoru
topude



Příspěvky: 6

Zaslal: st. listopad 06, 2013 21:48    Předmět:

Také děkujeme za pěknou hru a těšíme se na příští, jubilejní ročník Cool
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: so. listopad 09, 2013 13:37    Předmět:

Taky se pripojuju s diky, a na rocnik 10000 se moc tesim.
Vladan
Návrat nahoru
Nočný motýľ



Příspěvky: 62

Zaslal: st. listopad 20, 2013 18:59    Předmět:

A vida, fotky a orgreportáž, diky za ne. Na fotkách sme celých 2× Very Happy (z toho raz po troch hodinách na osmičke a stále dosť vysmiati). Chýbajú ešte tie od Evy, tešíme sa ďalej. Možno si urobte lepšiu reklamu medzi tímami, aby o fotkách a reportáži vôbec vedeli. Inak to vyzerá, že je na stránkach už dosť mŕtvo.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina