Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 12. - 2010 -> #12 - Čtyřpísmenná
Autor Zpráva
Athaj
Organizátor


Příspěvky: 52

Zaslal: so. listopad 06, 2010 22:05    Předmět: #12 - Čtyřpísmenná

Diskuse k šifře ...
Návrat nahoru
Scientific Approach



Příspěvky: 1

Zaslal: po. listopad 08, 2010 18:56    Předmět:

Pri reseni teto sifry se nam stala zvlastni vec. V poslednich informacich pred hrou, byla telefonni cisla na orgy: Martina, Athaj, Ivo a jedno cislo s neznamym jmenem, tj, M,A,I,N - to odpovida pismenum v sifre.

Dale byla telefonni cisla ve formatu "nnn nnn nnn" - stejne tak byly i usporadane pismena v sifre po sloupcich.

Tomu rikam opravdu velka nahoda. Chapu, ze testeri toto nemohli odchytit, protoze posledni informace pred hrou asi vznikly v dobe, kdy sifry byly uz davno hotove.

Nastesti jsme se cestou do Brna ve vlaku rozcvicovali s tymem Opravte to na velmi velmi podobne sifre s braillovym pismem, kterou vymyslel Smudla. Timto jim dekujem, protoze jsme si na na vzpomneli tesne pred tim, nez jsme zacali vytacet nove vznikla telefonni cisla z ctyr pismen Very Happy Very Happy

Standa
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: po. listopad 08, 2010 19:31    Předmět:

Jo jo, diky vlakovemu treninku, kde jsem se konecne braila naucil jsme na teto sifre urcite ziskali nekolik sekund na ostatni tymy Smile Vypecene bylo nesepisovat cely rastr ale rovnou spojit krok morse -> 4 pismenne braile -> morse. ... Misto A pisu ". " misto N ".." misto I rozepisu radek pod nim ... tedy bud " ." nebo " ".
Aplikovali jsme az na druhy a treti trojradek, ale urcite jsme i zde par sekund ziskali. Prvni trojradek jsme zacali sepisovat ihned po zhlednuti zadani s dvou bitovymi pismeny, doufaje, v dalsi rastrovou grafiku.

Po rychle 11 a extremne rychle 12 nam svitla sance na projiti Tmou ... jen mit dost sil na jeste jednu sifru ...

Vladan
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina