Archiv
Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
|
Autor |
Zpráva |
Athaj Organizátor
|
Zaslal: so. listopad 06, 2010 22:02 Předmět: #8 - Mřížka s čísly |
|
|
Diskuse k šifře ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
La Kukarača
|
Zaslal: ne. listopad 07, 2010 23:09 Předmět: |
|
|
My jsme se naprosto tutově chytili na slepou stopu, když jsme v tom s jistotou objevili morseovku, a potom hodinu marně bádali nad tím, jak z těch všech písmen (vepsaná abeceda do políček, morseovka v řádcích, morseovka ve sloupcích) získat něco srozumitelného ...
PS Málem se mi po vyluštění podařilo zbytek týmu přesvědčit, že to určitě nebude Cyklistická, když v tajence je cyklisty ... ale naštěstí jsme žádné použitelné místo s tvrdým Y v mapě nenašli, takže mne přehlasovali.
Čenda |
|
Návrat nahoru |
|
|
FIMAN±
|
Zaslal: po. listopad 08, 2010 21:09 Předmět: |
|
|
Velmi si ceníme příspěvku jistého týmu, který našel šifru chvilku po nás, tzn. cca 1:20 - 1:35, usadil se na cestu hned na kraj paseky a jal se vyvolávat svoje nápady jak na lesy, mimo jiné i ten správný s hledáním min.
Takže díky za zkaženou šifru.
Izmi |
|
Návrat nahoru |
|
|
Freezy Bee
|
Zaslal: po. listopad 08, 2010 22:25 Předmět: |
|
|
FIMAN± napsal: |
Velmi si ceníme příspěvku jistého týmu, který našel šifru chvilku po nás, tzn. cca 1:20 - 1:35, usadil se na cestu hned na kraj paseky a jal se vyvolávat svoje nápady jak na lesy, mimo jiné i ten správný s hledáním min.
Izmi |
Taky jsme si všimli (i když o šifru dál), že některé týmy jsou poněkud hlučnější. Ale tady na pasece mě zaujala jiná věc: že tam spousta lidí zůstávala sedět a baterkami neomylně naváděli další příchozí. Já to chápu tak, že u tohoto stanoviště šlo záměrně o to, aby správné místo byl tak trochu problém najít (absence výrazných orientačních bodů v okolí), takže mi přišlo správné odejít alespoň tak daleko, aby nebyla prosvítající paseka od nás už vidět, a nechat i další týmy užít si trochu hledání. Jsem s tímto pohledem sám?
Marwin |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivo C. Organizátor
|
Zaslal: po. listopad 08, 2010 22:32 Předmět: |
|
|
Freezy Bee napsal: |
FIMAN± napsal: |
Izmi |
Taky jsme si všimli (i když o šifru dál), že některé týmy jsou poněkud hlučnější. Ale tady na pasece mě zaujala jiná věc: že tam spousta lidí zůstávala sedět a baterkami neomylně naváděli další příchozí. Já to chápu tak, že u tohoto stanoviště šlo záměrně o to, aby správné místo byl tak trochu problém najít (absence výrazných orientačních bodů v okolí), takže mi přišlo správné odejít alespoň tak daleko, aby nebyla prosvítající paseka od nás už vidět, a nechat i další týmy užít si trochu hledání. Jsem s tímto pohledem sám?
Marwin |
No nejsi. Ale fakt už nevíme, jak toho docílit. Mít na každém stanovišti hlídače, který by to usměrńoval, je organizačně neúnosné - a navíc pro b-týmáka nevděčné. Napadá mě na každou šifru psát doporučenou vzdálenost. Ale připadá mi to zároveň trochu divný... |
|
Návrat nahoru |
|
|
J.U.P.
|
Zaslal: út. listopad 09, 2010 07:42 Předmět: |
|
|
Ivo C. napsal: |
No nejsi. Ale fakt už nevíme, jak toho docílit. Mít na každém stanovišti hlídače, který by to usměrńoval, je organizačně neúnosné - a navíc pro b-týmáka nevděčné. Napadá mě na každou šifru psát doporučenou vzdálenost. Ale připadá mi to zároveň trochu divný... |
Pěkně to má vyřešené Hradecká sova: na každém zadání je v hlavičce schematický nákres stanoviště s vyšrafovanou plochou, kde se nesmí luštit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Freezy Bee
|
Zaslal: út. listopad 09, 2010 09:53 Předmět: |
|
|
Ivo C. napsal: |
Já tohle nemyslel ani tak na organizátory. Spíš jsem to sem napsal v naději, že si to třeba přečte někdo, kdo si to vůbec neuvědomuje, a příště bude větší šance, že se vzdálí víc. Ale to šrafování nezní úplně špatně.
(Jinak v tomhle směru sám nemám úplně čisté svědomí. Občas na to taky rezignujeme, když už kolem vidíme desítky jiných týmů, tak si řekneme, že "teď už je to fakt jedno" a sedneme si třeba pár metrů od šifry.) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
|