Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 14. - 2012 -> Poděkování
Autor Zpráva
Dopijem a pudem...



Příspěvky: 34

Zaslal: so. listopad 03, 2012 17:15    Předmět: Poděkování

Milí orgové,

většinou se zmůžu pouze na slabé "děkuji", případně "tahle šifra byla fakt dobrá", ale letos... Letos si dovolím (a v podstatě jsem i nucen napsat trochu víc).

Žádnou z předešlých !Tmou, kterých jsem měl tu možnost se zúčastniti, jsem si neužil tolik, jak jsem si užil tu letošní..

V žádné z předchozích jsem nebyl tak "slova nevhodně volící" k organizátorům jako letos, kdy jste mi stále dokola dávali stejná zadání..

Nikdy se mi nepodařilo přeložit mapu tak blbě, aby byl ohyb přesně v místě mladé hory a já ani ostatní jsme nemuseli tři hodiny přemýšlet, jestli ML HORA není Milada Horáková..

Nikdy jsem nebyl tak zmaten z toho, že jde někdo za mnou a proti mně, vystupuje nesmyslně, jede na druhou stranu a nastupuje zbytečně, směje se mi, že jsem teprve tady a já se směju, že je teprve tam..

Letošní TMOU byla jedním slovem úžasná, dokonalá, skvělá a dechberoucí..
Děkuji Vám všem za to, co jste připravili, jak jste to připravili a že se Vám to povedlo..

Pravidelně si každou šifrovací noc okolo třetí ráno říkám, jestli mi to stojí za to a druhý den po vyspání vím, že stojí..
Tentokrát vím, že mi to stojí za to ještě předtím, než jsem šel spát..

za Dopijem a pudem... petržel a reportáž snad bude..
Návrat nahoru
Spící Volové



Příspěvky: 12

Zaslal: so. listopad 03, 2012 17:33    Předmět: Poděkování

Rád bych využil tohoto založeného tématu a výborného prvního příspěvku, který můžu v podstatě jen a jen podepsat.

Počítám-li i malé hry, pak Tmou 14 byla moje 73. šifrovací hra. Proto doufám, že bude mít dostatečnou váhu, když řeknu, že Tmou 14 byla jednou z nejlepších šifrovacích her, které jsem kdy v životě šel.

Pokud se mě zeptáte, co se mi líbilo, pak musím říct: ÚPLNĚ VŠECHNO. Nezjednodušuji, prostě opravdu nemám jedinou výtku k systému, k jediné šifře, k počasí, k ničemu... Zkrátka koncept, který tato hra předložila, se parádně trefil do mého vkusu. "Nelinearita", opakující se šifry, všudypřítomná a už dávno před hrou budovaná paranoia, drátky, MHD,... skvělé, nádherné!

Takže díky moc za vaše vynaložené úsílí, bylo to fakt super! No ale vězte, že jste si pro příští ročník nasadili laťku sakra vysoko Smile

Karel
Návrat nahoru
Dopijem a pudem...



Příspěvky: 34

Zaslal: so. listopad 03, 2012 17:48    Předmět:

PS: už dlouho si říkám, jaké by to bylo, kdybych byl organizátor a na každém stanovišti dal hráčům pokaždé stejné zadání, ze kterého by dostali pokaždé jiné řešení...
teď už to vím a takovou hru bych nechtěl hrát.. Smile

PPS: příště zvedněte startovné na dvojnásob, zasponzorujte za to vrtulník s termovizí a kochejte se... to mraveniště hráčů by za to stálo..!
Návrat nahoru
Borci v uvozovkách



Příspěvky: 82

Zaslal: so. listopad 03, 2012 17:50    Předmět:

Milí Orgové!
Musím se přidat k prvnímu příspěvku - letošní TMOU byla prostě výjimečná, jedinečná a neustále překvapující. Ne že by nás bavilo dostávat stejná zadání a vracet se na stejná místa, ale po kratší či delší době vždycky nezbylo, než se plácnout do čela! Very Happy

A jak občas na šifrovačkách pobaveně pozoruju, že proti sobě chodí týmy opačným směrem a každý je přesvědčen, že jde dobře Smile, tak tady se to stávalo v podstatě pořád! Už po opuštění Riviéry šly některé týmy úplně špatně, u každé šifry jsme potkávali týmy jdoucí všemi směry, a vrcholem bylo, když jsme po 8hodinovém záseku nad ránem projížděli autobusem z Mendláku na Jundrov hřiště a na každé zastávce cestou nějaký tým přisedl a jiný vysedl a všude, ale prostě fakt všude kolem venku týmy luštily!

Prostě TMOU 14° nám fakt hlavu zamotala, přesně jak slibovala! A hodně se nám líbila! Navíc musím pochválit trasu a vlastně i počasí. A hlavně snad všechny šifry!!! Takže díky všem, kteří se na přípravě podíleli a těším se znovu za rok!
Návrat nahoru
Albert Stallone



Příspěvky: 47

Zaslal: so. listopad 03, 2012 19:40    Předmět: Úžasné

Díky. Jedna z nejlepších šifrovaček, se kterou jsem měl tu čest - a zcela jistě nejlepší TMOU, kterou jsem hrál (no já vím, já jich zas tak moc nehrálSmile Nádherné šifry. Ale hlavně to, co už člověk na šifrovačkách téměř nezažije - neustálé překvapení, zamotaná hlava, úžas. Pochybnosti, jestli se něco neděje špatně - a ono se všechno děje dobře, což člověk dohlédne vždy až o mnoho hodin dále. Užili jsme si "jízdu" večerem, jízdu "ránem" a mezi tím sedmihodinový překonaný zákys. Užili jsme si výhled na Brno, když jsme stoupali po schodech směrem na Mladou horu - a za námi svítilo nejen Brno, ale i rudé svítání. Užili jsme si týmy ve všech směrech. Užili jsme si linearitu ve smyčkách. Jsem ve smyčce: díky, díky, díky, díky...

Ivo C.
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 80

Zaslal: so. listopad 03, 2012 20:32    Předmět:

Souhlasím snad se vším, co zde již bylo napsáno. I já jsem už během hry uvažoval, zda je tato Tmou opravdu nejlepší šifrovačkou, co jsem kdy šel (a bylo jich požehnaně), ale raději zůstanu u jedna z nejlepších (protože v tom množství bych mohl na některou zapomenout a abyste moc nezpychli).

Přidal bych, že, aspoň u nás, byly snad všechny šifry hodně týmové, kdy k řešení postupně přispívalo zjištěním nebo nápadem více hráčů, často všichni.

Dále jsem obdivoval viditelně ohromné množství práce, které muselo být vykonáno, jak při tvorbě vymakaných šifer (např. Transformace), tak při realizaci (model MHD).

Díky, Héra
Návrat nahoru
Gaybar



Příspěvky: 13

Zaslal: so. listopad 03, 2012 21:15    Předmět:

Přidáváme se k pochvalám a ke gratulacím k podařené TMOU. Nelineární prvek byl nelineárnější a hrůzokrásnější, než si kdokoli z nás dovedl představit. K ránu jsme na zahnání únavy vymysleli výbornou společenskou hru Zazpívej hru o kruzích nebo o cyklení. Nevěřili byste, kolik jich je. Od "Já jsem kruhová víla" až po "Když se zacykluje kůň".

A tak nezbývá, než se za pobrukování "Cyklil jsem cyklil, ale málo, kolečko se mi polámalo ..." těšit na další ročník.
Návrat nahoru
KVÍK!



Příspěvky: 9

Zaslal: so. listopad 03, 2012 21:19    Předmět:

Přesně tak, takhle perfektní šifrovačku jsem ještě nezažil. Jak někdo dokáže vymyslet tak propracované šifry pořád nejsem schopen pochopit. V kombinaci s trasou plnou výhledů na noční Brno to letos prostě nemělo chybu - takhle mi vadil jen konec ve dvanáct hodin, protože já (nevím jak mí spolutýmníci) jsem byl tak namotivován, že bych vydržel luštit až do večera.

Díky!

Tíman
Návrat nahoru
Ztráty a nálezy



Příspěvky: 1

Zaslal: so. listopad 03, 2012 22:35    Předmět:

Dlouho jsme váhali, jestli se na Tmou přihlásit - je to přeci tak daleko a v listopadu bývá už velká zima. Ale na druhou stranu, je to Tmou...!!! Nakonec jsme to letos zkusili a přihlásili se. Během kvalifikace jsme si říkali, že postupovat z více než dvoustého místa by nebylo zrovna motivující a že v takovém případě bychom si hodně rozmýšleli, jestli jet. Skončili jsme 218. Váhali... váhali... a vyrazili.
Ještěže tak!!! Hra byla skvělá, originální, neskutečně promyšlená. Šifry nás bavily a měli jsme obrovskou radost, že nám to i docela jde a žádné výraznější zákysy (krom toho osudného s miniaturní šifrou) nás netrápily. A o co víc jsme byli naštvaní, když nám byla podruhé vnucována stejná zadání, o to nadšenější jsme byli po jejich pokoření.
Houby daleko, Brno je kousek a zima nebyla nijak hrozná - jestli to půjde, přijedeme příště zas!
Mockrát díky (a opravdu nechápu, jak může být v lidských silách sestavit tak pěkně fungují dvojstupňovou semaforovou transformaci, interně tomu říkám zázrak) Very Happy
Návrat nahoru
Proudoví Captains



Příspěvky: 3

Zaslal: so. listopad 03, 2012 22:52    Předmět:

Taky veliké díky a chvála! Sice jsem z našeho týmu možná jediná, kdo je tolik nadšen, ale čím déle o tom přemýšlím, tím víc celou hru doceňuju. Hlavu jsme si zamotat nechali - ale dobře nám tak Smile
Ta nejistota, co se po nás vlastně přesně chce, a ta krásná logická čistota a korektost, když se ukáže, jak je to správně! Nedoufala, jsem, že tohle na šifrovačce ještě někdy zažiju. Vrátilo mě to atmosférou do dřevních dob, kdy možné bylo prakticky cokoli , záleželo jen na míře paraoie, jakou si byl tým ochoten připustit, a úspěch byl výsledkem nejen analytických schopností a počtu "nahraných" her, ale i prostého důvtipu. To vše ovšem v sofistkovaném balení her nové generace Smile
Chválím i typologii šifer, tolik krásně hravých a týmových na jedné hře! Škoda jen, že jsme si jich nestihli užít víc.
Nezbýcá, než doufat, že příští rok dostaneme druhou šanci. Ještě jednou velký dík a "kurz udržovat, kurz udržovat!" Smile

Lucka
Návrat nahoru
ROFLCOPTER!



Příspěvky: 46

Zaslal: so. listopad 03, 2012 23:22    Předmět: Poděkování

Tisíckrát díky za skvěle připravenou hru, která se vymkla veškerým našim očekáváním - včetně toho, že to bude strašně dobré. Bylo to totiž ještě mnohem lepší! Pro náš tým asi došlo k naplnění celkové filosofie hry. Po zákysu na druhém Anthroposu (a širokém okolí) jsme se navzdory zdánlivě beznadějné situaci (mnoho šifer na málo hodin) nevzdali, rozhodli jsme se, hru si aspoň užít do poslední kapky - a TMOU se nám odměnila neopakovatelným zážitkem s pro nás v tu chvíli už nepředstavitelným šťastným koncem. Za všechny pozitivní dojmy vyzdvihnu kromě neopakovatelné atmosféry i neuvěřitelně krásné šifry, u kterých bych nevěřil, že se dají jako nápady realizovat. Vedle spousty jiných třeba Apostrof, který jsem obdivoval ještě před tím, než jsme objevili druhý krok. A taky zajímavou trasu, která se v rozporu s veškerými očekáváními schoulila do nečekaně malého prostoru. Jo, jasně, že by se u nás, stejně jako u každého, našlo pár námitek k věcem, které nám ne úplně sedly, ale zase bychom možná nezažili tohle všechno. Smile Gratulujeme jak Ústřednímu Topení, tak orgům a ještě jednou děkujeme za to, že hra byla přesně taková, jaká byla. Smile

Za tým ROFLCOPTER!

Ondra
Návrat nahoru
Seš-lost



Příspěvky: 29

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 09:13    Předmět: poděkování

Marně přemýšlím, jestli jsem si někdy nějakou hru, ve které se nám příliš nedařilo, užil jako letošní TMOU. U všech šifer, kde jsme strávili víc času než bychom chtěli, jsme si nakonec řekli: "Ty jo, fakt pěkný, proč jsme tohle neudělali rovnou:)". Šifry měly nápad, byly originální a perfektně provedené.

I druhé řešení transformace se nám nakonec líbilo, jen díky upřesnítku nám trvalo dost dlouho, než jsme tuhle šifru vůbec začali luštit..

Velký díky všem orgům. Z letošní TMOU jsem nadšenej. Parádní hra.

Jenda (Seš-lost)
Návrat nahoru
Que Frio



Příspěvky: 11

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 09:54    Předmět:

Tak si tak rikam, ze vsechno, co se loni psalo v tom silenem manifestu vlastne TMOU splnila, a to s dlouhou historii a perfektni organizaci v zadech. Pripadal jsem si stejne okouzlen a stejne nadseny z kazde sifry, jako kdyz jsem byl na sifrovacce poprve. Taky jsem si myslel, ze uz se mi to nestane, ale orgove, fakt diky!

Mila
Návrat nahoru
Proudoví krtci



Příspěvky: 5

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 13:05    Předmět:

Dlouho jsem premyslel jak jste tohle proboha udelali. Pak jsem se dozvedel, ze nekde vyslo 'kota pulka satana' (jak podotknul Lama - jednoznacny product placement pekla) a bylo mi jasne ze moje dlouhodobe podezreni je na miste - zaprodali jste dusi dablu, abyste vytvorili nejlepsi sifrovacku vsech dob.

Dekuji a Buh bud milostiv Vasim dusim.
Mroch
Návrat nahoru
Černý racek



Příspěvky: 56

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 16:22    Předmět:

Trochu jsem se před hrou obával, že po loňském ročníku, jehož obtížnost zaskočila nejen hráče, organizátoři udělají opatrný krok zpátky k bezpečnějším závodům ve stylu Tmou 11 a 12. Ukázalo se ale, že orgové jsou daleko nekompromisnější, než za jaké jsem je měl - za což jim rozhodně patří můj velký dík a hluboká poklona (a omluva za to, že jsem je v duchu podceňoval - už to neudělám Smile.

Souhlasím s Mílou - jedna z věcí, která se mě v Divném manifestu jako herního veterána silně dotýká, je stesk po dobách, kdy nás na šifrovačkách dostávalo stereotypní uvažování do kolen a teprve fantazie, ne rutinní analýza, nás vracela zpět na nohy. Letošní Tmou ukázala, že to v jisté míře lze zažít znovu i po letech. K jednotlivým prvkům můžu mít sem tam výhrady, ale ta vize, kterou za tím máte, mi přijde skvělá. Vydržte!

Ondra
Návrat nahoru
Přizdisráči



Příspěvky: 30

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 19:04    Předmět:

Nevím, zda bych letošní TMOU označil za nejlepší hru vůbec (Matrix ♥), ale rozhodně orgům děkuju za hru výborně připravenou a v nejlepším slova smyslu netradiční. Za hru, na které jsme si snad po každé šifře, včetně těch, které nás potrápily, opakovali "tak tahle byla taky moc hezká, tahle taky". Sice jsme se v týmu místy zamotali až nezdravě, ale musím říct, že to bylo opravdu skvělé.

-- Dero
Návrat nahoru
Divize nulou



Příspěvky: 40

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 20:03    Předmět:

(Zde je chvála. Sem tam nějakou kritiku jsem taky někam umístil, ale znašeho pohledu žádné podstatné problémy nebyly - zato podstatných chvályhodných věcí bylo mnoho a mnoho!)

Nemám rád šifry, kde člověk brzo zjistí, co s tím, a pak mu dlouho trvá to udělat a je to otravné a nezáživné. Tady žádná taková nebyla, ani jedna! Smile

Taky nemám rád šifry, kde člověka napadne N stejně pravděpodobných způsobů řešení (řekněme N > 2 Smile ), a nikde žádný hint správným směrem, a nezbývá než zkoušet a zkoušet, až to půjde. To tady nenastalo! Vždycky byl správný postup mnohem rozumnější než libovolný špatný, který nás napadnul! Smile

Taky nemám rád, když je šifra těžká a musí se to dohánět uměle přidanejma hintama. To jsme tady nepotkali! Smile

Nemam rád, když někde brzo ze začátku je těžká šifra, na který člověk zakysne, a pak odumře nebo pokračuje o hodně pozdějc, mnohem otrávenější a vyčerpanější. To se tady nestalo! A Transformce II nebyl opravdickej zákys, to je když člověk sedí, kouká do šifry a neví, tady jsme běhali po městě sem a tam a koukali do úplně špatné šifry! Very Happy

Moc mě nebaví šifry stylem "zadívám se do pomůcek a vyberu něco co už dlouho nebylo, nějak to přetransformuju a to je celé". Tady taková nebyla žádná! Pomůcky byly jen od toho, aby člověk dokázal přečíst řešení šifry, pokud ho šifra neuměla rovnou vydat v podobě písmenek Smile

Mam rád, když šifrovačka splní, co slibuje - zde "nelineárnmí prvek" a "zamotá vám hlavu". A to bylo tak strašně super! Smile Zamotala nám hlavu několikrát, ale tak hezky! Smile

Obvykle nemáme moc rádi nelineární prvky, hlavně proto, že se neradi dělíme, protože na šifrovačky spolu nechodíme proto, abychom se dělili. No tady jsme se rozdělili jen jednou, a to když jsme šli potřetí na Riviéru - půlka týmu šla dovnitř a druhá půlka šla zvenku Smile)

Máme rádi hravé šifry Smile Máme v týmu lingvisty, kterým se strašně líbí věci jako logoped Smile Máme v týmu lidi stříhací, slepovací a vybarvovací, které zase potěší jiný druh šifer Smile No všichni jsme si přišli na své, a zároveň snad nebyla šifra, kde by si na své nepřišel nikdo Smile)

A máme rádi tu atmosféru haldy luštících světlušek ve tmě a máme rádi krásné výhledy a máme rádi skončit blízko MHD a máme rádi společný zpěv hymny Tmou a máme rádi šifry co vypadají že obsahují strašně málo informací a přesto se z toho najednou vykouká řešení... Smile

Příští rok se ze všeho nejvíc budu těšit právě na Tmou! Smile

R.U.R.
Návrat nahoru
Divize nulou



Příspěvky: 40

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 20:12    Předmět:

Jo - a taky na Tmou máme rádi, že není SMS systém Smile Teda - nevadilo by nám, pokud by existoval jednosměrný SMS systém, tj. my bychom posílali SMS o poloze ale nic nedostávali, tj. po hře by statistiky byly hned a "samy od sebe", a pravděpodobně by byly přesnější. (Nicméně "nevadilo by" neznamená, že bychom ho chtěli, to jen znamená, že pokud byste ho zavedli, tak by nás to nenaštvalo.)
Naštvalo by nás, kdybychom dostávali SMS o pořadí - na to jsou jiné hry a je jich dost, je hezké jednou za čas jít a nevědět jak jsme na tom Smile Tedy krom hintů jako "právě kolem nás prošli Drahošové" nebo "jsme N-tí ve vrcholové knize a Chlívaci tu byli před K hodinami" Smile)
A zejména jsme rádi, že neexistují nápovědy Smile Teda ne že bychom chtěli, aby nám například na Bedně orgové neposílali nápovědy Very Happy Mám na mysli to, že šifry jsou dělané s vědomím, že nápověda neexistuje, a proto jsou obvykle (skoro) pro všechny vyluštitelné Smile
Na naší první Tmou jsme si (aspoň na začátku) říkali "to je ostuda, taková velká šifrovačka a nemá SMS systém!". Teď si říkáme "to je super, taková velká hra a nemá SMS systém!" Smile
Návrat nahoru
Freezy Bee



Příspěvky: 73

Zaslal: po. listopad 05, 2012 11:13    Předmět: Díky!

Taky se připojuji k děkovným ódám. Přestože obecně nemáme rádi nelinerární prvky, tady to mělo nápad. Přestože jsme se párkrát zasekli, mohli jsme si za to sami a nakonec museli uznat, jak dobře to bylo vymyšlené.

Přestože jsme shodou náhod přišli o překvapení v podobě úplně stejné šifry (v obou případech jsme to už očekávali), highlightů pro mě osobně bylo ve hře stále mnoho: Drát (!!!), Karkulka, elementy, model MHD, Židovský hřbitov (byť jsme na něj cestou na 10ku nadávali), Apostrof (!!!).

Líbí se mi, že šifry byly nápadité - a nechápu, jak to děláte. Některé z nich bych nejspíš nedokázal vytvořit ani teď, když znám myšlenku.

Díky a jen tak dál. Tmou za to prostě stojí!

Marwin
Návrat nahoru
JTHTN



Příspěvky: 36

Zaslal: po. listopad 05, 2012 13:26    Předmět:

Moc krásná hra, která nám bohužel zamotala hlavu víc, než zřejmě mohli organizátoři tušit. Děkujeme.
Návrat nahoru
coredump



Příspěvky: 24

Zaslal: po. listopad 05, 2012 13:48    Předmět:

Já se připojím k všeobecné chvále. Tento ročník byl pro mě jedna z nejlepších šifrovaček vůbec. Šifry zajímavé a nápadité (asi nejvíc ta telefonní linka a pak on/of/in/out), model trolejí úplně super. Jediné co mi nepřišlo úplně skvělé byla ta nelinearita (částečně kvůli tomu že jsme objevili obě řešení ementálu hned na začátku a pak byli zmatení z toho co dělat po obdržení dalšího zadání ementálu a transformace).

Díky a ať vám nápady vydrží!

-Yenya
Návrat nahoru
voy-a-ger



Příspěvky: 42

Zaslal: po. listopad 05, 2012 14:05    Předmět:

Vyrazili jste mi letošním ročníkem dech. Nejlepší šifrovačka na jaké jsme kdy byl. Děkuju.

Lama

PS: Kupa pozitivních reakcí je podle mě signál pro orgy jiných šifrovaček, aby se nebáli nepoužívat nápovědy, přestože některé jejich nápady jsou zhulené. Ale je to pochopitelně každého věc...
Návrat nahoru
coredump



Příspěvky: 24

Zaslal: po. listopad 05, 2012 14:23    Předmět:

voy-a-ger napsal:

PS: Kupa pozitivních reakcí je podle mě signál pro orgy jiných šifrovaček, aby se nebáli nepoužívat nápovědy, přestože některé jejich nápady jsou zhulené. Ale je to pochopitelně každého věc...


Tak tohle bych zrovna z reakcí nevyvozoval. Podle mě je výjimečnost letošní Tmou v něčem úplně jiném než v absenci nápověd.

Jsou hry, kde nápovědy fungují - třeba na Napalmně jsou nápovědy perfektně pasující na rozanalyzované zadání, a přitom dodají novou informaci nebo aspoň potvrdí který z možných směrů uvažování je ten správný. A jsou postavené tak, že tým nápovědu dostane za _předem_ vykonanou práci na _zajímavých_ vedlejších šifrách. Samozřejmě jsou hry, kde nápověda tak akorát stojí tým dodatečné náklady s čekáním nebo s řešením _opruzových_ šifer a přitom se z ní často nedozví nic co by už nevěděl (ano, mluvím o Svíčkách Smile.

-Yenya
Návrat nahoru
Drahoš never ever



Příspěvky: 12

Zaslal: po. listopad 05, 2012 14:49    Předmět:

voy-a-ger napsal:

PS: Kupa pozitivních reakcí je podle mě signál pro orgy jiných šifrovaček, aby se nebáli nepoužívat nápovědy, přestože některé jejich nápady jsou zhulené. Ale je to pochopitelně každého věc...


Dovolím si nesúhlasiť. Každá šifrovačka je iná. Práve vďaka tejto rozmanitosti si može každý prísť na svoje. Pokiaľ sa Vám nepáčia nápovedy, tak nechoďte na šifrovačky s nápovedami.
Lydka
Návrat nahoru
Úsměv krále Miroslava



Příspěvky: 24

Zaslal: út. listopad 06, 2012 09:24    Předmět: Poděkování

Je tu tolik myšlenek, které bych podepsal, že ani nemá cenu je vypisovat. Prostě se jen přidávám k poděkování za úžasně promyšlenou hru.

Opravdu se nám líbilo letošní organizátorské balancování na hraně dvou úryvků z Manuálu Tmou, které jsme si opakovaně připomínali:
1. Bud’te podezíraví, podivné náhody často nejsou náhody. X Nebud’te paranoidní, podivné náhody jsou často jenom náhody.
2. Nevymýšlejte překombinované konstrukce, organizátoři v podstatě chtějí, aby většina týmů šifru vyluštila. X Nikdy si nebud’te ničím jistí, organizátoři jsou v podstatě svině.

Díky vám.

Dan
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: út. listopad 06, 2012 19:36    Předmět: Nic neopravujte

Kdyz premyslim, co bych te hre mohl vytknout, je to extremne tezke. Odvedli jste perfektni praci a na nic noveho jsem neprisel. ... muzu jen shrnout to co tu uz zaznelo:

1) Spatne nabarvene trolejbusove vedeni na konci Brna, kam nebyl duvod jezdit.
2) Zbytecna potencialne nosna informace v mimourovnovych krizenich u transformace (hledat pri druhem pruchodu paralelni kodovani nedavalo moc smysl, takze bylo jen otazkou, zda to zmate v prvnim pruchodu).
3) Totez u obrazkoveho grafu, kde to bylo jednim ze zpusobu jak identifikovat, na kterou hranu patri tecka. Mozna bylo lepsi hranu zduraznit jinak. Dodatecne jsem zkousel graf trojic ze sedmi kreslit po svem a v podstate jsem dostal Vase nakresleni. Nekontroloval jsem ale, zda ve Vasem poradi kresleni hran neni nejaka napoveda. Spis mam ale pocit, ze bylo zcela nahodne.
4) Mapova znacka v osmismerce ... ale tam jsme se nedostali

Kdybych mel vyjmenovavat co bylo naprosto perfektni, tak by to bylo vse ostatni ... vylezani z utrob, minisifra v obou velikostech, uvodni sifricky plne humoru ... vcetne sifer, ktere jsem videl az doma ...

Doufam, ze z tohoto prispevku je jasne, ze se mi hra moc libila a vubec mi nevadi, ze jste mne zamotali/prechytracili.

Vladan
Návrat nahoru
E±man



Příspěvky: 1

Zaslal: st. listopad 07, 2012 17:53    Předmět:

Už asi není co dodat. Jen teda vyzdvihnu, že na to, jak byla Tmou 14° nestandardní a originální, ale přitom zůstala v mnoha ohledech tradiční, se nestal žádný zádrhel, nemusely se týmy svolávat, obesílat smskama, měnit trasa nebo šifry za běhu, nebyly nějaké týmy zvýhodněny nestejným přístupem orga vydávajícího šifru apod. Super!

Izmi
Návrat nahoru
Ústřední topení



Příspěvky: 28

Zaslal: st. listopad 14, 2012 16:48    Předmět:

No my bychom zásadní námitku měli - nelíbí se nám inovovaný design triček!
Vědět to napřed, tak jsme se .... přetrhli úplně stejně.

Na vše ostatní nezbývá než pochvalně mručet. V zápalu boje jsme pochopitelně na mapovou značku nadávali (hlavně já), ale s odstupem je to ptákovina šesté úrovně, kterou je až nemravné od HRY, navíc pořádané dobrovolníky, vyžadovat.

Říkat, že to byla nejlepší šifrárna historie je trochu porovnávání hrušek s jabkama. Nicméně je zcela zjevné, že se to té pořadatelské bandě fakt povedlo a my hráči jsme si to fakt užili.

Takže fakt díky!

Za UT
kotelník v.v.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina