Autor |
Zpráva |
Chlýftým rypák
|
Zaslal: po. září 17, 2007 22:16 Předmět: Herní index |
|
|
Přimluvil bych se za zařazení Matrixu do velkých šifrovacích her, nevyhodil jej náhodou "tiskařský"šotek? . A případně za zobrazení HI, jak to (snad) bylo loni.
Aleš |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomh Admin
|
Zaslal: po. září 17, 2007 22:20 Předmět: Šotek |
|
|
Přidáno s omluvou k orgům Matrixu... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Chlýftým rypák
|
Zaslal: čt. říjen 18, 2007 14:03 Předmět: |
|
|
Ještě jedna věc -- počítá se Haluz za dvě hry? Tedy, pokud jsem se účastnil internetové i terénní části, mám mít herní index 2, nebo 1? |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomh Admin
|
Zaslal: čt. říjen 18, 2007 15:10 Předmět: Jeden rocnik |
|
|
Jde o jeden rocnik, takze jenom jednou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tykadla
|
Zaslal: po. říjen 22, 2007 11:57 Předmět: |
|
|
Ke zvážení pro příští ročníky: Domnívám se, že součet herních indexů členů týmu je smysluplnější hodnota než jejich průměr. Pokud si tři zkušení členové vemou k sobě dva nezkušené, klesne herní index týmu v současné podobě takřka na polovinu, přestože kvalita týmu tím neklesne.
Druhá věc: Nešlo by zveřejnit průměrný věk jednotlivých týmů? Jsme zvědavi, jestli jsme jediný tým starců nebo je nás takových víc.
Tykadlo Robert |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kdo je tu nejstarší
|
Zaslal: po. říjen 22, 2007 14:43 Předmět: |
|
|
Myslím, že nejste nejstarší - viz náš název týmu. Náě věk - 48, 49, 49, 53 a 30. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tykadla
|
Zaslal: po. říjen 22, 2007 15:56 Předmět: |
|
|
Ne, žebychom si mysleli, že jsme přímo nejstarší (32, 37 a 55 bude ještě doplněno mladšími posilami), ale jsem zvědav, kolik týmů podobně postiženými životními zkušenostmi tady funguje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomh Admin
|
Zaslal: po. říjen 22, 2007 21:00 Předmět: |
|
|
Tykadla napsal: |
Ke zvážení pro příští ročníky: Domnívám se, že součet herních indexů členů týmu je smysluplnější hodnota než jejich průměr. Pokud si tři zkušení členové vemou k sobě dva nezkušené, klesne herní index týmu v současné podobě takřka na polovinu, přestože kvalita týmu tím neklesne.
|
Přidal jsem možnost zobrazit si kromě průměru HI také součet herních indexů v týmu přímo zde. Nevím teda jestli to má nějakou jinou vypovídací hodnotu, nezdá se mi, že by ten součet nějak zamíchal s pořadím. Ale subjektivně je to číslo hezčí celé...
Jaký je váš názor?
Tykadla napsal: |
Druhá věc: Nešlo by zveřejnit průměrný věk jednotlivých týmů? Jsme zvědavi, jestli jsme jediný tým starců nebo je nás takových víc. |
Ten jsem přidal do přehledů hrajícíh, kvalifikovaných... týmů. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tykadla
|
Zaslal: po. říjen 22, 2007 21:48 Předmět: |
|
|
Díky, Tome. Zajímavé počteníčko. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Red Alert
|
Zaslal: čt. září 02, 2010 11:17 Předmět: Herní index |
|
|
Už druhým rokem váhám nad tím, co zařadit do kategorie "velká šifrovací hra" a tím pádem i započítat do HI. Jednak je otázka, co je a co už není dost "velké" (Krutá Zákruta? iNula? DNEM?), a potom jestli započítávat hybridy jako EXIT či Sendvič. Nějaké tipy?
Olin
[Může to připadat jako podružný problém, ale pokud to číslo má mít nějakou výpovědní hodnotu, hodila by se precisnější definice.] |
|
Návrat nahoru |
|
|
Albert Stallone
|
Zaslal: čt. září 02, 2010 12:24 Předmět: Velka hra |
|
|
Jako velkou hru doporučuji chápat každou větší veřejnou šifrovací akci - která napomůže sbírání relevantních zkušeností (herní index nevyjadřuje nic jiného než zkušenost s náročnými šifrovacími hrami). Nepočítat doporučuji pouze různé "narozeninové" a "táborové" hry. V podstatě každá hra, která je inzerovaná na kalendáři šifrovacích her, je z hlediska sbírání relevantních zkušeností velká (možná tam je nějaká tříhodinová pro děti, tak taková asi ne). Krutá zákruta, Krtčí nora - no jasně, to jsou přece velmi náročné hry... Sendvič - určitě - z hlediska šifrovací praxe je to velká zkušenost zkusit během 4 hodin sílu na 22 šifrách. Toť můj názor, který není právně závazný Definici nečekejte... Ivo C. (letos org.) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Drahoš forever
|
Zaslal: čt. září 02, 2010 19:40 Předmět: |
|
|
Já do herního indexu pro jednoduchost počítám všechny hry, které si přidám na baharis. Takže se stačí podívat na herní index přímo tam. Lovit to z hlavy jen pro některé hry (a navíc pro pět členů týmu) mi přijde jako zbytečná práce.
A stejně si většinou uděláte nejlepší představu o síle soupeře podle jmen. Ani herní index 40 přeci neznamená, že projdem tmou |
|
Návrat nahoru |
|
|
Red Alert
|
Zaslal: ne. září 05, 2010 22:58 Předmět: |
|
|
Díky za tipy, nějak jsem se s tím porval.
Olin |
|
Návrat nahoru |
|
|