Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 9. - 2007 -> MAPY TMOU 9
Autor Zpráva
Ivo C.
Organizátor


Příspěvky: 248

Zaslal: po. říjen 22, 2007 09:53    Předmět: MAPY TMOU 9

Abychom předešli dalším dotazům, jak je to s mapou terénu, uvádíme: letos OPRAVDU NENÍ předepsaná mapa pro terén. Což si přeložte jako: není třeba žádnou terénní mapu brát. Naopak doporučujeme to, co je psáno v pravidlech TMOU: více různých map Brna.

Doplnění: tým TMOU nepracuje při přípravě s žádnou jednou konkrétní mapou Brna (jinak bychom Vám ji klidně uvedli). Dobré jsou mapy, které obsahují kromě názvů ulic např.: názvy sadů, parků, mostů, významných pomníků, kostelů, jiných významných staveb atd.

Osobní poznámka: podotýkám, že sám nevím, na jakých mapách tohle všechno je dohromady - a rozhodně z toho nededukujte, že šifry budou u všech objektů, které jsem uvedl ve výčtu:) A nedělejte z toho vědu: i s velmi nepodrobnou mapou se neztratíte (pokud se nebudete stydět zeptat). Na Vašem místě bych si vzal jeden méně podrobný plán pro základní orientaci a jednu rejstříkovou knižní mapu s větším množstvím detailů.

Případné dotazy budu zodpovídat na tomto fóru.
Návrat nahoru
Krles



Příspěvky: 10

Zaslal: út. říjen 23, 2007 23:23    Předmět:

I kdyz zadnou mapu terenu nevyhlasujete (asi nam date vyrez terenni mapy jako predloni), stejne bych si radsi vzal svoji. Jenomze okoli Brna pokryvaji 4 mapy (KCT 83,85,86,87), pojedu zdaleka a chci setrit kazdy gram Smile. Muzes mi nejakou doporucit, at to zbytecne netaham vsechno?
Pokud ano, dekuji mockrat. Pokud ne, tak proc?
Návrat nahoru
Ivo C.
Organizátor


Příspěvky: 248

Zaslal: st. říjen 24, 2007 09:49    Předmět:

Ahoj, vezmi si všechny - ale bacha, ať to není příčinou nějakého problému na trase:) Prozradit nemohu, důvod je jednoduchý - lokace hry je tajná, prozrazení segmentu by mohlo vést ke spekulacím nad trasou - což by zvlášť brněnské týmy mohlo zbytečně zvýhodnit. Důvod, proč není vyhlášena mapa, je (částečně) právě proto, aby hráči netušili...
Návrat nahoru
Krles



Příspěvky: 10

Zaslal: st. říjen 24, 2007 22:01    Předmět: Chjo achjo

Nojo, no. Hlavne ze to predtim nevadilo, v pohode jste zverejnili mapu - a stejne z toho nikdy nikdo trasu neurcil. Tak ja teda vezmu vsechny.
Ale delam to nerad: od te doby, kdy jsem kvuli mystifikaci, ze tam "letos urcite budou mikrotecky a tajny inkoust" s sebou tahnul tezkej mikroskop a chemickou sadu na vyvolavani vetsiny tajnych pisem, abych tymu zajistil "tutovou vyhodu" (a nemuseli jsme ztracet cas shanenim silne lupy nebo treba jodove tinktury po nocnich lekarnach)... jenze mi potom v noci v lese na Pasniku ruplo koleno kvuli tezkymu baglu a byl jsem vyrizenej. Konec hry... a trvalo asi 10 hodin, nez jsem s tim pppooommalinku dopajdal zpatky do civilizace.
Návrat nahoru
Ivo C.
Organizátor


Příspěvky: 248

Zaslal: st. říjen 24, 2007 22:17    Předmět:

Dovoluji si tvrdit, že tahat s sebou cokoliv speciálního, co nebude v závěrečném infu (a v závěrečném infu nic moc speciálního nebude:), je zbytečné. Imho jsou i ty mapy zbytečné. A dodávám, že jsem v té předchozí zprávě přeci naznačil: máme ještě jeden velmi dobrý organizační důvod, proč mapu dopředu nevyhlašujeme. Ten si však (s dovolením) necháme pro sebe...

Naposledy upravil Ivo C. dne st. říjen 24, 2007 22:27, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Ivo C.
Organizátor


Příspěvky: 248

Zaslal: st. říjen 24, 2007 22:27    Předmět:

Ještě dodám - víra v to, že orgové bez upozornění do šifrovací hry zařadí úkol, který nelouskne tým bez chemické laboratoře a mikroskopu, je hodně paranoidníSmile On totiž každý org v zásadě doufá, že někdo do cíle dojde:)
Návrat nahoru
Krles



Příspěvky: 10

Zaslal: čt. říjen 25, 2007 01:01    Předmět: Mikroskop

Podle toho, jak kazdy rok TMOU graduje a objevuji se nove "svinarny", tak jsme cekali, ze uz prijde novy typ ukolu, kdy tym musi projevit schopnost sehnat si urcite specialni vybaveni primo v terenu. Neco jako na MATRIXu, kdy pousteli do galerie pouze lidi v kravate :). Necekali jsme, ze se Tmari snizi na tuto uroven; ale spis naopak, ze to vhodne spoji se sifrou. Asi jako nahrivani papirku nad plamenem. Jaky je dalsi krok, ktery jeste nebyl pouzit? Tajny inkoust! Jak to lidem zpestrit? Nechat je sehnat vyvolavaci chemikalii :). Muze jit o snadno dostupnou vec, cojavim... acylpyrin apod. Jako dalsi steganografie byla pouzita pismenka oznacema vykousnutim (nepatrne zmrsena pismena), jaky je dalsi krok? Mikrotecky! Zkusil jsem to na laserovce a opravdu se do tecky na konci vety vejde slovo, ktere je krasne citelne (pod silnou lupou, normalne si toho nevsimnes). No proste neslo o paranoiu, spis predvidavost :-). Ze to nevyslo, je prece soucasti rizika hry.
Návrat nahoru
Tatarkový klub



Příspěvky: 25

Zaslal: čt. říjen 25, 2007 14:13    Předmět:

Jistota je jistota Smile Taky s sebou od té doby, co jsem zjistila, že noty v šifře můžou být skutečně noty a v každém ročníku TMOU se vyskytuje alespoň jedna krychle, tahám flétnu a Rubikovu kostku, jenže to obojí váží pár gramů. Mikroskop a chemická laboratoř - to už i mě s mojí ne zrovna malou paranoiou připadá přehnané. Smile

Ale musím říct, že nepřítomnost mapy i mě poněkud znervózňuje. V hlavě se mi honí nejrůznější scénáře, co s námi orgové zamýšlí a některé jsou skoro hororové. Jsem moc zvědavá. Smile

Inka
Návrat nahoru
Krles



Příspěvky: 10

Zaslal: čt. říjen 25, 2007 21:34    Předmět:

Tatarkový klub napsal:
tahám flétnu a Rubikovu kostku


Ty nemáš na mobilu funkci SKLADATEL?

Ale jinak souhlas - nepritomnost terenni mapy na klidu neprida.
Návrat nahoru
Dopijem a pudem...



Příspěvky: 15

Zaslal: pá. říjen 26, 2007 08:51    Předmět:

se tady řeší mapy, mikroskopy, flétny a napadlo Vás někoho, že letos nám to tak krásně vyšlo na Dušičky?? Toho bych se bál nejvíc.. Very Happy
Návrat nahoru
Crucifixion?



Příspěvky: 15

Zaslal: so. říjen 27, 2007 17:28    Předmět:

Dopijem a pudem... napsal:
se tady řeší mapy, mikroskopy, flétny a napadlo Vás někoho, že letos nám to tak krásně vyšlo na Dušičky?? Toho bych se bál nejvíc.. Very Happy

Jj, napadlo. Ovšem my se na Hru nedostali Confused
Tom (Crucifixion?)
Návrat nahoru
Idioti noční



Příspěvky: 9

Zaslal: po. říjen 29, 2007 08:54    Předmět: Kreslení

Při čtení tohohle threadu jsem se opotila, jeslikož jsem si hned vzpomněla na letošní léto, kdy jsme si na jedné podobné akci měli mapu během pár hodin co nejpečlivěji obkreslit. Pořád ale doufám, že orgové nejsou takové ... jako naši kamarádi.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina