Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 7. - 2005 -> The best Tmou ever!?
Autor Zpráva
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: so. listopad 05, 2005 22:42    Předmět: The best Tmou ever!?

Nemyslim ze bych byl jediny (resp. byl nas tym jediny) kdo se pripoji k tomuto tematu, ale bude mozna symbolicke kdyz ho zalozim ja/zalozi FIMANi.

Takze, in short: z toho co jsme meli moznost videt (coz bohuzel neni zas tak moc, pac jsme skoncili na 10ce Sad Rolling Eyes Sad ) byla letosni tmou spickove (a nejlip ever) zorganizovana.
Vybornej a impresivni start, pekna rozrazovaci uloha 2, zpetne kontroly na stanovistich, teleport bez restartu (kyvadlove busy), oficialni statistiky ze stanovist, a dalsi a dalsi, no zkratka parada !! Very Happy Very Happy Very Happy

No zkratka byl to zazitek, skoro se mi dere na jazyk vivat zazitkova pedagogika! Shocked

Takze orgove, super a diky moc!!

Jen si marne lamu hlavu co je pricinou takoveho zlepseni?
Leta zcela nekonstruktivni FIMANovske kritiky (obsahujici i mnohe letos zavedene prvky) jiste ne, to je jasne...
tak ze by snad ten Ivos Cicvarek? No ja jdu snad studovat zazitkovou pedagogiku! Shocked (Tim nechcu vubec snizovat ostatni orgy, jen hledam zmeny oproti min. rokum.)

No, jedna vec nam teda letos chybela - ofic. napoveda na 10ce... Ale to uz je takovy evergreen...

Manec
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: so. listopad 05, 2005 22:48    Předmět: Re: The best Tmou ever!?

Jen pro uplnost: Jo, vime o chybicce v sife 7, UVWYXZ misto UVWXYZ, ale snad to nikoho nezaseklo...

MN
Návrat nahoru
Chlýftým rypák



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 09:31    Předmět:

Nemuzu rict, jestli bylo letosni Tmou best ever, protoze jsem byl jenom na trech, ale kazdopadne mne prislo nejlepsi, co jsem kdy hral. Super uvod, hymna, pekny sifry, odvoz autobusama, ...

Nevim co vytknout, jenom skoda naseho zakysu na desitce.

Takze diky a tesim se zase za rok! Smile

Set
Návrat nahoru
Polojeníčci



Příspěvky: 23

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 09:40    Předmět:

Ano, chtěl jsem napsat něco hodně podobného. Opravdu to vypadá, že zlepšovací impuls do týmu přinesl Ivoš. Možná přechodem z pozice hráče přinesl jiný pohled. Možná v týmu pokryl myšlenkovou oblast, která zatím unikala. Možná jen prostým zvýšením celkově investovaných člověkohodin umožnil zlepšit přípravu. I v tomto fóru bylo jasně vidět, kolik tomu věnuje času - mohlo to uvolnit ruce jiným lidem, ne tak viditelným.

Nechci říct (a tuším stejnou fimaní myšlenku), že Ivoš je génius, který vyvedl Tmou z marasmu na piedestal. Chci říct, že Tmou s ním byla lepší. Vůbec to nesnižuje zásluhy ostatních, protože my dovnitř nevidíme. Jen orgové sami můžou posoudit, zda má na zlepšení podíl a jaký nebo zda se jen náhodou připletl k ročníku, který se povedl.

Zkuste Ivoše brát na každý druhý ročník aspoň tak 10 let, ať získáme trochu rozumný statistický vzorek k posouzení Very Happy .

Díky moc všem orgům !

Héra

P.S. Na 7 jsem zaseklý doteď, snad to není díky tomu přehození XY, kterého jsem si sice všiml, ale zatím ho moc nebral v úvahu.
Návrat nahoru
Pralinky zvlášť



Příspěvky: 119

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 16:45    Předmět:

Polojeníčci napsal:


P.S. Na 7 jsem zaseklý doteď, snad to není díky tomu přehození XY, kterého jsem si sice všiml, ale zatím ho moc nebral v úvahu.


Není.
Návrat nahoru
La Kukarača



Příspěvky: 40

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 17:00    Předmět: Přidávám se

Nemůžu sice srovnávat s úplně prvním TMOU, které znám jen z doslechu, ale tohle bylo rozhodně nejlepší TMOU, kterého jsem se zúčastnil. Přestože jsme některé šifry při hře hodnotili jako zbytečně lehké nebo přehnaně napovězené, s jednodenním odstupem si to až tak nemyslím ... prostě nám to jenom zrovna líp myslelo. Takže MOC DÍKY ORGŮM!
Čenda
Návrat nahoru
Chlýftým rypák



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 17:04    Předmět:

Pro mě, jako pro prvotmáře, bylo tohle Tmou nejlepší. Také to pro mě byla první hra, na které jsem ještě někde v jejím průběhu zatvrdl na šest hodin.
Nesetkali jsme se s žádnými organizačními problémy, nápovědu na dvojce jsme nepotřebovali z důvodu nesehnání připojení. Ukradení šifry není problém organizátorů. Jenom přední vrata kostela jsou hodně na očích.

Měl bych otázku k 7: přehození X a Y bylo nakopnutí směrem k hlavolamu Patnáct, nebo chyba?
Jenom bychom potřebovali zlepšit některé prvky komunikace v týmu, zvlášť chrlení nápadů nám moc nejde. A taky by se někdo mohl v nouzi snažit napasovat na zadání morseovku. Jakkoliv. Na desítce jsme dožvouleli.

Aleš
Návrat nahoru
Radek Drnovský
Organizátor


Příspěvky: 3

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 21:40    Předmět:

Díky všem za chválu. Po přečtění některých příspěvků jsem se rozhodl konečně zapojit do diskuse.

Nebo lépe řečeno, je po TMOU a konečně mám čas zapojit se do diskuse.

Možná předchozí větou odpovídám na narážku na množství příspěvků na fórum ve srovnání s přínosem pro přípravy TMOU. Podle mě v tom není žádná závislost. Fórum jsem sám pravidelně pročítal, jen jsem měl v ty 2 hodiny ráno ještě další práci spojenou se TMOU a dalšími akcemi, navíc Ivoš stihl odpovědět na dotazy celkem přesně z pohledu orgů už přes den (často jsme jeho příspěvky předem v týmu konzultovali), takže nebyl důvod aby se zapojovali i ostatní.

Letošní TMOU hodnotím jako 2. nejlepší v historii. Osobně pořád pokládám za nejlepší TMOU 3 a to nejen z průběhu hry, který znají účastníci, ale i z průběhu příprav.

Ivoš do týmu rozhodně přinesl 2 výborné věci. Skvěle vyvinutý smysl pro jazykové šifry, které vyráběl s obdivuhodnou lehkostí např. 3 - báseň nebo 14 - palindrom. Nelze však říct, že by to byl zcela nový směr šifer, třeba šifru 11 ze TMOU 3 sám Ivoš mnohokrát obdivoval. Druhou užitečnou věcí byl pohled účastníka TMOU, který přesně ví co se mu na hře líbí a co mu naopak vadí, i když opět to nebyly věci, o kterých bychom v týmu nevěděli. Dobré bylo ale to, že nás na ně vytrvale upozorňoval.

Rozhodně je však TMOU 7 výsledkem práce celého týmu tj. Radi, Danky, Dosíka, Ivoše a mě. Některá práce je vidět víc, jiná méně, ale nebýt všech pěti, TMOU 7 by nebyla vůbec. Většina šifer je dílem týmové spolupráce, kdy s prvotním nápadem přišel jeden autor, ale výsledek byl na základě našich připomínek a práce testerů někdy výrazně upraven. Třeba Raďa je autorem řady skvělých šifer z nichž Žvoulení se mě osobně líbilo nejvíc z celé hry. Zařizoval všechna videa na úvod hry, spravoval týmové wiki stránky, což byla letošní novinka, která nám velmi usnadnila komunikaci v rámci týmu. Danka vedla neúnavnou papírovou válku s úřady kvůli povolení do lesa, vyráběla CDčka, zajišťovala vytvoření zakázkové mapy ze Shockartu, aparaturu a techniku a spoustu dalších organizačních věcí. Dosík scháněl co nejlevnější autobusovou přepravu, scháněl místo pro start hry, zajišťoval materiál a další a další. Co jsem dělal já psát nebudu...

Jsme rádi, že TMOU 7 vyšla až na drobnosti podle plánu a že se, jak se zdá z většiny reakcí, líbila. Pokud někdo z účastníků vnímá jakýsi výrazný posun, je to podle mě hlavně tím, že se před TMOU 6 podařilo rozjet nové webové stránky včetně fóra a tahle zpětná vazba od účastníků se promítla do přípravy letošního TMOU 7.
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: ne. listopad 06, 2005 22:29    Předmět:

Ano, i my v tymu jsme se vicemene shodli, ze TMOU 3 (ale nebyl spravne spocitany azimut) a ted TMOU 7 byly nejlepsi.

Lukáš
Návrat nahoru
Radek Drnovský
Organizátor


Příspěvky: 3

Zaslal: po. listopad 07, 2005 08:00    Předmět:

Ještě jsem v předchozím příspěvku zapomněl na důležitou věc a to je Ivošova 100% zásluha na vzniku hymny TMOU a hudební šifry. Tohle byla opravdu jeho parketa. Na hymně bylo znát, že je nejen zkušený účastník TMOU, ale i Instruktor, takže vystihl hlavní myšlenku a cíl TMOU v hymně tak přesně, že jsem byl až skoro překvapený jak přesně vystihl to co jsem si pod TMOU vždycky představoval a o čem jsem chtěl aby hymna byla. Pamatuji se přesně jak nám ji poprvé na schůzce týmu přehrával na klavír. Bylo to super!
Pár lidí později prohlásilo, že je hymna patetická. Za sebe můžu říct, že vím co jsem těch 7 kol chtěl do TMOU dát, a že to za patetické nepokládám. Já jsem vždy dělal TMOU přesně tak.
Návrat nahoru
Proudoví krtci



Příspěvky: 27

Zaslal: po. listopad 07, 2005 11:25    Předmět:

I my tady chceme moc poděkovat organizátorům za perfektně připravenou hru. Dali jste si s tím moc práce a bylo to fakt poznat. Víme, jak náročné je zorganizovat hru pro 30 týmů, Tmou7 byla ještě aspoň 10x náročnější. Šifry byly téměř bez chyb, většinou (mimo desítku) perfektně sladěné s nápovědami. Trasa byla nádherná a akorát náročná. Hymna byla skvělá a pořádně nás namotivovala. Atmosféra pravé TMOU. Kryt v závěru byl výborným a netradičním zpestřením. Jen mohlo dokončit o pár týmů víc.
Děkujeme orgům a těšíme se na příště!

Ještě musím dodat, že obdivujeme týmy, které někde pořádně zakysly a vydržely řešit hodiny, nevzdávaly to. Za mnohé zmíním Prahory: Když nám v cíli řekli, že už sedm hodin luští desítku, řekl jsem si, že tak dlouho bychom asi nevydrželi. Čest všem, kdo se nevzdávají!

(Vítek)
Návrat nahoru
Totální diferenciál



Příspěvky: 32

Zaslal: po. listopad 07, 2005 12:55    Předmět: Skvela hra ;-)

Chteli bychom orgum podekovat za skvelou hru Wink
Byli jsme pouze na lonske Tmou, kde po ziskani vsech napoved z mestske casti jsme nakonec zustali trcet na prvni tereni Takze nemohu prilis srovnavat (Tentokrat jsme se ani do terenu nedostali) ...
Sifry krome druhe byly velmi pekne a napadite osobne se mi nejvic libila 5-ka ktera se dala vyresit za pochodu Smile Skoda jen toho kokosu Take jsme malem poplivali siroke okoli v domneni cim to proboha napustili Vedet ze je to herkules hody by pokracovaly dal Very Happy Jedna poznamka v letsoni casti se prilis casto vyskytoval pomnik a nebylo moc grafickych sifer jako loni Sad I kdyz 6-ka se naramne povedla ...
Co nas trochu mrzi ze jsme nedali 7-ku a nevyuzili tak satek ani CDko Ale je to jen nase hloupost Wink Snad priste dojdem dal
Za rok (doufejme) nashle

Luinar
Návrat nahoru
Tmou a stepi divocin



Příspěvky: 8

Zaslal: po. listopad 07, 2005 16:25    Předmět: Nejlepší Tmou

Trojka byla taky skvělá, tam jsme neměli žádný zákys, protože dvanáctá přišla, když jsme bloumali po okolí a hledali, kam spadlo letadlo (a kdybychom neodešli, bloudíme tam dodnes - nikdy se nám nepodařilo tuto šifru dopočítat, každý další výpočet přinesl další výsledek zcela odlišný od ostatních). Ale jelikož to byla naše první hra tohoto typu, těžko se to s odstupem času hodnotí.

Na čtyřce byla nešťastná ta fotka z vrchu, kde se pak triviálně přeskakovalo stanoviště a celkově spíše jednodušší (cíl v časovém limitu nás potěšil).

Ale z hlediska připravenosti, šílenosti, profesionality a přitom žádných kiksů bych stejně nelépe hodnotila tuto Tmou. Ty předchozí, to byly pochody po šifrách, toto byla multimediální šou od začátku do konce.
Návrat nahoru
FIMAN++



Příspěvky: 196

Zaslal: út. listopad 08, 2005 22:32    Předmět:

Dalsi pochvala - uz ted, 3 dny po hre, je web Tmou 7 obsahlejsi nez kdy byl po minulych rocnicich. Reportaz a tusim i reseni sifer se objevilo
jeste v sobotu.
Nevidane! Driv nebyl problem cekat na aktualizaci webu i nekolik mesicu, ostatne nektere informace (reportáž z Tmou6, ale kdovi proc i foto vitezneho tymu z Tmou4 (jiste jen nahoda Very Happy) ) chybi dodnes.
Takze dalsi diky Smile Very Happy Laughing

Manec
Návrat nahoru
Černý racek



Příspěvky: 52

Zaslal: st. listopad 09, 2005 08:32    Předmět:

A propos fotos -- budou ta letosni casem ke stazeni? Dvakrat nas fotil nekdo s pomerne solidnim vybavenim, dvakrat nas nekdo natacel. My sami jsme si letos zadny fotak nevzali a o to vic bychom meli zajem o fotky cizi :)

O.
Návrat nahoru
Pralinky zvlášť



Příspěvky: 119

Zaslal: st. listopad 09, 2005 10:53    Předmět: video

A my chceme video z krytu!
Návrat nahoru
Triky a povery



Příspěvky: 8

Zaslal: po. listopad 28, 2005 16:20    Předmět:

To je zajimave. Do lesa je treba mit povoleni? Muzes to Radku prosim vysvetlit?
Marek
Návrat nahoru
tomh
Admin


Příspěvky: 141

Zaslal: so. prosinec 03, 2005 08:41    Předmět:

Triky a povery napsal:
To je zajimave. Do lesa je treba mit povoleni? Muzes to Radku prosim vysvetlit?
Marek


No když jdeš sám do lesa, žádný povolení nepotřebuješ.

Ale když pořádáš hromadnou akci jako závody, je potřeba mít povolení. Po nás to jednou chěl lesník, když jsme byli na vyjíždce na kolech v 15lidech po polních cestách...
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina