Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 14. - 2012 -> #11 APOSTROF (On/Of)
Autor Zpráva
Organizátor
Organizátor


Příspěvky: 20

Zaslal: so. listopad 03, 2012 15:26    Předmět: #11 APOSTROF (On/Of)

Diskuze k šifře #11 APOSTROF (On/Of)
Návrat nahoru
Dopijem a pudem...



Příspěvky: 34

Zaslal: so. listopad 03, 2012 17:25    Předmět:

Vynikající záležitost..!
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 14:08    Předmět: Zelva

Jen ZELVANINJAKOUTUKLIDI jsme chvili marne rozsekavali na slova. Tajenku jsme precetli drive nez jsme z tuku lidi dostali ninju uklizecku.
Návrat nahoru
Tykadla



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 04, 2012 22:27    Předmět:

Kombinace typu IQ u Evy -> Boutique jsou parádní. Přestože takové vychytávky šifra vůbec nevyžaduje, tak jste se s tím vyloženě pomazlili, a to se zdaleka netýká jen této šifry. Technicky dokonalé šifry (které najdeme na lecjaké šifrovačce) jste okořenili tak, že byla vyloženě radost je luštit. (O to víc nás mrzí, že si to užíváme až doma.)

Bingo
Návrat nahoru
Opravte to



Příspěvky: 99

Zaslal: po. listopad 05, 2012 00:25    Předmět: Smysl pro detail

Pořád se nemůžu nasytit krásou této šifry. Zejména toho dotažení, že i zadání druhého stupně dává smysluplné věty a ty věty vznikly korektně včetně interpunkcí (i toho otazníku). Také název stanoviště (ApostrOF) má hodně do sebe (a jen hádám, že měli Orgové nutkání tam vpašovat i nějaké to ON nebo IN).

A to zkomolení, o kterém píše Hroch sice nemělo vliv na řešení, ale přece jen líp zní: "ŽELVA NINJA KOUT UKLIDÍ." než v poznámkách zaznamenané: "ŽE LVA NIN JAKO U TUK LIDÍ." Smile.

Tomáš

PS: K dobrému pocitu kolem této šifry přispívají i další okolnosti. Jednak umístění, o němž jsme později zjistili, že bylo pár metrů od cíle (kterého jsme nakonec nedosáhli) a také tím, že jsme při luštění skvěle posnídali.
Návrat nahoru
coredump



Příspěvky: 24

Zaslal: po. listopad 05, 2012 10:34    Předmět:

Prudce elegantní šifra včetně těch detailů jako je interpunkce. Ale je pravda, že takových bylo na letošní TMOU víc. Luštili jsme v ulici naproti tělocvičně a furt jsme si říkali, že tam asi někdo zapomněl zhasnout.

Co se týče umístění - přemýšleli jsme jestli použít měřítko trolejů nebo měřítko modelu zadání, ale je pravda, že vést trasu přes Kohoutovice a nedat stanoviště k vodojemu by byl zločin Smile
Návrat nahoru
Freezy Bee



Příspěvky: 73

Zaslal: po. listopad 05, 2012 11:42    Předmět:

Krásná vymazlená chuťovčička! Díky!
M.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina