Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 13. - 2011 -> Poděkování
Autor Zpráva
Tykadla



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 06, 2011 12:25    Předmět: Poděkování

Chtěl bych za sebe a Tykadla poděkovat organizátorům za nádhernou hru se zajímavými prvky a povětšinou velice precizně domyšlenými čistými šiframi!

Hru jsme velice užili a je jen škoda, že jsme nedokázali udělat poslední krok na 11. šifře, abychom měli šanci dojít dál...

Díky a těšíme se na další ročník!
Kodyn
Návrat nahoru
Que Frio



Příspěvky: 11

Zaslal: ne. listopad 06, 2011 19:13    Předmět:

Pridavam se s diky, verim, ze za cely tym. Organizatorum moc dekuji a dodavam co nejvetsi podporu do pristiho rocniku. Detaily zkusim rozepsat v reportazi.

Mila
Návrat nahoru
Jeníčci



Příspěvky: 80

Zaslal: ne. listopad 06, 2011 20:56    Předmět: Stručně o hře

Děkuji za náš tým za velmi hezkou hru. Výborná organizace od registrace přes kvalifikaci až po výstupy po hře. Za neuvěřitelně těžkou hru. Málokdy se povede mít tři těžké zákysy a skončit na úrovni kolem 10 %. Tak jsme si to vyzkoušeli. Ale za korektně těžkou hru. Šifry byly výborné a bezchybné, jen neumíme včas dostat ten správný nápad, který zpětně vypadá jako jasný. Holt jste nás dost přecenili. A to byly šifry mimořádně doplněny množstvím hintů v Infu. Stejně došlo k mimořádnému zasílání nápověd a řešení na šifře 2. Je to pochopitelné, počet týmů, který by jinak na 2. šifře skončil, by byl nevídaně vysoký. Samozřejmě je odesíláním záchranných SMS všem ve stejném čase velmi zdeformováno pořadí všech týmů kromě těch, co ji dali před nápovědou. Ale co na tom, oficiální je stejně jen pořadí v cíli. A dojít tam, to chtělo pořádnou porci umění a myslím, že i štěstí.

Gratuluji vítězům.

Héra
Návrat nahoru
Corn Flakes



Příspěvky: 46

Zaslal: ne. listopad 06, 2011 22:17    Předmět:

Orgové, chtěl bych za celý náš tým poděkovat za skvěle připravenou hru, kterou -- ač se možná trošku utrhla ze řetězu vašich věšteb -- považuji za velmi povedenou. Za velmi povedenou proto, že obsahovala pěkné a většinou čisté šifry a vedla přes zajímavá místa, ale taky proto, že bourala zažité tradice. Těžká šifra už na 2. stanovišti (osobně bych se ji bál použít, ale rozhodně je korektní), SMS nápovědy a řešení (imho zcela namístě), evidentně nervózní ostřílení organizátoři na 3. stanovišti ("páni, něco se asi vymlo z rukou"), spousta velmi dlouhých překonaných i nepřekonaných zákysů na 4 a 7 (zásek = intenzivní zážitek, který tmelí tým a ve výsledku ho posiluje), necelých 50 týmů v terénu, umístění čtrnáctky, Pralinky bez stříbrňáku (nic ve zlém Smile). Největší zážitky v historii Tmou jsem si zcela nepřekvapivě odnesl z mého prvního ročníku, Tmou V. Letos, podeváté, se ta intenzita zážitku přiblížila prvnímu ročníku asi nejvíc.

Orgové, pevně věřím, že i vás letošní, z vašeho pohledu možná ne až tak vydařený ročník, nakonec posílí a za rok nám zase v plné síle ukážete něco nového Wink

JiříK

PS Gratulace a velké uznání Vlhké jámě, vynikajicí čas.
Návrat nahoru
Pralinky zvlášť



Příspěvky: 120

Zaslal: ne. listopad 06, 2011 22:34    Předmět:

Corn Flakes napsal:
Pralinky bez stříbrňáku (nic ve zlém Smile)

JiříK


PZ mají stříbro z kvalifikace. Pěkně každý rok jedno až do třiceti. Jako Jidáš.


Síba
Návrat nahoru
Vlhká jáma



Příspěvky: 43

Zaslal: po. listopad 07, 2011 00:43    Předmět: Díky

I já děkuji moc za krásnou hru, jednu z nejlepších, co jsem kdy šla. A to hodnocení není dáno jen naším výsledkem. TMOU 13 byla výborná, protože byla odvážná a protože byla těžká. Snad žádná šifra mě neurazila (i když pár mě neoslovilo) a byly zde nejen originální nápady jak využít či zabalit nějaký známý princip, ale i několik úplně nových myšlenek - ano, ty jsou často trochu "zhulené" a ne každému se podaří se na ně správně naladit, a proto vždycky budou kontroverzní a některé z nich možná moc nevyjdou. Ale i ta odvaha se cení, tak doufám, že vám vydrží i do dalších ročníků.
Díky za hru, za nápady, čas, energii a nervy před hrou, během ní i po ní.
Majda
Návrat nahoru
JTHTN



Příspěvky: 36

Zaslal: po. listopad 07, 2011 10:14    Předmět: Díky

I za JTHTN chci orgům poděkovat za čas a péči, kterou hře věnovali. Těsně po hře jseme byli sice smutní, že nás náročnost městské části zastavila, ale zpětně musím uznat, že to byla více méně naše chyba.

Díky a snad si to rozdáme zase za rok znovu.

Ti
Návrat nahoru
Tamara



Příspěvky: 6

Zaslal: po. listopad 07, 2011 10:27    Předmět: Díky

Díky za hru, množství práce za ní bylo vidět na každém kroku. Jo, byla to třináctka a nás celkem postihla - jsme jeden z týmů, co skončil na sedmičce. Vzdali jsme ji po osmi hodinách, ale za celou tu dobu nikdo od nás neřekl nic negativního, ani slovo. A ani z legrace - žádné nadávky na tzv. "zhulené" šifry ani nic podobného. Snad to pro vás bude důkaz, že se už teď těšíme za rok!

A ode mě osobně bych moc rád přidal ještě jedno zvláštní poděkování všem B-týmákům u šifer, které jsme potkali. I přes asi neplánovaný nával jsem se u všech, podotýkám u všech, cítil v milé společnosti a ne jako u úřednické přepážky. A to přestože museli také kontrolovat řešení předchozích šifer. Zvládali s bravurou, lidskostí a milým přístupem, kterého já si moc a moc cením, protože mi to obrovsky zpříjemnilo hru. Děkuju!

Milan
Návrat nahoru
Triky a povery



Příspěvky: 27

Zaslal: po. listopad 07, 2011 14:01    Předmět:

Taktéž bych chtěl poděkovat za super hru. Letos byla docela netradiční - dost těžká a plná nečekaných zvratů. O to silnější z ní budu mít zážitky a dlouho si ji pamatovat. Za sebe říkám: jen houšť hravých šifer ala zrcadla, matičky, magnetky - to mě fakt baví Cool Zautomatizované páčení písmenek z holého textu budiž zapomenuto - to je právě to, co tvoří propastný rozdíl mezi "profíky" a "amatéry". Ale hravá šifra, která je jen o správném nápadu, to je něco, co ty rozdíly snižuje a dělá hru zábavnější.
Ještě jednou dík, fakt se vám to moc povedlo (i přes to, že jste nás trochu přecenili).

Petr
Návrat nahoru
ROFLCOPTER!



Příspěvky: 46

Zaslal: po. listopad 07, 2011 14:24    Předmět: Díky

Za ROFLCOPTER! se připojuji k poděkování za hru. Sice jsme se stejně jako většina ostatních ani zdaleka nepřiblížili vytyčeným cílům (nešťastná zrcátka a matičky), ale i přesto jsme si hru dokázali užít a radovat se z dílčích úspěchů. Navíc jsme v cíli měli před koncem hry možnost vyluštit si a ocenit i většinu těch šifer, ke kterým jsme se ve hře nedostali, takže jsme z cíle odcházeli s mnohem lepším pocitem než ze sedmého stanoviště.

Pohrávám si s návrhem, zda by taková možnost nemohla existovat přímo jako systémový prvek jak v cíli, tak, pokud by nevyhovovala kapacita nebo poloha cíle, i někde v těžišti trasy. Výměnou za STOP obálku dostanu sadu zadání - třeba s pozměněnou tajenkou - se kterou si před koncem hry, dokud se tým nerozprchne a má chuť do luštění, můžu ještě někam sednout a projít si část hry mimo soutěž, jen tak, pro radost ze samotného luštění. Je sice jasné, že to má své stinné stránky a rizika, více práce, vyšší náklady, šlo by o hodně výrazný zásah do filosofie a motivace hry (tendence dříve vzdávat), na druhou stranu by to v případě, kdy už se hra nečekaně ukáže být k velké části týmů příliš krutou, byla alespoň částečná "záchrana" pro ty šifry, které by až na těch pár týmů, co se k nim prokoušou, přišly vniveč. Při kvalitě letošních šifer, zvlášť těch terénních, mi ale přijde, že by to za to možná stálo.

Na závěr přidám obrovské díky a respekt orgům za to, že pro nás TMOU dokázali připravit a doufám, že se nenechají ničím odradit a že se uvidíme na šťastnějším čtrnáctém ročníku. Když už nic jiného, na ten třináctý určitě nikdo jen tak nezapomene. Very Happy

Ondra
Návrat nahoru
TJ Balvan Praha



Příspěvky: 44

Zaslal: po. listopad 07, 2011 15:24    Předmět:

Velmi pěkná hra, všechny šifry (aspoň tedy ty, co jsme luštili) korektní, dobře volená obtížnost. Doufám, že opovrženíhodná sabotáž neodradí orgy od organizování dalšího ročníku, byla by to velká škoda.
Návrat nahoru
Doda



Příspěvky: 3

Zaslal: út. listopad 08, 2011 09:50    Předmět:

Za seba aj za cely tym dakujem organizatorom za skvelu hru, napadite, tazke, krasne sifry. Za vas cas, ktory ste priprave hry venovali.

A za seba dodavam, ze Tmou 13 nesklamala najvyssiu latku, ktoru som si zvykol od tejto hry ocakavat. Pre mna zostava aj v tomto roku najpreciznejsie pripravenou, najtazsou a najlepsou sifrovacou hrou.

Rasto
Návrat nahoru
Pralinky zvlášť



Příspěvky: 120

Zaslal: út. listopad 08, 2011 14:16    Předmět:

Také bych rád poděkoval orgům za odvedenou práci a dobře připravenou hru.

Martin
Návrat nahoru
MLHA



Příspěvky: 1

Zaslal: st. listopad 16, 2011 16:46    Předmět: Dakujeme

Tiez dakujeme za podarenu hru... a teraz si mozte skusit, ake to je prechadzat MLHOu Wink

Martin (MLHA)

PS: Vlhka jama sa v kvalifikacii volala inak? Ze nie je medzi kvalifikovanymi tymami...
Návrat nahoru
Martina
Organizátor


Příspěvky: 38

Zaslal: st. listopad 16, 2011 17:57    Předmět: Re: Dakujeme

MLHA napsal:
PS: Vlhka jama sa v kvalifikacii volala inak? Ze nie je medzi kvalifikovanymi tymami...


Náhodou my máme v Brně jasno a krásně čistý vzduch. Smile Vlhká jáma dostala divokou kartu za testování kvalifikace.
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina