Obsah fóra TMOU! Archiv


Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
   Obsah fóra TMOU! -> Tmou 6. - 2004 -> to jste nám dali
Autor Zpráva
olda
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 14:47    Předmět: to jste nám dali

Vážení pořadatelé, předem chci říci, že si velmi cením vaší práce, kterou odvádíte. Niocméně dovolte několik postřehů premiérového účastníka Tmou (6).
1)mapu jsem vůbec nepotřeboval, davy lidí přede mnou a davy za mnou mi moc nedovolili uhnout ze správné cesty
2)opravdu jsem měl úžasný pocit dobře vykonané práce, když jsem se plahočil sedm km v dešti v čelovkovém průvodu, až jsem čelem narazil do stromu s obálkou a logem Tmou6.
3)
když už se Vám podařilo týmy aspoň trochu roztrhat, tak jste je bůhví proč shromáždili v Kéniku na nádraží, i když musím přiznat že cesta vlakem byla fajn

Ahoj olda
Návrat nahoru
Honza (Totální víteco)
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 17:32    Předmět: re: to ste nam dali

Zdar,

rozhodne se mi v otmhle ohledu vic libila lonska Bedna, kde jsem dlouhy useky chodlili uplne sami, ale je to asi otazku vkusu - na Tmou byly opravdu strasny shluky lidi a dlouhatanskej davovej, ponekud nesmyslnej pochod. Podle me by bylo lepsi dat hned u nadrazi tezsi sifru ,ktera by startovni pole dostatecne rozprostrela (nas teda devitka rozprostrela tak dokonale, az sme to v sedm rano vzdali a rozprostreli se po vlaku do prahy:((()

na druhou starnu uvod a cesta vlakem byly famozni zazitek - skoda ze potom byly papiry s infem o devitce v te budce, kde bylo tak malo mista - na nastupisti se utvorli fornta nejmin na dvacet minut, coz bylo takove osklive vystrizliveni.

honza
Návrat nahoru
honza (totální tamto)
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 17:37    Předmět: ale to neznamena, ze se mi Tmou nelibilo!!!

ja jen aby ot tak nevyznelo - bylo to fakt super, predevsim mestkou cast sem naprosto zral!! - mozna to byl otim, ze poprve v zivote sem zde zazil triumfalni pocit protoze jako jedni z mala (pokud vim) jsme vyzobali vsechny napovedy - ac trochu figlem, ale podle me nebyl proti pravidlum (jeden clen tymu odpadl, my jsme ve vlakku dolustili sedmicku a telefonem ho psolali pro osmicku a on nam napovedu zavolal:) btw. nasep antmacka nam dal hodne zabrat, nez jsme mezi ant. a macka vlozili tecku:)

zasadne nesouhlasim s tim, ja knekdo napsal, ze ctyrka byla neumerne tezka - sifra, kterou lze dat za pet minut (nas pripad) proste NENI neumerne tezka - to ze nekdo nedostal ten napad se stava, my jsme taky neprolomili devitku a nepovazujeme ji za neumerne tezkou.

takze to bylo fajn a jen je nam vsem z tymu fakt lito, ze jsme meli tkaovou uzasnou pozici, hnali se 10 km pro devitku a pak sme na ni skoncili:(((

honza
Návrat nahoru
Ondra
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 18:18    Předmět:

Tak já také přispěji svou trochou do mlýna. Právě jsem se probudil, takže už mám zase trochu sil. Nyní však k mému hodnocení. Letošní tmou byla určitě lepší než loňská (a to i přesto, že loni jsme jako tým došli dál), ale nemůžu si pomoct, mě se nejvíc líbila tmou 4 (tam jsme také nedošli, ale jen proto, že jsme usnuli). Městská část byla velice pěkná-prostě svižná vtipná, nápaditá, snad jen víc akce tu mohlo být (nepočítám-li přebíhání některých po dálničním přivaděči). Tak mě napadá, jaké bylo správné řešení šifry číslo 6? Nějak jsme nepochopili to s nápovědou v ležaté osmičce, a tak zkoušeli a zkoušeli až nám málem ujel vlak. Jo, jízda vlakem byla moc pěkná, dobrý nápad, mohli jste však jako organizátoři na něm vytěžit mnohem víc-trochu zmást některé, ale hlavně více celý ten průvod roztrhat. To se povedlo až "vtipně" umístěným pokynem v terénní části-toto bylo hodně krátkozraké. No a od teď už prakticky žádnou chválu neuslyšíte (vlastně ne-takový čelovkový průvod už těžko někdy zažiji a mně osobně se to dost líbilo). Pokusit se rozdělit dav tím, že jim dáte za úkol pochodové cvičení by se ještě dalo zkousnout (do chvíle, než jsme zjistili, že cílové shromaždiště je pekelně daleko), ale když už se takto nadřeme a vy tam pak strčíte takovou šifru č. 9, tak fakt nevím, jestli by Vás tolik ubylo, kdyby např. tato šifra v sobě neměla skryté 3 kroky vedocí ke správnému řešení (popř. měla, pak by však musela mít i adekvátní nápovědu), ale obsahovala by kroky pouze 2. Fakt nevím, při řešení této šifry jsme si nemohli nevzpomenout na loňskou beznaděj při řešení jiným velice podobných hádanek (že by ze zásoby vytažená šifra z loňska?). No nic, tímto jsme své účinkování na tmou 6 zakončili a jsme velice zvědaví, jestli se letos někomu podařilo dojít až do cíle. Pokud ano, má moje uznání.
Návrat nahoru
Yura
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 20:46    Předmět: Vlak ;[[

Dobra a prekvapiva myslenka - efektni ovsem nikoli uz efektivni.

Byt to hned ze zacatku - jako autobusy na treti Tme, tak to mohlo byt jeste zajimave zpestreni, ale takto se nekolika#SEThlavy dav srotil jeste na zacatku venkovni casti, coz mi z hlediska individualistickeho reseni cele akce neprijde jako zrovna dobry napad.... ;[[[

Ovsem falesny pruvodci nemel chybu ;]]
Návrat nahoru
Vašek
Anonymní



Zaslal: so. listopad 13, 2004 21:03    Předmět:

Mě se to letos moc líbilo. Ten vlak aspoň umožnil i méně zdatným týmům si vychutnat atmosféru terénní části (aspoň my jsme se v ní dobře bavili).
Myslím si, že orgvé chtějí vítězný tým tělesně i duševně schopný, takže není rozhodně samoúčelné, že nás v noci hnali na Pasník. Devátá šifra byla moc pěkná a to, že jsme ji nedali je jen naše chyba. Docela by mě zajímalo jestli někde letos byla vrcholová kniha. Jo a co je na stopování špatného?
Návrat nahoru
Jörg
Anonymní



Zaslal: ne. listopad 14, 2004 03:43    Předmět: Re: ale to neznamena, ze se mi Tmou nelibilo!!!

honza (totální tamto) napsal:


zasadne nesouhlasim s tim, ja knekdo napsal, ze ctyrka byla neumerne tezka - sifra, kterou lze dat za pet minut (nas pripad) proste NENI neumerne tezka - to ze nekdo nedostal ten napad se stava, my jsme taky neprolomili devitku a nepovazujeme ji za neumerne tezkou.

honza


Já si myslím, že nebyla neúměrně těžká, ale jen poněkud matoucí a sežrala (většinou) zbytečně moc času... Nejvíc nás tam zaskočilo první "slovo - P. Když už jsme vyzkoušeli všechno možný, začali jsme hledat synonyma ke slovům tak, aby na to prokletý P začínaly... A ono se nám to u dobrých 2/3 podařilo, ale bylo to k ničemu Sad Taxme od toho upustili a pomalu šli na vlak... Byla to šifra zajímavá, leč kdyby byla trochu méně matoucí, bylo by to lepší (mluvím za sebe, nemusíte se mnou souhlasit Smile )
Návrat nahoru
mareczech
Anonymní



Zaslal: ne. listopad 14, 2004 10:48    Předmět: Nic pro zoufalce

Kazde Tmou musi mit svoje zakysy. 4ka byla pro nas zoufala. ale ty davy byly uzasne a urcite k tomu patri. 2ku sme dali pomerne brzo ze dvou karticek a ve dvou mazali pesky az do Jundrova a pri prebihani pole mezi Brafovou a Jundrovem se nam naskytnul uzasny pohled na sjezdovku: jako zhnouci pole. My sme tam meli 3nase baterky a od ostatnich v te dobe cca dalsich 500-600. Proste parada.
Nacpat pak trolejbus do kohoutek tak ze malem nevyjede to je celkem taky zazitek, zvlaste pro ty kdo jim uz bezne nejezdi. Pak ty vsechny obsazene mistecka v sidlisti: vchody, lampy, kiosky, ... uzasne. Stejne jako zoufala snaha stihnout za 30min presun od tunelu do krpole. Ale podarilo se a pak dalsi eskapada s vlakem.
900 lidi v Dolnich louckach urcite znacne zvysilo mistni populaci.... A pro tech nekolik malo aut projizdejicich mezi 2. a 4. hodinou kolem blikajicich svetylek na opustenych silnicich to musel byt rozhodne slusny zazitek.
Nicmene stejne jako pro spoustu dalsich byl vlak 4.52 slastnou vidinou rozumneho konce. 9ku sme dali z 50%, zbytek uz diky moralce tymu zlomeneho zimou a vlhkem byl nad nase sily.
Takze zaciname trenovat (pohyb) a za rok jdeme do toho znova!

Diky, poradatele, ukazali ste nam ze porad mame jeste rezervy.

P.S. ale jak jsem jiz rekli pri ceste k vlaku "My si uz nepotrebujeme nic dokazovat" Wink

P.P.S. "Nebo ze by prece jen jo?" Razz
Návrat nahoru
Honza
Anonymní



Zaslal: ne. listopad 14, 2004 14:12    Předmět: re: sestka

Ondra napsal:
Tak mě napadá, jaké bylo správné řešení šifry číslo 6? Nějak jsme nepochopili to s nápovědou v ležaté osmičce, a tak zkoušeli a zkoušeli až nám málem ujel vlak.


lezata osmicak bylo grafiti dva metry od umsiteni sifer popsane pismeny atd.. taky sme to chvili hledali primo v ty sifre, nez me "blizke okoli" primelo to okolo obehnout. na princip sifry jsem mozna neprisli, ale stanovili sme nejaka elementarni pravidla pro zaplnovani pyramidy, z nichz to uz petr v podstate vybacktrackoval:)
Návrat nahoru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina