Archiv
Máš IQ > 150??? Tak to ti stačit nebude...
|
Autor |
Zpráva |
tomh Admin
|
Zaslal: po. listopad 12, 2007 10:25 Předmět: Zápisky organizátorů |
|
|
Na webu ročníku jsou zveřejněny zápisky organizátorů. Kromě jiného obsahují dvě nepoužité šifry, takže kdo nemá dost... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: po. listopad 12, 2007 17:39 Předmět: PISMENKA |
|
|
Myslim, ze 16 te pismeno od konce ma byt Y (RXTXY EXUXR ...).
Zavisi samozrejme, kolikata sifra to mela byt, a asi by nebylo problem udelat ji trosicku tezsi....
hroch |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 01:23 Předmět: |
|
|
Opravte to napsal: |
Myslim, ze 16 te pismeno od konce ma byt Y (RXTXY EXUXR ...). |
... 13. od konce ...
... a pod Krásného chybí zatáčka
Nejkratší průjezd asi mám, ale moudrá z toho nejsem
Dana
Jinak zápisky jsou zajímavý, klobouk dolů, že to všechno klaplo. Já oceňuju hlavně počasí (jen o den později - škoda mluvit!) a kratší trasu.
A taky se moc dobře čte o těch slavných týmech, co nedošly do cíle
Jen ty koláčky jsme nějak nenašli... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 09:15 Předmět: koleje |
|
|
Vzhledem k tomu, ze to Dana vyřešila, tak jsem zmaten. Mě v oblasti Vlhká, Křídlovická, Nové Sady vychází, že z Křídlovické musím jet na jih, a pokračovat u Vlhké na východ. Vlhká je tedy jednoznačně SZ zorientována, severní zatáčka nad ní musí zatáčet na západ, západní na sever a vzniká mi tam nutně malý kroužek.
Předpokládám, že zastávky jsou v pořadí Křídlovická, Soukenická, Nové sady, Hlavní nádraží, Vlhká.
Co je špatně?
hroch |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 10:08 Předmět: Re: koleje |
|
|
Vlhká je tedy jednoznačně SZ zorientována |
Všechny zastávky nechávám bez otočení...
severní zatáčka nad ní musí zatáčet na západ, západní na sever a vzniká mi tam nutně malý kroužek. |
severní zatáčka mi vede na východ, tam kříží tu dolů od Křídlovické a pokračuje na Hlavní nádraží...
V úseku Starý Lískovec - Dunajská - Osová mi tak nějak vyšlo, že bez křižovatek se neobejdu, takže koleje je potřeba použít i ve více směrech (rovné jako křižovatku), což se děje i pod tou Křídlovickou...
Jediné, co mi úplně nesedí, že u Hlavního nádraží používám tu kolej i v pozici otočené o 180 stupňů, což u žádné jiné zastávky není potřeba. Ale taky je možné, že v těch místech existuje ještě trošku jiné řešení, čistější - zatím jsem ho nenašla...
Dana
Naposledy upravil Borci v uvozovkách dne út. listopad 13, 2007 13:32, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 10:14 Předmět: Re: PISMENKA |
|
|
Zavisi samozrejme, kolikata sifra to mela byt, a asi by nebylo problem udelat ji trosicku tezsi.... |
Podle řešení bych ji tipla do kvalifikace |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivo C. Organizátor
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 11:52 Předmět: |
|
|
K těm nepoužitým šifrám: Písmenka byla provizorní verze (ať už do kvalifikace nebo s jinou tajenkou do hry) a prostě se nám ta šifra po diskusi moc nezdála. A ty Koleje nebyly použity proto, že to je v tomto stavu "obtížně řešitelná až špatná" šifra s velkým stromem možností, co s tím dělat - a jen jedna možnost je pochopitelně ta pravá. Z mnoha testerů Koleje vyřešil jen jeden a nikomu se to moc nelíbilo... Tím nechci odrazovat, trénink v luštění nedotažených šifer se může hodit:) Jinak chybějící zatáčka pod Krásného je bug (jeden ze dvou, o nichž víme), ale po pochopení principu nebrání v doluštění... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 13:31 Předmět: |
|
|
Tak už jsem se posunula k řešení, ten začátek jako bych už někdy někde luštila , pak se ztrácím, zřejmě jsem blízko odhalení druhého bugu
Princip je moc pěkný, ale v terénu nevím nevím...
Dana
PS: Tak už to mám. Druhý bug jsem neodhalila.
Myslím, že bychom to v terénu po několikahodinovém záseku dali, asi jako rybičky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 14:54 Předmět: Krizovatky |
|
|
Tak pokud se maji nektere koleje otacet az "za jizdy", tak to moc hezka sifra neni.
Usek Krematorium - Stary Liskovec je bezproblemovy.
Pokud mam dva druhy policek ... prujezdne rovne /prujezdne s odbockou (a nemusim hlidat kde jsou koleje), tak nalezt nejkratsi cestu nebude problem.
Pak uz jde jen o to zjistit, jak existence/neexistence koleji, otocitelnost/neotocitelnost, trasa/netrasa koduje bitmapu. Zaleznice se statickym resenim by se mi ale libila vic.
hroch |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivo C. Organizátor
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 16:20 Předmět: |
|
|
Kdyby to byla hezká a elegantní šifra, tak bychom ji asi zařadili, ne? Takže hezkou šifru raději nečekejte... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 18:37 Předmět: |
|
|
Borci v uvozovkách napsal: |
PS: Tak už to mám. Druhý bug jsem neodhalila.
|
Tak ja to nemam, ale mam pocit, ze druhy bug je Hlavni nadrazi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: út. listopad 13, 2007 19:50 Předmět: |
|
|
Tak Hlavní nádraží se nakonec nepotvrdilo, funguje stejně jako ostatní zastávky. Všechno mi sedí perfektně. Jediný detail, že se kus cesty využívá k jízdě mezi dvěma stanicemi a pak k jízdě mezi jinými stanicemi opačným směrem... Mně se ta šifra líbí. Ona se mi ostatně líbí skoro každá šifra, kterou se mi podaří vyřešit
Dana |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: čt. listopad 15, 2007 16:16 Předmět: |
|
|
Muzu se zeptat jak podle takovychto pravidel vysla dlouha nejkratsi cesta ... mne vychazi 169(+/-1), ale koleje pouzivam vicekrat na mnoha mistech ...
Oprava ... 161(+/-1), tech 169 je pri doplneni rovne na prazdne misto.
Optimalizace na useku Krasneho->Zidovsky hrbitov->Geislerova krizi dosavedni cestu velice intenzivne, spousta kolejiste zustava nevyuzita.
Useky Masarova->Novolisenska a Vojtova->Vsetinska jsou dvojznacne (je prirozenejsi zvolit cestu, ktera dosavedni nekrizi)
... predpokladam, ze to jsou ty duvody, proc sifru neni mozno dotahnout do pouzitelneho tvaru. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: čt. listopad 15, 2007 21:11 Předmět: |
|
|
Musím přiznat, že jsem nejkratší cestu kreslila intuitivně a nic nepočítala.
Teď jsem to dodatečně sečetla na délku 182.
Na prázdné místo patří zatáčka z jihu na východ...
Neotáčíš zastávkama? Z Židovského hřbitova na Geislerovu mi to připadá celkem jednoznačný , ta zastávka předtím je trošku kontroverznější , ale nic kratšího tam stejně nevidím...
Dana |
|
Návrat nahoru |
|
|
Opravte to
|
Zaslal: čt. listopad 15, 2007 23:54 Předmět: |
|
|
Aha, kosticky s napisem jsou na rozdil od kosticek bez napisu zafixovany ... To mne nenapadlo ... tak to jeste zkusim prepocitat ...
OK, nejkratsi cestu mam stejne dlouhou. Problem je v nejednoznacnosti na usecich Bila Hora -> Belohorska, Krasneho -> Zidovsky Hrbitov a Vsetinska -> Krematorium. Kus useku Nove sady -> Soukenicka jede v protismeru proti Krasneho -> Zidovsky Hrbitov. Pokud by melo byt jako druhe kriterium minimalizovano prekryvani/krizeni, vysla by trasa jednoznacne (odbocka pres otocene hlavni nadrazi by odstranila prekryvani useku).
Tak a ted snad uz muzu zacit lustit ... mit takovouto sifru v terenu by nas nejspis zastavilo.
Pokud by nam slo o to udelat cestu jednoznacnou, muzeme pridat mezi Krasneho a Zidovsky hrbitov 2 spravne natocene zastavky ... jednu o 1 SV od Vsetinske, druhou o 1 SV od Masne a odstranit Hlavni nadrazi.
Vzhledem k tomu, ze linka 8 ma jeste 3 zastavky pridani 1 zastavky nevadi.
Vzhledem ke komplikaci s zajistenim jednoznacnosti doufam, ze kodovani nesouvisi s vyslednym tvarem, ale s postupem transformace... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Borci v uvozovkách
|
Zaslal: so. listopad 24, 2007 17:43 Předmět: |
|
|
Ona se ta trasa při tom luštění "vyjasní"
Ses nějak odmlčel |
|