Místo 2 - Knihkupectví

Z hlášení v rozhlase měly týmy pochopit, že asi bude důležité obstarat si knížku Brno známé i neznámé od Přemysla Janíčka. Tato publikace obsahuje téměř dvě stě očíslovaných fotografií Brna. I když se nám nezdála příliš vydařená, byla jediná, kterou měli skoro všude. Správně postupující tým měl doběhnout do nejbližšího knihkupectví, otevřít knihu, vzpomenout si na nápovědu z posledního mailu (Nezapomeňte: „fotka 103“) a na uvedené fotografii číslo 103 najít Památník míru v Denisových sadech. To bylo Místo 3.

Co týmy:
Tento úkol zvládly většinou velmi rychle. V knihkupectvích v centru se asi nestačili divit.



Co my:
Tohle jsme nijak neřídili. Před hrou jsme prošli několik knihkupectví, zjistili, že vybírat není z čeho, a zvolili jedinou možnou knížku.


Co nás pobavilo:
Už před hrou jsme se těšili, že v knihkupectvích asi nastane pěkný poprask. Bohužel jsme to na vlastní oči nemohli vidět, ale stačil nám popis této situace od několika účastníků: „Vběhli jsme do toho knihkupectví zrovna v okamžiku, když nějakej tým odbíhal. Tak jsme jim tu knížku jenom sebrali mezi dveřma… No prodavačka ta jenom nechápavě zírala :o)“