Stanoviště č.4

Kamenný kříž pod Petrovem

V zahradách kláštera na Petrově u velkého kamenného kříže je ukryto stanoviště č. 4. Hlídku tady drží Petr, který nám při TMOU 4 zavařil pozváním redaktorů Reflexu (o co šlo si můžeš přečíst v reportáži z TMOU 4). Letos prohlásil, že na TMOU 5 nám to nechce nijak komplikovat a radši pomůže jako hlídka na stanovišti za což mu, stejně jako všem našim pomocníkům, nezbývá než poděkovat. V čase mezi dvacátou až třiadvacátou hodinou s ním na stanovišti několikrát netrpělivě očekávám příchod prvního týmu. Pomalu mi ale dochází, že na stanovišti č. 3 je nějaký problém. I přes tyto vzrůstající obavy je pobyt v zahradě docela zajímavý. Jak zjišťujeme hned po setmění, slouží toto místo jako útočiště pro brněnskou mládež a různé živly, které se kolem nás pořád potloukají. Někteří už jsou tak hotoví, že se nás (dvou chlapů v goretexových bundách s batohy na zádech) ptají: „jestli nemáme nějakýho prda“. Hodně se držím, abych jim nedal jednoho prda rovnou do ksichtu, takže jen krátce odpovídám, že bohužel.

Ještě lepší než tihle zoufalci byl zážitek s panem uctívačem. Ten přikráčel odkudsi ze tmy s igelitkou v ruce a hrnul se ke kříži. Nejdřív si myslíme, že se k němu jde vyčůrat, tak rychle vybíháme z úkrytu zachraňovat šifry položené na zemi za křížem. Pán se ale vrhá ke kříži a začíná se s ním vášnivě objímat. Nechceme jsme ho rušit v tomto pohnutém okamžiku, tak si zase stoupáme stranou. V nejbližších 20 minutách nám však nezbývá než pozorovat jak pán křepčí kolem kříže, střídavě ho objímá, hladí a stále dokola přepočítává cca 10 kamenů ze kterých je kříž složen. Panečku to je příklad víry, asi bych měl taky v něco věřit, třeba v to, že konečně někdo z účastníků vyluští šifru 3 a přijde sem. Pán konečně mizí stejně nenápadně jako se objevil. Ale i po našich účastnících se zatím slehla zem. Odcházím na Zelný trh omrknout situaci. Situace vypadá dost blbě, takže nakonec se v týmu rozhodujeme pro nápovědu účastníkům (viz. předchozí stanoviště)

Po sdělení nápovědy začínají týmy sice pomalu, ale nepřetržitě proudit i k tomuto zakletému stanovišti. Po sdělení nápovědy shromáždění účastníků na Zelném trhu nasedá celý náš tým do auta a odjíždíme rozmístit šifry do terénu.

Tmou 5 - Zadani 4


<< Předchozí    Statistika  Následující >>