Stanoviště č.5

Kostel sv. Cyrila a Metoděje

Když se poprvé na jedné naší schůzce objevil nápad nahrát něco na audiokazetu, záznam pak vystřihnout a předat účastníkům jen kus pásky, vypadalo to dost šíleně. Dosík se však dušoval, že to musí fungovat, a že klidně těch 200 pásek nastříhá. Když jsme vyzkoušeli, že to fakt funguje, docela se nám úkol s páskou zalíbil, zvlášť, když se dala využít kazeta ze stanoviště č. 3 a walkman.

Šifru ke vchodu do kostela v Židenicích umístili kluci už během večera. Na účastníky tak čekaly úhledné balíčky se smotanými páskami.

Tmou 5 - Zadani 5

Nevíme jaké byly bezprostřední reakce na tento úkol a kolik týmů si s ním dokázalo poradit a kolik ne. Ale předpokládáme, že většina nakonec kus pásky úspěšně vlepila do kazety a poslechla si nahraný vzkaz:

KONEČNÁ ZASTÁVKA STRÁNSKÁ SKÁLA PROSÍME VYSTUPTE

Celkem jasný. Na konečnou je to od kostela kolem dvou kilometrů, takže ani není potřeba čekat na tramvaj (která už pozdě v noci stejně nejezdí) a lze pokračovat pěšky.

Líbilo se nám řešení, které použili členové jednoho týmu. Nezdržovali se s vlepováním ústřižku do audiokazety a rovnou zkusili jestli by se páska nedala jen přetáhnout přes čtecí hlavu walkmanu. Ve sluchátkách skutečně bylo slyšet jakýsi zvuk. Když po několika pokusech napodobili i odpovídající rychlost pásky měli řešení.



<< Předchozí    Statistika  Následující >>