Logo Tmou 4

Reflex

Jedu šalinou od Krematoria, kam jsem právě umístil balík šifer, když mi začne zvonit mobil. „Tady Jan Šibík, časopis Reflex. Můžeme se s vámi někde sejít?“ Už před hrou jsme byli několika kamarády upozorněni na možnou účast reportérů Reflexu. Zájem nás potěšil, ale nikdo se neozval, tak jsme na o trochu pozapomněli. Teď tohle, ale co bychom neudělali pro propagaci akce, tak se domlouváme na setkání na Hlavním nádraží. Přijíždím k ostrůvku šalinou a už zevnitř vidím člověka ověšeného fotoaparáty od hlavy k patě, že by Šibík? :o)

Představujeme se a Šibík mi vysvětluje, že by rád udělal několik nočních fotek z průběhu hry. Jeho kolega reportér Petr Holec je v tuhle chvíli na pochodu s nějakým týmem. Později bychom se sešli i s ním, aby se vyptal na nějaké podrobnosti.

Tak fajn uděláme fotky. Navrhuji jet na stanoviště 2, kde touto dobou bude určitě hodně fotogenických účastnic. Sedáme do služebního auta a míříme do Komárova.

Blížíme se ke stanovišti. Na trávnících kolem silnice posedávají týmy a svítí si čelovkami do mapy. Šibík je u vytržení. Zastavuje auto uprostřed křižovatky a vybíhá k týmům aby si je rychle vyfotil. Po chvíli zjevně pochopí, že dumající týmy mu hned tak neutečou, tak jde zaparkovat auto trochu rozumněji a hned zase vytahuje svoje fotoaparáty.

Docela mě pobaví jeho kletba, že si z Prahy nevzal žádný pořádný blesk a že je docela tma... no kdo by to odpoledne v Praze čekal, že :o)

Fotíme tady ještě asi 10 minut, když Šibíkovi zvoní telefon. Jeho kolega Petr nás zdraví a ptá se jestli bychom ho mohli někde vyzvednout, protože tým, ke kterému se přidal je asi definitivně ztracen. Jedeme pro něj.

Sympatický asi tak se mnou starý reportér hned začíná sbírat informace. Povídáme si tak nějak o všem. Jak to všechno začalo, jak to bylo na TMOU 1 až TMOU 3 a jak to vypadá teď. Objíždíme přitom další stanoviště a Šibík si dělá další fotky.

Voláme si průběžně s Marťasem a Feekem jak jsou na tom. Asi po hodině a půl míříme s reportéry a jejich autem k hlavnímu překvapení tohoto kola, šifře umístěné v podzemí. Další pokračování z reportážního vozidla je na stanovišti 7...