Zážitky a reakce týmů

Tým "Per asper ad astra" napsal:


Přes překážky ke hvězdám - Per asper ad astra



    • Z minula v týmu zůstali jen tři: Merci, Romča a Matěj, novou posilou byla Lena. Jméno pátého člena bylo asi třikrát změněno, ale nakonec se s námi vydal statečně Matějův bratr Ondřej, který přijel kvůli tomu z Prahy.
      ZAČÁTEK
      Nejenže jsme k velodromu dorazily s půlhodinovým spožděním oproti plánu, páč byla dopravní zácpa, ale propadly jsme panice když jsme uzřely dav před bránou :-) Ani se nám moc v té chvíli nechtělo dovnitř.
      Našly jsme Lenku a obsadili pozici na klopené dráze naproti východu, což byla pěkná blbost, protože tam bylo prd slyšet. No co už, stejně jinde místo nebylo. Matěj překvapivě i stihl zahájení, Ondra se přidal po chvíli. Vybalujeme obálku. Je v ní tužka HONEYWELL!!! aŽ dnes jsme s pobavením zjistily, že se v ní skrýval papírek s šifrou a my s ní kreténi jen psali. Zprvu vůbec nechápu co s tím strašným diagramem a pak se rozhodnu sledovat roztleskávačky. Celý to nahraju na foťák a když si to chci přehrát tak se foťák vybije. No nic, budeme se v tomto směru napříště obejít bez videozáznamu.
      Spolupráce týmu není ideální, ale naše pozice ještě nejsou v rámci startovního pole nijak výrazně vzadu, takže zatím relativní spokojenost. Heslo Lenku napadlo při cestě k záchodkům, takže po vítězném kolečku nutno vykonat potřebu za hromadou výkopů při cestě na druhou šifru.
      DVOJKA
      Hned na začátku navrhuju, že je tam vidět taková vlna jiné barvy, ale nějak se to ostatním nezdá, to že by bylo moc primitivní. Vymýšlíme proto důmyslnější kombinace vrstev, ale nakonec se vrátíme k stínům doprava a po chvíli máme heslo. Vyrážíme k obelisku, cestou u sloupuvidíme shluky jiných týmů, keré nás ale ujišťují, že musíme až nahoru.
      TROJKA
      Už po cestě kamenými schody pod Špilberkem zjistíme, že jsme někde potratili kartičku našeho týmu. No doprdele, ale snad to nebude tak vadit. Po příchodu na stanoviště nás ale orgové ujišťují ,že to teda vadí. Po chvíli váhání a hledání nám vydají třetí šifru s tím, že jeden z týmu půjde na Annenskou a tam mu vytisknou kartičku novou. Takže se obětuju, běžím dolů a tam dostávám zprávu, že kartička se našla, uf. Tak běžím zas nahoru. Hned prvně nás napadne očíslovat kolečka podle velikosti, leč k naší velké smůle nepřesně, takže to nám později způsobí mnoho komplikací při možná zbytečném hledání odpovědí na otázky x, y, z. No ale to nebyla první a poslední věc co se nezdařila na TMOU. Po nekonečném sběru odpovědí a mřížek konečně začínáme koumat mechanismus posunů, ale moc toho nevykoumáme, po několika tazích se vždycky stane něco nepředvídatelnéhho co náš postup prokáže mylným. Takže se vydáváme pro alternativu, kerou luštíme pod světelnou cedulí ZASTAVÁRNA, kterou ovšem někdo ve tři ráno vypne, takže nastane opravdu TMA. Chvíli to vezme, ale za hodinku se vydáváme na Úvoz.
      ČTYŘKA
      Blbá básnička. To jsem si myslela, že tohle by konečně mohla být šifra pro mě. Ale je tady teda hezky, svítící Petrov a kostel na Mendláku je krása, kolem nás začínají se trousit lidi jdoucí do práce a začíná se rozednívat. Poučeni z minula rozhodneme se neplýtvat časem a vydáme se podruhé pro alternativní šifru. Cestou se posilňuju ajskafíčkem, ale Lenka mě ujišťuje, že tam moc kofeinu není, takže m i to teda asi moc nepomůže. Alternativní šifra nám zvedne náladu, její vyluštění nám zabere asi pět minut a s lepší náladou se již za světla vydáváme do kamenné kolonie. Začíná pěkně pršet cestou.
      PĚTKA
      Naše časová ztráta je děsná. Když konečně najdeme stanoviště a orgy ukryté v nenádné uličce před deštěm v autě, trochu nám zkazí náladu věta: Už jsme vás ani nečekali! No někdo holt musí být ten vzadu. Důležité je, že se nevzdáváme a i ve vytrvalém dešti odrazíme spánek a se zmáchanýma karimatkama se přesunujeme ke garážím dolů k řese, když nám nějaká paní nevtíravě řekne, že máme doprdele vypadnout už, že my si hrajeme hru a její dcera chudinka kvůli nám celou noc nezamhouřila oka. U garáží vyluštíme 4 místa, chvíli přemýšlíme jak ze dvanácti slov dostat heslo, ale konečně to máme, sračka, záchod, papír, hurá. Ted ještě rýsováním zjistit kam jet. Z metaorgovské šifry vyvozujeme, že budova musí souviset s heslem, vydáme se proto hledat knihovnu v Bohunicích. NIC TAM NENÍ. A navíc zjistíme, že jsme při rýsování udělali chybu, takže se rozhodneme na chvíli zapadnout do hospody u ŠVEJKA a tam to opravit. Dáme si každý česnečku a kofolu či čaj a vyrážíme znovu, tentokráte už šedou budovu najdeme, ale k našemu překvapení je to házenkářská hala, tedy nic společného s papírem to podle nás nemá... :-)
      ŠESTKA
      Najdeme pouze náhradní šifru, orgům se na odpadlíky asi čekat příliš nechtělo a to jsou pořád řeči jak se nemáme vzdávat. No nic, barvy jsou jasné a tak se ještě vydáváme na sedmičku ke kostelíku.
      SEDMIČKA
      U kostela už proběhne akorát závěrečné foto, páč sifra už je odnešená, akorát si ji pro zajímavost ofotíme od týmu, kerý tam ještě zastihl organizátorku. Rozpouštíme tým, Matěj s Ondrou odjíždí a my se deme ještě do cíle podívat na řešení a tak, přičemž cestou řešíme teorii odložených funkčních deštníků v odpadkových koších ve městech podešti. Aspoň tečka byla úsměvná. Letos nám to luštění teda moc nešlo, ale tím víc se musíme snažit to příště zlepšit***

      Za Per asper ad astra Merci

  • Zpět na zápisky