Zážitky a reakce týmů

Tým "Chlýftým rypák" napsal:


Toto je jen výběr, k celé reportáži se dostanete přes sekci Odkazy zde na stránkách Tmou. http://chlyf.tym.cz/web/akce/57

Před hrou jsme si dali cíl -- vyhrát. Sice jsme jej poněkud nesplnili (ani z dvou třetin), ale kupodivu mi to vůbec nevadí. Ještě na jaře bych byl asi naštvaný až na půdu, ale letos jsem nějak došel k závěru, že je fakt důležitější zůčastnit se než vyhrát (ačkoliv, vyhrát, to je onší kafe). Trapnou chybou na devítce jsme se připravili o jakékoliv naděje, ale ani to mi zatím nezkazili radost ze hry. Prošli jsme, kam jsme mohli a ještě jsme se u toho bavili. Myslím, že jako nikdy (na Tmou) předtím.

Co se mi líbilo?



  • Start -- zahájení s vlajkami a tolika lidmi se už asi jen tak neuvidí. "Škoda" toho, že jsme ve městě nebyli později, na desítky vlajkonošů po centru musel být neopakovatelný pohled.

  • Jako obvykle menší návnady v posledních informacích -- expert v oboru, vykoupená tržnice.

  • Kvalita šifer -- ačkoliv některé byly docela pracné na rozluštění (plakáty, posouvání), nebyla to ta pracnost, která (mě) otravuje, většinou šlo najít optimální postup, na kterém se asi ve výsledku rozhodovalo o vítězích. Zároveň si zaluštili i začínající hráči, tedy pokud alternativní šifry byly podobně obtížné jako 3., kterou jsme vyluštili během pár minut současně s dokončením správněho postupu na regulérním zadání. Z těch, co se mi dostali do rukou, bych jako jednu z nejlepších označil gravitační sypání (spojuje dobrý nápad s optimalizační náročností), nápad, který mě překvapil, byl na šifře 2. Sice nic převratného ani obtížného, ale na šifrovačce dosud nevídané. Prim v eleganci hraje metašifra -- všechno, co jsme potřebovali bylo v ní, žádná jiná znalost nebyla třeba (krom obligátní morseovky) a zároveň opět prověřila organizaci uvnitř týmu.

  • Zajímavé lokace a trasa -- zbytky mostu a tunel v terénu jsem zatím neviděl. Po projití tunelem jsem sice naprosto ztratil orientaci, ale ostatní ne, takže ve výsledku to nevadilo. Oproti strašným přesunům na Tmou 8 to letos byla celkem pohoda i pro mě.

  • Závěr ve škole -- myslím, že je dobře, když se co nejvíc týmů po hře sejde a baví se spolu, letos se to stalo docela dobrou tradicí, snad v tom i další hry budou pokračovat.


Co se mi nelíbilo?



  • Hymna na začátku -- příště zkuste pěvecký sbor, elektronika asi nemá Tmou ráda ;).

  • Drobnosti -- kolečka 3, 4, a 5 se nám na šifře 2 zdála stejná. Kamenná čtvrť. Abecední řazení na startu. A to budou asi všechny, kterých jsem si všiml

  • Možná příliš benevolentní limity na luštění -- u plakátu a myslím i u 5. šifry se průměrná doba luštění se správným postupem odhadem velmi blížila časovému limitu pro vyzvednutí alternativy.

  • Z komentářů ostatních týmů vyplynulo, že u výdeje pozměněných průkazek nebyly rovné podmínky, škoda toho.

  • Počasí. Zkuste si ho příště objednat ;).


Díky za hru, gratulujeme dorazivším týmům a za rok se těšíme na shledanou.

Aleš

Zpět na zápisky