Místo 9 - zastávky trolejbusu 145

Bylo třeba zjistit minuty odjezdu uvedeného spoje linky 145 z Mendlova náměstí a následujících 9 zastávek. Po spojení teček s příslušnými čísly vznikl následující náčrtek:

Bylo několik možností jak tuto úlohu vyřešit:
- projet celou trasu a opsat si na každé zastávce odjezdy (také to se dalo udělat několika způsoby)
- znova zajít na Internet a jízdní řády najít na stránkách DPMB

Co týmy:
Nejrychleji tento úkol vyřešili ti, kteří si zjistili odjezdy trolejbusu na Internetu.
Ostatní týmy měli větší problémy. Některé nejprve zkusily použít jízdní řád na Mendlově náměstí a přičítat relativní doby jízdy mezi zastávkami. Protože jsme s touto možností počítali a záměrně vybrali noční linku, která jede rychleji, vyšel jim nesmysl. Nezbývalo než objet všech deset zastávek. Někteří vystupovali na každé zastávce jiní se rozdělili a vystupovali ob několik zastávek.



Co my:
Tady jsme nebyli. V této době jsme hlídali Místo 7, Místo 10 a Místo 11.


Co nás pobavilo:
- Hodně týmů, které použily relativní doby z jízdního řádu na Mendlově náměstí nabylo dojmu, že obrazec připomíná půdorys parkoviště před kostelem opodál. To byla opět jedna z možností, která by nás ani ve snu nenapadla. Nezbývá než ocenit výdrž těchto týmů prohledávajících křoviny v okolí kostela.
- Také v trolejbusech bylo veselo, některé týmy viděly, že jiní nastupují do trolejbusů, tak se k nim přidaly. Když však začali někteří členové na jednotlivých zastávkách vystupovat, vypukl zmatek. Nic nechápající týmy vystoupily, čímž už úplně zblbly ty, kteří jeli dál.
- Asi úplně největší haluz celé hry se na tomto stanovišti podařila týmu Qrulanty. Ti si, ostatně jako mnoho týmů, všimli, že obrázek obsahuje číslo 59 a 57 dvakrát. V tom nebyl žádný záměr, jednalo se jednoduše o chybu. Qrulanty však začali rozvíjet své úvahy. Poté co zkusili spojit tečky několika způsoby a vždy jim vyšel nesmysl nabyli jistoty, že řešení je právě v těchto dvou číslech. Zkusili je sečíst… nic. Když je však odečetli dostali číslo 2. Druhá zastávka linky 145 z Mendlova náměstí je Tvrdého a v její blízkosti se nachází kostel sv. Gorazda. To bude určitě znázorňovat ten kříž v obrázku. Vyrazili tedy ke sv. Gorazdovi. Jejich radost byla bezbřehá, když před kostelem narazili na další tým, který právě našel zprávu. Vzali si ji také a pak už jen nechápavě zírali. Byli totiž na Místě 11. Protože poslední číslovaná zpráva, kterou měli byla 8 asi je to dost zmátlo :o)