Místo 4 - Internet

Účastníci se museli dostat k www stránce, jejíž URL získali na předchozím Místě 3. Stránka byla přístupná pouze po zadání uživatelského jména („světlo“), které se dozvěděli tamtéž a hesla, které týmy obdrželi v posledním mailu (Nezapomeňte: „heslo: bude“).
Poté si mohli přečíst následující text:



Ahoj.

Těší nás, že jste dorazili až sem. Zatím je to jen taková rozcvička, co takhle zkusit něco zajímavějšího? :o) Nejdřív ale několik informací.

1.Nyní jste v první části hry. Tato část obsahuje celkem 11 míst (včetně začátku na Hlavním nádraží). Toto je místo číslo 4 (wow to už je skoro půlka :o)
Během první části hry nemusíte dojít až na místo 11. Na některých z těchto míst však můžete získat nápovědy (viz. dále) a pokud nedojdete až na místo 11, pravděpodobně je nezískáte všechny. První část hry končí ve 22:50 na Hlavní nádraží vaším nástupem do osobního vlaku 4760 směr Skalice nad Svitavou.

2.Druhá část hry začíná vaší cestou vlakem a hlavně vystoupením ve stanici Bílovice nad Svitavou. Tam hledejte světlo. Ve druhé části hry vás čeká 8 míst. Na některých z nich vám práci mohou usnadnit nápovědy z první části hry. Tým, který dorazí na 8. místo do soboty 11.11.2000, 7:08 hodin, jako první, vyhrává.

3.Cílové shromaždiště pro ty, kteří se ztratí: sobota 11.11.2000 v 7:15 na vrcholu Stránské skály (nachází se na východním okraji Brna vedle továrny Zetor). Můžete využít tramvaje č. 10, jejíž konečná se nachází na úpatí kopce (odtud je to k vrcholu asi 10 minut pěšky - idealní spoj: Hlavní nadraží 6:33, Stránská skála 6:45). V cílovém shromaždišti bude vysvětleno jak jste měli postupovat a vyhlášeny výsledky. Na Stránské skále budeme minimálně do 9:00.

A teď vás asi zajímá jak dál.

Dobře... na Minoritské 12 vás čeká auto :o)

Tak makejte ať jste tam prvni.


Co týmy:
Tady zatím nemáme moc zpráv jak řešili tento úkol. Víme jen, že v počítačové učebně na lékařské fakultě bylo jistou půlhodinu docela plno. A jeden tým nás hodně pobavil :o) viz. následující odstavec.



Co my:
Tady jsme opět neměli co ovlivnit. Stránku umístil až v 15 hodin  na server kamarád Honza z podpůrného týmu (protože k serveru měli během dne přístup i někteří účastníci hry) a pak nezbývalo než doufat, že nespadne fakultní síť. Pro tento krajní případ jsme měli text stránky připraven k vylepení na nějakém náhradní místě s tím, že by nám účastníci museli zavolat, ale prakticky by to asi bylo hodně komplikované. Naštěstí vše proběhlo jak mělo.


Co nás pobavilo:
Velmi rychle si s tímto Místem poradil tým Qrulanty. Možná úplně nejrychleji, protože se na následujících třech Místech chopili vedení. Členem týmu byl nejmenovaný předseda jihomoravské sekce nejmenované politické strany. Představa jak do štábu této strany, kde vrcholily přípravy na nedělní volby vpadla pětice lidí v maskáčích, větrovkách a pohorkách je vážně vtipná. Jen mocný průkaz jednoho z nich zabránil, aby na tento tým, který obsadil jeden z počítačů, vyndal termosky a začal cosi tisknout nebyla přivolána policie.