Místo 6 - Zderadův sloup, Křenová

Gotický sloup z 10. století skrýval další šifru. Tímto stanovištěm počínaje se účastníci setkávali až na výjimky s jednotným vzhledem zpráv. V obálce jich bylo vždy dostatečné množství pro všechny týmy a zde byla tato:

V textu zmíněný Jezuitský řád, Beethoven a Mozart souviseli s názvy tří ulic v centru města. Jezuitská, Beethovenova a Mozartova obklopují blok ve kterém stojí kostel. Tam byla umístěna další zpráva.

Co týmy:
Když pochopili, že mají jít ke Zderadovu sloupu nebyl už zřejmě problém ho najít. Překvapení možná zažily týmy, které bloudili po Křenové až místo sloupů pouličního osvětlení našli ten pravý.



Co my:
Radek na toto místo zamířil téměř hned po začátku hry. V 17 hodin zde umístil obálku a našel si místo odkud mohl nenápadně hlídat. V našem harmonogramu jsme počítali, že první účastníci dorazí na toto Místo kolem 19 hodiny. Nemalé bylo naše překvapení, když se v 17:20 objevil tým Qrulanti, vběhl za plot za kterým sloup stojí, popadl zprávu a zase zmizel. Trochu jsme znejistěli, jestli je všechno dobře, ale potom se ukázalo, že vše jde podle plánu až na raketový start výše jmenovaného týmu (jejich náskok však už neměl trvat dlouho). Druhý tým se u sloupu objevil asi v 18 hodin a hlavní vlna nastala od 18:30.
Dosík v té době opustil Místo 3 a přesunul se na Místo 10.


Co nás pobavilo:
Někdy před 18. hodinou se na lavičkách u sloupu usadila koedukovaná rómská skupinka. Nejdříve jsme nevěděli co s nimi, nakonec si Radek řekl, že je radši upozorní, že zde probíhá jakási hra a že tudy asi bude chodit pár lidí. Překvapivě to vzali velmi dobře. Dokonce projevili celkem vážný zájem si zahrát. Když jim Radek vysvětlil, že hra je pro starší 18 let, tvrdili, že to nevadí a že: „jestli sem přijdou ňáký holky, tak si s nima zahraju na doktora a na sestřičku…“