Místo T3 - Resslův památník

Cesta k památníku byla orientačně velmi jednoduchá. Od hrušně vedla po silnici zpět k nádraží a pak dále po lesní asfaltové cestě až k památníku na křižovatce cest. Celkem asi 3,5 km, celkem v terénu 5,5 km. U památníku ležela další zpráva:

Na tomto Místě bylo možné opět použít nápovědu z města, konkrétně z Místa 7 (vodorovné C)>50).
Po vyluštění křížovky a dosazení do rovnice obdržel tým výsledek 464,95. Jeho zaokrouhlením na jedno desetinné místo potom 464. Toto číslo se shodovalo s nadmořskou výšku vrcholu vzdáleného vzdušnou čarou asi 1 km na severovýchod.
Už před hrou jsme zjistili, že nejnovější vydání mapy udává všechny kóty na jedno desetinné místo a že tento vrchol má přesnější nadmořskou výšku 464,5 m. n. m. Řešení jsme ponechali podle mapy, která byla v pravidlech uvedena jako primární.

Co týmy:
Najít památník nebylo těžké. Pro některé však byla cesta po několikahodinovém mrznutí v lese dost náročná.



Co my:
V době kdy na toto místo dorazil první tým (tj. asi 2 hodiny) byl už náš tým opět pohromadě v Brně-Líšni a připravovali jsme Místo T6 a Místo T7.


Co nás pobavilo:
Jeden z týmů ztratil v předchozí části hry mapu Brno východ - Moravský kras a tak jeho členové používali mapu Brno - západ. Ta však končila pár set metrů východně od Resslova památníku a kóta 464 na ní už nebyla. Tento tým pochopil, že výsledek je zřejmě vrchol nějakého kopce v okolí, ale protože žádný takový na mapě neměli, rozhodli se pro Hády, jejichž nadmořská výška se výsledku nejvíce podobala.