Místo 10 - Kříž u chrámu sv. Petra a Pavla

Ze známé siluety Petrova a kříže bylo zřejmé, kde hledat další zprávu. Na hromádce kamení mezi křížem a chrámovou zdí byla ukryta následující zpráva:

Obrázek, který některým připomínal žirafu ve skutečnosti znázorňoval křižovatku dvou ulic s vyznačenými sloupy pouličního osvětlení. V blízkosti zakroužkovaného sloupu byla ukryta další zpráva.
Šifra skrývala název jedné z ulic. Princip nebyl složitý. Stačilo posunout všechna uvedená písmena o jednu pozici v abecedě. Těžší už bylo přijít na to, že samohlásky doleva pouze mezi samohláskami a souhlásky doprava pouze mezi souhláskami. To bylo naznačeno nápovědou A<>B.
Výsledkem bylo:

ULICE GORAZDOVA.

Co týmy:
Některé týmy zmátlo, že mají zprávu číslo 10, když poslední číslovaná měla 7. My jsme však do Míst počítali i Bar (8) a trolejbusové zastávky (9).



Co my:
V době kdy k Petrovu přišel první tým (SilvesterEinsteinGroup, cca 21 hodin) byl na tomto Místě Radek. V nejbližší půlhodině jsme se zde dočkali ještě asi 3 týmů. To jsme seznali jako dostačující, ve 21:30 jsme se sešli v baru, vybrali od Dalibora peníze a ve 21:45 nasedli do auta a vyrazili do Bílovic nad Svitavou.