Místo T1 - Maják nad nádražím
Pozn. T v názvu znamená terén a budou jím odlišena všechna místa druhé části hry od míst ve městě.

Blikající výbojka byla velmi dobře vidět. Vzdálenost od nádraží asi 500 m. Účastníci navíc vytvořili dav, který na toto Místo dorazil společně. Snad jen prudký svah je trochu rozdělil, ale vzhledem k tomu co mělo následovat, to bylo zcela zanedbatelné. Na stromě vedle stroboskopu visela následující zpráva:

Princip této šifry je na první pohled zřejmý. Vzhledem k velkým potížím, které účastníkům způsobila (viz. dále) jsme se však rozhodli vytvořit o ní samostatnou stránku.
Správné řešení bylo:

VYZNAMNA MALVICE
1 KM OD NADRU

1 km od nádraží byla skutečně v mapě vyznačena významná hrušeň. To bylo Místo T2.

Co týmy:
Účastníci vyšplhali k majáku, vzali si zprávu a začali ihned luštit ve stráni okolo. Z nádraží to byl opravdu úžasný pohled. Svah nad nádražím připomínal něco mezi vánočním stromečkem a hřbitovem o Svátku zesnulých. To co jsme navíc z nádraží neslyšeli byla úžasná zvuková kulisa, kdy to podle některých účastníků hučelo v lese jako v posluchárně.
Předpokládali jsme, že týmy, které ve městě dojdou až na Místo 11 budou mít už část této šifry rozluštěnou a ostatním nezabere šifra více než 1 hodinu. Vycházeli jsme z vlastních zkušeností při luštění této šifry. Naneštěstí jsme zrovna tuto konkrétní nevyzkoušeli a jak se ukázalo počet zdánlivě správných řešení byl nebývale vysoký. Tím se doba řešení protáhla u nejúspěšnějších týmů na 2 hodiny, u dalších na  3 až 4 hodiny a téměř polovina týmů nevyřešila tuto šifru ani po 5 hodinách. Vzhledem k podmínkám za jakých se tohoto úkolu týmy zhostily (podle měření ČHMÚ byla v Bílovicích a okolí teplota -3 až -5 st. Celsia - údaje zjistil tým Qrulanty) jim patří náš velký obdiv.
Tím se z Místa T1 stal bod klíčový, který ovlivnil další průběh i výsledky celé hry. Naším cílem opravdu nebylo na jediném stanovišti vyřadit polovinu účastníků, ale na druhou stranu jsme už při přípravě pojali terénní část hry jako tu náročnější.
Přes obtížné rozluštění této šifry se to nakonec podařilo minimálně 21 týmům.



Co my:
Po příjezdu účastníků odchází Radek a Jirka po trase umístit další zprávy. Dosík čeká na nádraží. Jeho úkolem je asi po hodině sbalit maják a odjet na Ochozskou silnici, kde na něj už budou Jirka a Radek čekat.