Místo 1 - Hlavní nádraží Brno - začátek hry

Týmy zde měly být podle pokynů z posledního mailu nejpozději v 16:15.
V 16:23 zapadalo Slunce a hra mohla začít. V nádražním rozhlase bylo domluveno následující hlášení:

„Bylo 16 hodin 23 minut a my těm, kteří na to čekají, vřele doporučujeme titul Přemysla Janíčka Brno známé i neznámé.“

Ač jsme byli upozorněni, že hlášení může mít až 5 minut zpoždění, nakonec to ČD zvládly téměř přesně. Horší však byla hlasitost hlášení. Před hrou jsme si ověřili, že hlášení na nádraží je dostatečně hlasité. Nečekali jsme ale, že bude tak velký rozdíl mezi automatem hlásícím odjezdy vlaků a live vstupem. Bylo jasné, že hlášení neslyšeli všichni.
Pro tento případ jsme naštěstí měli pojistku. V posledním mailu bylo uvedeno, že pokud tým nebude do 16:40 vědět jak začít, má si zavolat na jistý telefon. Na tomto telefonu čekal v té době Jirka a posílal dotyčné do podchodu pod nádražím, kde v kabince Foto-me byla přilepena následující zpráva.
 
 

Co týmy:
Aspoň podle toho co viděl Radek byly týmy, dbajíce pokynů, „nenápadně“ rozmístěny v okolí hlavního nádraží. Jen tým Mařenky zahalený do stejnokroje z velkých bílých prostěradel povykoval přímo uprostřed hlavního vchodu.
Zástupci jednotlivých týmů křižovali hlavní budovou, oči na šťopkách a čekali co bude. Některé týmy měli už promyšleno několik různých variant začátku a mimo jiné počítali i s hlášením. Proto pro ně nebylo těžké být v okamžiku hlášení poblíž reproduktorů. Viděli jsme jak si někteří zapisují v rychlosti poznámky a pak vybíhají z budovy.
Některé týmy hlášení zaregistrovali, ale nerozuměly mu. Líbilo se nám řešení, které několik týmu použilo a to návštěva nádražních informací. Tam jim prý text hlášení bez problémů dali. Tato možnost nás samotné nenapadla.



Co my:
Jirka doma čekal na telefony týmů, které nebudou vědět jak začít.
Radek a Dosík měli být na Hlavním nádraží. Po odhlášení zprávy zavolat Jirkovi, že vše je v pořádku. Poté Dosík odchází umístit zprávu  na Místo 3 a Radek zprávu do Foto-me a odtud připravit Místo 6.
Protože Murphyho zákony platí vždy a všude, Dosík na nádraží vůbec nestihl přijet a tak Radek mezi Foto-me a Místo 6 jede ještě na Dosíkovo Místo 3.


Co nás pobavilo:
- některé týmy, které hlášení nerozuměly prohlásily: „Počkáme, to budou určitě hlásit znovu.“ :o). Tak takhle měkký určitě nejsme.
- tým XY objevil na nádraží vylepený jakýsi letáček a odjel hledat další místo kamsi ke Komerční Bance do Bohunic. Asi za hodinu volali Radkovi na mobil, že jsou znova na nádraží, a že u té banky v Bohunicích nic nenašli
- jiný tým volal Radkovi dokonce hodinu a půl po začátku, jestli mají ještě začínat hru, když tu zprávu ve fotobudce našli až teď…?!? (do teď nám není jasný jakým způsobem prohledávali nádraží, že onen kousek papíru našli bez nápovědy).