22:50 - Osobní vlak 4760

Situace na nádraží při odjezdu vlaku byla opět jednou z těch, které bychom rádi viděli. Už když počet přihlášených účastníků překročil stovku, volali jsme na ČD a upozorňovali je, že v pátek v noci zřejmě pojede do Bílovic nad Svitavou větší počet lidí. Tvářili se na to všelijak, ale nakonec zřejmě přece jen jeden vagón připojili. I tak prý bylo ve vlaku dost narváno.

Co týmy:
Účastníci měli ve vlaku konečně možnost prohlédnout si své soupeře. Někteří luští šifru z Místa 11. V Bílovicích všichni vystupují. Vlak s úlevou odjíždí a dav účastníků vyráží za majákem, který je v jasné noci velmi dobře vidět.



Co my:
Po příjezdu do Bílovic jsme nejprve zastavili u Místa 2 (terénní část byla číslována opět od jedničky) a potom pokračovali na nádraží. Dosík zůstává na nástupišti a Radek s Jirkou obcházejí řeku Svitavu a šplhají vzhůru do prudkého svahu na Místo 1, které byli vybrat před týdnem. Umisťují zprávu a stroboskop. Ještě si voláme s Dosíkem jestli je blikání stroboskopu vidět z nádraží a pak už přijíždí vlak s účastníky. Jirka a Radek sbíhají z kopce a cestou podél řeky míjejí davy účastníků. Teprve tady jsme viděli kolik lidí hraje.